Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Cristian Tudor Popescu, după victoria Simonei Halep în primul tur al Australian Open: Cu acest meci, Simona e din nou în tenisul de mare turneu

Simona Halep --

Foto Guliver/Getty Images

Victoria Simonei Halep în primul tur al Australian Open arată că Simona e din nou în tenisul de mare turneu, a spus marți la Digi24 gazetarul Cristian Tudor Popescu.

„Această victorie muncită din greu de către Simona este foarte prețioasă în economia Australian Open. În turneul precedent, la Adelaide, Simona, fie că a câștigat primul meci, fie că l-a pierdut pe al doilea, nu era în ritmul și în starea potrivită pentru meciurile de înalt nivel. Acum, cu acest meci, Simona e din nou în tenisul de mare turneu, simte atmosfera și asta este foarte important”, a spus gazetarul.

„A făcut niște lucruri deosebite Simona în primul set al acestui meci. Spuneam că zona ei de îmbunătățire este cea din apropierea fileului, după Adelaide. Realizările Simonei în această zonă au fost extraordinare, a pus trei stopuri perfecte, între care unul la minge de set pentru Brady, ceea ce arată un sânge rece și o încredere extraordinare. De asemenea a reacționat bine când a fost chemată la fileu, cu scurtă, a pus contrascurtă foarte bine, a făcut voleu, nu a greșit practic nicio minge din apropierea fileului, ceea ce îmi dă mari speranțe în legătură cu parcursul ei în continuare”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul a punctat că, în momentele critice din primul set, Simona Halep a avut mai mult curaj decât adversara ei. 

„De ce a câștigat primul set? Pentru că în momentele critice Simona a avut mai mult curaj decât adversara. De pildă, în tie-break, la 2-2, Simona a pus o scurtă perfectă cu dreapta și s-a desprins. Apoi la 4-4 a făcut cea mai frumoasă lovitură a meciului, un cros cu reverul, absolut fabulos, într-un unghi extrem de închis, o lovitură de colecție. Din acest moment, cu victoria din primul tur care e foarte importantă tocmai pentru că a fost obținută greu, și pentru că acum Darren Cahill e din nou alături de ea, cred că parcursul Simonei va fi foarte bun în acest Australian Open”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

Simona Halep a învins-o marți cu 7-6(5), 6-1 pe Jennifer Brady, în primul tur al Australian Open.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Atat de mult ne agatam de succesele Simonei Halep incat cred ca nu mai suntem deloc subiectivi si facem exact ca si cu nationala de fotbal.
  Castigam un meci cu cine putem si noi si il transformam intr-o victorie nationala de mare prestigiu..Daca va iesi din turul II, cum s-a mai intamplat, ce mai scriem, ca nu mai este din nou in tenisul de mare turneu, ci in cel de mic turneu? Cred ca punem prea mult presiune pe ea. In plus incercam sa ne identificam prea mult cu peformanta ei, cu care de fapt nu avem nimic in comun si vedem infringerile si victoriile ei ca ceva personal. O fi bine?!
  P.S. Deasemenea, in rubricile de sport din media, de ce tot spunem ca ea, si ceilalti jucatori, sunt reprezentantii tarii lor de origine sau cetatenie? Aceste turnee sunt individuale si nu pe echipe. Castigul este al ei si nu al Romaniei, eventual ceva taxe,.. Cred ca numai Fed Cup si la Olimpiade se atributie premiile tarilor, iar aici din cate tine eu minte participarea ei nu a fost constanta.
  • Like 1
  • @ Nume
   Sportul,indiferent de care este vorba,inseamna normal victorie si tot normal infrangere,asa ca sa ne bucuram la fiecare dintre ele,cu respect ,nu cu urlete ca la fotbal.
   • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult