Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Explicație halucinantă a IGSU pentru păstrarea la sertar, timp de 4 ani, a imaginilor de la Colectiv: Nu am vrut să șocăm populația

Cristian Radu

Foto: Captură ecran Digi24

De ce au ținut autoritățile imaginile de la Colectiv la sertar timp de 4 ani? Cristian Radu, prim adjunct IGSU, a dat o explicație halucinantă, joi, la prânz, după ce înregistrarea a fost făcută publică de ziarul Libertatea: „Nu am vrut să șocăm populația”. IGSU susține că „nu a ascuns” imaginile, doar le-a ținut în instituție și nu le-a furnizat pentru că nu le-ar fi cerut nimeni.

Imaginile arată haosul intervenției de după incendiul de la Colectiv.

Orlando Șchiopu, inspector-șef al ISU București, a explicat, la rândul lui, de ce Inspectoratul nu a arătat timp de 4 ani nimănui înregistrarea, nici măcar procurorilor: Parchetul a cerut „înscrisuri, nu imagini foto-video”. Acesta a spus că nimeni de la ISU București nu a văzut imaginile, nici chiar el, care a fost în teren și a făcut, după cum declară, „propria analiză”. La vremea incendiului de la Colectiv, Orlando Șchiopu era prim adjunct ISU. 

Șchiopu este cel, care, potrivit Libertatea, care a publicat înregistrarea intervenției pe care autorităților au ținut-o patru ani la sertar, cedează nervos și înjură morții: “Lasă-i în p**a mea”!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Cum sa ceri ceva despre un lucru de care nu se stie ca exista? O asemenea explicatie este mai mult decat halucinanta? Sa intelegem ca ei au cooperat cu autoritatile? Va dati seama cate ale lucruri sunt inca ascunse in acest dosar?!
  Si noi visam la o societata dezvoltata, oameni corecti si educati, egalitate sociala, samd. Cu cine?!
  P.S. Sa speram ca nu va mai trebui niciodata sa avem nevoie de servicii de anvergura din partea ISU pentru ca va fi dezastru. D-zeu sa ne ajute!
  • Like 1
  • @ Nume
   Credeti ca aia de la ISU sunt agajati acolo pe baza de com[petente si profesionalism ?
   Din nefericire mare parte din orasul Lugoj a trait o astfel de experienta nasoala, in aceasta iarna sa rupt un stalp de la reteaua de tensiune inalta lasand 98 % din oras in bezna si fara apa, norocul nostru ca gazul metan mergea. Situatia a durat aproape doua zile , dupa care cei de la ISU au adus niste generatoare . Dar nimeni nu a comunicat in nici un fel , nici un radio nu a dat comunicate in care sa zica ceva. Nici telefonia fixa nu functiona, nici aia mobila , dar am auzit ca doar reteaua Vodavon ar fi fost operabila si abia pe FB am aflat ca generatoarele de la spitalul municipal nu mai functionau din lipsa de ... motorina !
   • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult