Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Explicație halucinantă a IGSU pentru păstrarea la sertar, timp de 4 ani, a imaginilor de la Colectiv: Nu am vrut să șocăm populația

Cristian Radu

Foto: Captură ecran Digi24

De ce au ținut autoritățile imaginile de la Colectiv la sertar timp de 4 ani? Cristian Radu, prim adjunct IGSU, a dat o explicație halucinantă, joi, la prânz, după ce înregistrarea a fost făcută publică de ziarul Libertatea: „Nu am vrut să șocăm populația”. IGSU susține că „nu a ascuns” imaginile, doar le-a ținut în instituție și nu le-a furnizat pentru că nu le-ar fi cerut nimeni.

Imaginile arată haosul intervenției de după incendiul de la Colectiv.

Orlando Șchiopu, inspector-șef al ISU București, a explicat, la rândul lui, de ce Inspectoratul nu a arătat timp de 4 ani nimănui înregistrarea, nici măcar procurorilor: Parchetul a cerut „înscrisuri, nu imagini foto-video”. Acesta a spus că nimeni de la ISU București nu a văzut imaginile, nici chiar el, care a fost în teren și a făcut, după cum declară, „propria analiză”. La vremea incendiului de la Colectiv, Orlando Șchiopu era prim adjunct ISU. 

Șchiopu este cel, care, potrivit Libertatea, care a publicat înregistrarea intervenției pe care autorităților au ținut-o patru ani la sertar, cedează nervos și înjură morții: “Lasă-i în p**a mea”!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Cum sa ceri ceva despre un lucru de care nu se stie ca exista? O asemenea explicatie este mai mult decat halucinanta? Sa intelegem ca ei au cooperat cu autoritatile? Va dati seama cate ale lucruri sunt inca ascunse in acest dosar?!
  Si noi visam la o societata dezvoltata, oameni corecti si educati, egalitate sociala, samd. Cu cine?!
  P.S. Sa speram ca nu va mai trebui niciodata sa avem nevoie de servicii de anvergura din partea ISU pentru ca va fi dezastru. D-zeu sa ne ajute!
  • Like 1
  • @ Nume
   Credeti ca aia de la ISU sunt agajati acolo pe baza de com[petente si profesionalism ?
   Din nefericire mare parte din orasul Lugoj a trait o astfel de experienta nasoala, in aceasta iarna sa rupt un stalp de la reteaua de tensiune inalta lasand 98 % din oras in bezna si fara apa, norocul nostru ca gazul metan mergea. Situatia a durat aproape doua zile , dupa care cei de la ISU au adus niste generatoare . Dar nimeni nu a comunicat in nici un fel , nici un radio nu a dat comunicate in care sa zica ceva. Nici telefonia fixa nu functiona, nici aia mobila , dar am auzit ca doar reteaua Vodavon ar fi fost operabila si abia pe FB am aflat ca generatoarele de la spitalul municipal nu mai functionau din lipsa de ... motorina !
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult