Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cristian Tudor Popescu, după victoria Simonei Halep în primul tur al Australian Open: Cu acest meci, Simona e din nou în tenisul de mare turneu

Simona Halep --

Foto Guliver/Getty Images

Victoria Simonei Halep în primul tur al Australian Open arată că Simona e din nou în tenisul de mare turneu, a spus marți la Digi24 gazetarul Cristian Tudor Popescu.

„Această victorie muncită din greu de către Simona este foarte prețioasă în economia Australian Open. În turneul precedent, la Adelaide, Simona, fie că a câștigat primul meci, fie că l-a pierdut pe al doilea, nu era în ritmul și în starea potrivită pentru meciurile de înalt nivel. Acum, cu acest meci, Simona e din nou în tenisul de mare turneu, simte atmosfera și asta este foarte important”, a spus gazetarul.

„A făcut niște lucruri deosebite Simona în primul set al acestui meci. Spuneam că zona ei de îmbunătățire este cea din apropierea fileului, după Adelaide. Realizările Simonei în această zonă au fost extraordinare, a pus trei stopuri perfecte, între care unul la minge de set pentru Brady, ceea ce arată un sânge rece și o încredere extraordinare. De asemenea a reacționat bine când a fost chemată la fileu, cu scurtă, a pus contrascurtă foarte bine, a făcut voleu, nu a greșit practic nicio minge din apropierea fileului, ceea ce îmi dă mari speranțe în legătură cu parcursul ei în continuare”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul a punctat că, în momentele critice din primul set, Simona Halep a avut mai mult curaj decât adversara ei. 

„De ce a câștigat primul set? Pentru că în momentele critice Simona a avut mai mult curaj decât adversara. De pildă, în tie-break, la 2-2, Simona a pus o scurtă perfectă cu dreapta și s-a desprins. Apoi la 4-4 a făcut cea mai frumoasă lovitură a meciului, un cros cu reverul, absolut fabulos, într-un unghi extrem de închis, o lovitură de colecție. Din acest moment, cu victoria din primul tur care e foarte importantă tocmai pentru că a fost obținută greu, și pentru că acum Darren Cahill e din nou alături de ea, cred că parcursul Simonei va fi foarte bun în acest Australian Open”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

Simona Halep a învins-o marți cu 7-6(5), 6-1 pe Jennifer Brady, în primul tur al Australian Open.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Atat de mult ne agatam de succesele Simonei Halep incat cred ca nu mai suntem deloc subiectivi si facem exact ca si cu nationala de fotbal.
  Castigam un meci cu cine putem si noi si il transformam intr-o victorie nationala de mare prestigiu..Daca va iesi din turul II, cum s-a mai intamplat, ce mai scriem, ca nu mai este din nou in tenisul de mare turneu, ci in cel de mic turneu? Cred ca punem prea mult presiune pe ea. In plus incercam sa ne identificam prea mult cu peformanta ei, cu care de fapt nu avem nimic in comun si vedem infringerile si victoriile ei ca ceva personal. O fi bine?!
  P.S. Deasemenea, in rubricile de sport din media, de ce tot spunem ca ea, si ceilalti jucatori, sunt reprezentantii tarii lor de origine sau cetatenie? Aceste turnee sunt individuale si nu pe echipe. Castigul este al ei si nu al Romaniei, eventual ceva taxe,.. Cred ca numai Fed Cup si la Olimpiade se atributie premiile tarilor, iar aici din cate tine eu minte participarea ei nu a fost constanta.
  • Like 1
  • @ Nume
   Sportul,indiferent de care este vorba,inseamna normal victorie si tot normal infrangere,asa ca sa ne bucuram la fiecare dintre ele,cu respect ,nu cu urlete ca la fotbal.
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult