Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Explicație halucinantă a IGSU pentru păstrarea la sertar, timp de 4 ani, a imaginilor de la Colectiv: Nu am vrut să șocăm populația

Cristian Radu

Foto: Captură ecran Digi24

De ce au ținut autoritățile imaginile de la Colectiv la sertar timp de 4 ani? Cristian Radu, prim adjunct IGSU, a dat o explicație halucinantă, joi, la prânz, după ce înregistrarea a fost făcută publică de ziarul Libertatea: „Nu am vrut să șocăm populația”. IGSU susține că „nu a ascuns” imaginile, doar le-a ținut în instituție și nu le-a furnizat pentru că nu le-ar fi cerut nimeni.

Imaginile arată haosul intervenției de după incendiul de la Colectiv.

Orlando Șchiopu, inspector-șef al ISU București, a explicat, la rândul lui, de ce Inspectoratul nu a arătat timp de 4 ani nimănui înregistrarea, nici măcar procurorilor: Parchetul a cerut „înscrisuri, nu imagini foto-video”. Acesta a spus că nimeni de la ISU București nu a văzut imaginile, nici chiar el, care a fost în teren și a făcut, după cum declară, „propria analiză”. La vremea incendiului de la Colectiv, Orlando Șchiopu era prim adjunct ISU. 

Șchiopu este cel, care, potrivit Libertatea, care a publicat înregistrarea intervenției pe care autorităților au ținut-o patru ani la sertar, cedează nervos și înjură morții: “Lasă-i în p**a mea”!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Cum sa ceri ceva despre un lucru de care nu se stie ca exista? O asemenea explicatie este mai mult decat halucinanta? Sa intelegem ca ei au cooperat cu autoritatile? Va dati seama cate ale lucruri sunt inca ascunse in acest dosar?!
    Si noi visam la o societata dezvoltata, oameni corecti si educati, egalitate sociala, samd. Cu cine?!
    P.S. Sa speram ca nu va mai trebui niciodata sa avem nevoie de servicii de anvergura din partea ISU pentru ca va fi dezastru. D-zeu sa ne ajute!
    • Like 1
    • @ Nume
      Credeti ca aia de la ISU sunt agajati acolo pe baza de com[petente si profesionalism ?
      Din nefericire mare parte din orasul Lugoj a trait o astfel de experienta nasoala, in aceasta iarna sa rupt un stalp de la reteaua de tensiune inalta lasand 98 % din oras in bezna si fara apa, norocul nostru ca gazul metan mergea. Situatia a durat aproape doua zile , dupa care cei de la ISU au adus niste generatoare . Dar nimeni nu a comunicat in nici un fel , nici un radio nu a dat comunicate in care sa zica ceva. Nici telefonia fixa nu functiona, nici aia mobila , dar am auzit ca doar reteaua Vodavon ar fi fost operabila si abia pe FB am aflat ca generatoarele de la spitalul municipal nu mai functionau din lipsa de ... motorina !
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult