
„Referendumul se traduce de fapt prin a nu mai fi furați cu legea în mână”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24. Românii vor alege între două destine, unul european, democratic, sau altul ceauşescoid, mai spune jurnalistul.
Cristian Tudor Popescu a vorbit despre întrebările pentru referendumul din 26 mai, anunțate joi de Cotroceni.
„A doua întrebare, în special, e o înșiruire de cuvinte – e logică, e corect formulată, dar nu e suficient, când te adresezi maselor trebuie să găsești formulări mai scurte, mai penetrante. La prima e mai clar, toată lumea știe ce înseamnă amnistie si grațiere. Dl Iohannis, prin această ieșire a făcut practic invizbile întrebările, ele nu mai contează.
A spus așa: venind la referendum votați pentru a nu mai fi furați cu legea în mână, deci referendumul se traduce de fapt la asta, a nu mai fi furați cu legea în mână. PSD-ALDE au modificat legile cum au avut nevoie, ca să scape hoții. Întrebarea este: vreți să se modifice legile în continuare așa cum au fost ciuntite, schilodite, contorsionate, vreme de doi ani și jumătate, pentru a scăpa infractorii?”, a spus Cristian Tudor Popescu.
„Nu se poate da de către PSD-ALDE niciun exemplu, un articolaș, ceva, un paragraf de lege care să nu fie în favoarea infractorilor și împotriva magistraților”, a continuat el.
Cristian Tudor Popescu a vorbit și despre acuzațiile de politizare a referendumului. În opinia sa, politizarea este un lucru normal, dat fiind că e vorba de politicieni și de un an electoral, iar referendumul e un gest politic.
Mai mult, spune Cristian Tudor Popescu, președintele Klaus Iohannis a anunțat încă de anul trecut că va candida la alegerile prezidențiale din această toamnă.
„Președintele pune lucrurile în acest cadru: votați chiar pentru mai mult, pentru o Românie în Europa sau în afara Europei. A folosit cuvântul «mine» : Sunteți cu PSD sau cu mine”, a remarcat Cristian Tudor Popescu.
El a spus că președintelui nu i se poate reproșa că a atacat justiția, că a încercat să scoată România din Europa sau că a desconsiderat recomandările Bruxelles-ului.
PSD, pe de altă parte, a făcut exact contrariul: „a atacat constant justiția și a comunicat, mai ales prin vocile lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, că România se situează practic în afara UE”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.
Gazetarul mai spune că românii înțeleg care este miza acestui referendum, pentru că au văzut ce s-a întâmplat în ultimii doi ani și jumătate, de când PSD e la guvernare.
„Lucrurile sunt clare. E vorba de un lucru și mai clar și mai dur exprimat. Vreți să trăim din nou într-o Românie ceaușescoidă? Întrebarea e cât se poate de clară, e vorba de acești doi ani și jumătate în care apele s-au ales. Cine stă acasă e vinovat în acest moment, nu e vinovat cel care vine și votează „nu”, acela își exprimă părerea. Am o problemă cu cei care nu votează la referendum și, mai grav, nu vin la secția de vot. Eu îi voi disprețui pe cei care nu vin la aceste alegeri. Se hotărăște viitorul României pentru zeci de ani”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Sunteti de acord sa intram sub ocupatie Japoneza 10 ani pentru remedierea problemei la creierul mic?
Stiati ca gainile fac si oua?
Nu sunt negativist dar a astepta o participare la vot peste 70% mi se pare o iluzie ,romanul de dreapta e comod ,pretentios plus ca cei intre 18-30 de ani nu sunt interesati sa mearga la vot vezi mai jos ,
https://pressone.ro/parlamentare-2016-tinerii-chiulesc-rezultatul-e-decis-de-segmentul-45-64-de-ani/
Daca urmarim distributia voturilor pe categorii de varsta vedem ca majoritatea celor care au participat la vot in 2016 au fost cei peste 45 de ani
Avand in vedere ca in 2014 au participat la europarlamentare 32 % si nu era Dragnea la putere , probabil vor articipa mai multi acum dar nu cred ca vor ajunge la 50 %
Alegerile europarlamentare
Un scor slab al PSD ar face ca Dragnea sa plece sau sa fie mazilit de catre baronii locali , e o frenezie generala cum ca daca scapam de Dragnea gata va curge lapte si miere.
Daca Dragnea pleaca in secunda 2 vine Ponta care va uni stanga si sa nu uitam in toate sondajele inclusiv cele de dreapta , stanga (PSD +Pro Romania )au cam 40% la care daca adaugam ALDE si UDMR este foarte clar ca dreapta nu are nici o sansa sa guverneze inainte de termen.
O alta varianta ar fi ca Dragnea sa nu fie demis sau sa plece dar in cazul asta vor pierde voturile Pro Romania la alegerile prezidentiale pentru candidatul PSD .
Miza alegerilor de acum este uriasa si anume ,alegerile prezidentiale .
Daca Dragnea va fi zburat si sunt sigur ca il vor sacrifica atunci Klaus Johannis chiar are o problema la alegeri , chiar daca el crede ca va castiga fara probleme ,toate voturile adunate PSD ALDE Pro Romania UDMR ... sunt foarte aproape sa il detroneze .
Dupa cum vedem in 3 ani stanga in Romania nu a scazut aproape deloc ci doar s-au redistribuit voturile de la PSD la Pro Romania in timp ce dreapta ramane fragmentata .
Referendumul
Imi pare rau pentru Johannis dar e frectie la picior de lemn asa cum au fost si celelalte referendumuri atata timp cat PSD ALDE UDMR au majoritatea in parlament nu se va intampla nimic indiferent de rezultat.
Sunt foarte multi interesati ca referendumul sa nu treaca inclusiv cei de la PNL care au destui parlamentari cu probleme in justitie.
Daca referendumul nu trece atunci va fi dezastru pentru Klaus Johannis care va incasa lovituri si din dreapta si din stanga si tare imi e ca prezidentialele vor fi doar un vis.
Sarbatori fericite sa fie iar dupa masa copioasa sper sa nu ni se aplece pe 26 mai....
Ex concludent : la zicala " nu ne videm tara " explicatia ar fi ca Romania are un popor patriot destept si darz ridicat prin forte proprii dar realitatea denota faptul ca romanii prefera - vorba citatului anterior - alungarea investitorilor straini din Romania pe motiv de asa zis patriotism prostia si saracia fiind un factor determinant al societatii....deci diferenta de nuanta !
Alt Ex : cand spunem " sa ne pregatim de vacanta ca ne vin turistii " de fapt "turistii" la care se raporteaza romanii nu au cum sa fie tot romani ( bucuresteni in majoritate ) ci trebuie sa fie straini veniti din occident....deci diferenta de nuanta !
Concluzia : daca romanului ii servesti zilnic acelasi fel de ciorba cu siguranta papilele lui gustative nu vor mai sesiza diferenta fata de alte "borsuri" poate mai apetisante... ( general valabil )