Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

CTP, despre efectul fake news-ului PSD: „Dacă le spui pesediştilor că Iohannis e comunist, s-ar putea să îl voteze”

CTP la Cap limpede

PSD foloseşte tactici de tip fake news în campanie pentru că „altceva nu ştie să facă”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu în emisiunea „Cap limpede” de la Digi24. În opinia sa, această strategie nu va funcționa pentru că PSD nu este foarte popular în mediul online, iar unele din temele cu care este atacat Iohannis sunt „aberante”.

„Ştiţi de ce s-a recurs la aceste Fake News, corect într-un mediu cum sesiza domnul Zetea de la PSD, un mediu cu care nu este foarte popular PSD şi unde nu are priză. De ce? Pentru că nu se face dezbaterea la TVR, aceea pe care a propus-o doamna Dăncilă. Dacă se făcea dezbaterea la TVR, toate fake news-urile acestea, adică „Iohannis, dă 300 000 euro înapoi şi dup-aia vorbim”, „tăieri de pensii şi salarii” şi aşa mai departe, toate astea le-ar fi spus doamna Dăncilă, la adăpostul condiţiei de femeie. Mititică. În faţa lui Iohannis, care are doi metri. Le-ar fi ţipat acolo. Și la TVR se duceau către electoratul PSD în principal, pentru că la TVR se uită mulţi dintre cei care votează PSD. 

În lipsa acestei oportunităţi se descurcă cum pot, pe net, cu astfel de fake news-uri. E o oarecare măsură disperată, asta, după părerea mea, pentru că nu au mari şanse. Pe Facebook e alt gen de public care e mai obişnuit cu fake news-urile. Ştie să le depisteze, imediat ele se comunică, se share-uiesc, se transmit şi sunt mult mai uşor de barat.

Aţi văzut şi atacul la diaspora, că guvernul va impozita banii pe care îi trimit românii din străinătate acasă. Adică oameni încearcă. Încearcă, ce să facă? Încearcă tot ce este posibil acum, probabil că vor recurge la cele mai joase mijloace, prevăd asta, în cursul săptămânii vitoare, în zilele următoare.

Da, dar altceva nu ştiu să facă, asta ştiu asta fac şi nu de-acum, din 1996. Atunci, în campanie s-au lansat aşa-numitele mesaje murdare sau telefoane murdare că atunci nu era Facebook şi nu era internet. Ce se întâmpla, activişti pesedişti dădeau telefoane oamenilor şi le spuneau, tot felul de fake news avant la lettre. Cel mai răspândit era că preşedintele Constantinescu va preda puterea Regelui Mihai imediat după ce este ales şi România va redeveni la monarhie. Nici gând nu avea Constantinescu să facă asta, el îşi dorea preşedinţia pentru el, foarte simplu”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

O bună parte dintre votanţii PSD sunt nostalgici comunişti

Această strategie a PSD continuă și astăzi, însă Viorica Dăncilă ar trebui să fie atentă la zvonurile pe care le răspândește. 

„De pildă, doamna Dăncilă... Bun, îl face dictator pe Klaus Iohannis, e în regulă, sună bine, poate se sperie oamenii. Dar după aceea îl face comunist. Nu-şi dă seama, distinsa candidată nu-şi dă seama ce face.

O bună parte dintre votanţii PSD sunt nostalgici comunişti. Sunt oameni mai în vârstă care au nostalgia comunismului când erau ei tineri, dacă vreţi fie şi pentru acest simplu motiv. Şi să le spui că Iohannis e comunist înseamnă să îi faci să se gândească: „Dom'le... păi atunci poate îl votăm... Dacă e comunist”. În ochii pesediştilor asta nu e ceva negativ. Apoi, te apuci să îl faci pe Iohannis anti-european, aşa a zis: „E un preşedinte anti-european”. Păi până acum ce spuse doamna Dăncilă şi toată echipa de zgomote a PSD.

Păi nu e el omul nemţilor, nu vinde România Germaniei, pe bucăţi? Nu e omul Bruxelles-ului? Neromânul care e împotriva românilor Păi cum e anti-european, dacă e vândut Bruxelles-ului? E clar că nu mai raţionează în momentul ăsta, încearcă cu disperare să arunce tot felul de formule, unele dintre ele, după cum vedeţi, aberante”, a afirmat jurnalistul la Digi24.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Eu nu inteleg "acuzatia" de a fi comunist. Cand ma uit prin tara vad fabricii construite de comunisti, cartiere construite de comunisti si fabricii distruse de borfasi, transformate in Moll-uri de sleahta de ticalosi ajunsi la conducere dupa ce i-au ucis pe comunisti. Eu nu am uitat de Microelectronica, de ICCE, de IPRS Baneasa, de Tenoton, de Electroputerr, de Combinatul de oteluri spéciale din Targoviste,.. Aia erau comunistii, astia sunt doar scursori, emanatii morbide ale gunoaielor. Si cum gunoaiele cele mai multe care ne-au intunecat orizontul au iesit fin PSD, emanatie murdara a serviciilor rusesti, mi se pare logica afirmatia presedintelui in care déclara ça e in brazboi pentru ça asta e adevarul. Suntem distrusi mai rau ça Siria unde e razboi si cela mai mare nenorocirea azi ar fi sa iasa presedintele analfabeti, caricatural grotesca a unui "représentant féminin" al poporului roman!
  • Like 0
  • @ Adrian Vladut
   Sa lasam cliseele. Comunistii au construit in anii 50-60 dupa care au crezut ca lumea va sta in loc. Toata industra in 89 mai functiona doar din inertie si datorita CAER-ului, tratatul economic al blocului comunist, dar intreaga productia era energofaga, total ineficienta si absolut necompetitiva pe piata mondiala reala! De aceea a si falimentat comunismul ceea ce a condus la prabusirea lui! Deci, comunistii au construit prosteste, cu hei-rup-ul la fel de populist ca si cliseele pe care le enunti in mesajul tau cu mindrie proletara. Pina nu o sa pricepeti ca comunismul a distrus fibra natiei in pofida unor succese aparente de scurta durata nu vem scapa de el cu adevat. Iar acele intreprinderi au disparut exact din motivele pe care le-am aratat, erau o gluma pe piata libera mondiala pt ca nimeni nu dorea produsele lor. Au existat si exceptii dar ca regula firmele necompetitive au disparut in mod natural. Iti amintesc ca Germania a vindut dupa unificare fostele intreprinderi RDG pentru suma simbolica de o marca pentru a fi demolate. Si ei au distrus? Evident ca a-l face pe Iohannis comunist e o aberatie de proportii si nu din motivele pe care le arati tu ci prin faptul ca afirmatia e pur si simplu falsa si total aiurea, fara suport, o minciuna sfruntata, o catalogare simplista aruncata in scop manipulator si electoral.
   • Like 1
  • @ Adrian Bertea-Toth
   Ce super-specialist in industrie! Asa-s romanii nostri neaosi, le stiu pe toate din nastere! De aia plecam, din surplus de inteligenta
   • Like 0
  • @ Adrian Vladut
   Acestea sint chestiuni elementare si de bun simts, nu trebuie sa fii specialist ci doar trebuie sa iti deschizi mintea si sa nu vehiculezi cliseele nostalgicilor. Orict de rau ti s-ar parea in ziua de azi este incomparabil mai bine decit ce era in 1989!
   • Like 1
  • @ Adrian Bertea-Toth
   Cu personaje ça tine, ça "Votre" sau inca vreo cativa de aici, o sa ma retrag si de pe "Republica" asa cum am plecat si de pe alte site-uri. Stiu, urmeaza sa mi se raspunda ça asta nu va afecta pe nimeni, insa va fi un pas in plus pentru indepartarea unui roman. Déjà sunt plecat din '94 si sunt la fel de strain in tara pe cat sunt si afara, legaturile se rup una dupa alta si ma simt din ce in ce mai putin roman. Va multumesc, domnilor detinatori Al adevarului absolut!
   • Like 1
  • @ Adrian Vladut
   Ba da, va afecta pe cineva, pe tine! Vei ramine incremenit in acest proiect fals despre ce a insemnat comunismul si ce bun era fata de ce e acum. Ca unul care am trait pe vreme aceea si nu doar la virsta copilariei, iti spun ca era incomparabil mai rau! Vad in poza ca esti intr-un avion, poate spre o destinatie externa. Ei, pe vremea aceea era ceva la care lumea nici macar nu visa! Doar sportivii, securistii si nomenclaturistii puteau parasi tara, ce sa vorbim de avion...
   • Like 1
  • @ Adrian Bertea-Toth
   Salutare si mult noroc, Romania ! Ramaneti cu Dancila voastra ça fara sa cunosti exact de unde ai plecat si unde esti, nu vei sti niciodata incotro sa mergi !
   • Like 0
  • @ Adrian Vladut
   Comunisti aici este o generalizare. De fapt comunistii de atunci au dat comanda si oamenii au onstruit. In acelasi timp existau si atunci unii sus pusi care furau cu staif. Pestisorii mici care furau cu mana ajungeau la Reflector. Aia care furau cu stiloul ajungeau in structurile de partid. Comunistii francezi, ma refer la simpatizanti, nu au inteles nici acum de ce ii hulim noi pe comunisti. Ei judeca doctrina dupa carti. Nu au trait.o corupta.
   Ce e acum nu are nicio legatura cu vreo doctrina politica. Este comportamentul avar al slugilor ajunse la putere, care n.au urmat toate etapele sa invete sa fure cu staif. Vor tot, azi. Sunt ghiolbani cu lustru de sefi.
   • Like 0
 • Exceptionala observatie! Rog pe oricine dintre cei care vor putea pune intrebari marti sa intrebe pe pe dl. presedinte daca a fost membru al PCR! De cand si de ce. Din cate imi amintesc in PCR intrai numai cu recomandare si doar daca iti doreai.... Je me souviens!
  • Like 1
  • @ Cristian Dogar
   Îți amintești pe dracu', era o normă ca x% din populație să fie membri de partid și ei îi alegeau pe cei care trebuie înregimentați în PCR după criterii precise - atâtea femei, atâția muncitori, atâția intelectuali. Eu nu am fost membru de partid până în 1985, când conducerea unității în care lucram a hotărât să mă promoveze în funcția de șef de serviciu, iar pentru asta era obligatoriu să fii în PCR și m-au chemat la comitetul de partid să fac cerere de înscriere.
   • Like 0
  • @ Florian Nicolaescu
   Si a fost ok pumnul de arginti? Ca cererea ai facut-o! Cu mana ta! La recomandarea celor care te ungeau sef!, Asa ca las-o balta tovarase!
   • Like 0
  • @ Cristian Dogar
   Bați câmpii, mă acuzi de parcă aș fi semnat un angajament cu Securitatea pentru un pumn de arginți. Tâmpenia asta cu condamnarea tuturor celor 4 milioane de membri de partid a fost o exaltare ideologică a primelor luni de după revoluție, după care oamenii cu scaun la cap și-au dat seama că este o prostie. Dacă mi s-a propus să fiu numit șef de serviciu pe baza competenței trebuia să refuz, pentru că numirea venea la pachet cu calitatea pur formală de membru de partid? Dacă ai impresia că marea masă a membrilor de partid credea vreo iotă din ideologia comunistă, ești complet străin de realitatea acelor vremuri. În ceea ce mă privește m-am numărat printre cei care au fost în stradă din după-amiaza zilei de 21 decembrie :89, iar martori îmi sunt foștii colegi de serviciu. Sigur că nu am mai ținut legătura cu ei, după ce am fost dat afară din serviciu pentru participarea la fenomenul Piața Universității de mai târziu, dar nu mi-aș permite să mint că am participat la revoluție și vreunul din foștii colegi să citească întâmplător ce am scris și să posteze un răspuns care să mă facă de râs. Iar despre participarea mea la fenomenul Piața Universității, despre arestarea mea și zilele petrecute la Măgurele poti afla dacă ai răbdare să cauți pe Google "Florian Nicolaescu mineriada". Așa că las-o mai ușor cu critica și cu apelativul tovarășe dacă nu știi care este realitatea.
   • Like 0
  • @ Cristian Dogar
   Revin cu un link unde, dacă intri și ai răbdare să rulezi în jos până la titlul "Florian Nicolaescu (GID) - mărturii despre lagărul de la Măgurele" te vei lămuri. https://forum.softpedia.com/topic/677339-13-15-iunie-1990-20-ani-fara-nici-un-vinovat/page__st__36
   • Like 0
 • Domnul Popescu ii considera pe votantii PSD niste cretinei manipulabili. Daca ne uitam in partea cealalta, la partizanii domnului Werner, observam ca nu apare ideea de cretinei. Dimpotriva, ei sunt viitorul luminos. Nu stiu, parca simt o unda sau mai multe unde de stupiditate cand vad asemenea afirmatii. Cumva electoratul PSD are monopolul prostiei si electoratul domnului Werner are monopolul inteligentei? Chiar la nivelul asta de mesaje electorale s-a ajuns???
  In ritmul asta, domnul Rares Bogdan, individul care vorbeste inainte de a gandi, devine inteligenta maxima a Romaniei. De domnul Werner nu mai mentionez, dumnealui fiind o legenda in viata.
  • Like 2
  • @ Kadâr al Bakâr
   S-ar prea ça nu te uiti la statistici ça sa vezi de unde vin voturile fiecaruia, probabil esti din categoria "cretineilor" Care vorbesc fara sa gandeasca. E greu cu logica asta!
   • Like 3
  • @ Kadâr al Bakâr
   Din nefericire cam asa stau lucrurile d-le Kadar oricat de dureros ar fi ptr. dvs.Nu ca toti din partea cealalta ar fi niste minti luminate ,dar percep mai usor fake news-urile,manipularile si mai ales vad ca PSD-ul a facut mult rau acestei tari mai ales in ultimii 3 ani .
   • Like 1
  • @ Adrian Vladut
   Iar tu scrii fără să ai vreo legătură cu gramatica și/sau ortografia. Kadâr a pus o problemă de bun-simț, cea a radicalizării taberelor și a „războiului civil” pornit în online. Sînt proști și fanatici în tabăra galbenă, mai mulți decît mi-aș dori, dar statistic stau ceva mai bine decît tabăra roșie. Asta e tot.
   • Like 0
  • @ Ionut Catalin Dimache
   Ia arata greselile gramaticale, netotule!
   • Like 0
 • Hai sa vedem cum răspunde Iohannis la ultimele faze in care e asociat subliminal cu Hitler și lagărele de concentrare.
  Personal m-aș duce cu buldozerul la sediul PSD, le-aș spune să-l evacueze și l-aș darama.
  • Like 5
 • Domnule Cristian Tudor Popescu, dacă nu ne scăpați de căcatul care vă împute spațiul cu comentarii preluate din arsenalul de propagandă al ciumei roșii, prezență imundă și nelipsită în subsolul tuturor articolelor publicate în Republica, riscați să vă pierdeți o parte din cititori, scârbiți de miasmele împrăștiate de acest dihor. Desigur că știți la cine mă refer, la mâncătorul de căcat care se laudă că #votează.
  • Like 3
  • @ Florian Nicolaescu
   #Votez check icon
   Na, ca te-ai "deconspirat" ! Esti usr-ist re-educat cu #hastagul. Ne-a spus tuturor o tanti (sefa u-srista) ca sunteti niste "cacati" !
   Eu nu mi-am permis niciodata asa ceva... Imi cer eu scuze pentru ea...
   • Like 2
  • @ #Votez
   Bade, se pare ca esti ramas in urma si n-ai aflat ca minciuna pesedista pe care tu in necunostinta de cauza continui sa o propaghezi a fost deconspirata de un transcris al convorbirii online in Adevarul pe care USR au avut-o dupa alegeri. Sotia lui Barna nu a facut pe nimeni cacat ci doar a spus ca Dan Barna a fost umplut de cacat dupa alegeri de catre unii care nu au pus umarul la efortul campaniei electorale. Iar asta nu a spus-o tuturor ci doar sotului ei care pe urma a transmis mesajul celorlalti din chat. Stiu, cind intr-o minte deficitara intra odata o idee e foarte greu sa mai scape de ea.
   • Like 6
  • @ Adrian Bertea-Toth
   #Votez check icon
   Asa e, imi cer scuze. Minciunea mea e pesedista si ai deja "adevarul absolut" sereist... Eventual ai intrat si in posesia stenogramelor originale...
   Urmeaza sa demonstrezi cu pixelul albastru ca de fapt ea a vrut sa dea niste prajituri u-sristilor, care din intamplare se numesc "rahat"... Pesedistii n-au inteles ca era vorba de delicatesele turcesti, pt. ca ei nu stiu limbi straine...
   • Like 0
  • @ #Votez
   Sint sigur ca ziarul Adevarul nu improasca minciuni ca PSD via Latrina 3 si alte asemenea oficine. Voi astia din asta traiti, din minciuni fabricate pe care apoi raspindaci ca tine le flutura ca pe niste stindarde ale luptei de clasa! Daca te uiti la istoria PSD incepind din '90 practic nu a existat campanie electorala fara ca ei sa lansese cele mai abracadabrante minciuni pe care suporterii lor saraci cu duhul le cintau ca pe niste psalmi. Sinteti absolut penibili daca va imaginati ca altcineva decit spalatii pe creier care sustin PSD le mai iau in seama deci iti pierzi vremea pe aici, bade. Iar daca tu personal le crezi atunci da-mi voie sa-mi fie mila.
   • Like 3
  • @ Adrian Bertea-Toth
   #Votez check icon
   "Bade", esti otravit rau de tot, te-a lovit propaganda cu #hastagul direct in moalele capului...
   Eu sunt sigur ca si ziarul "Adevarul" face parte din propaganda securistoida a statului mafiot, numita genetic "AriciPogonici". Cei care-si iau "adevarul absolut" din propaganda portocalie nu fac decat sa recite "versete" din "Balada #Muistului #Rezistent"... nu te gandi la prostii sau obscenitati: "muia" a devenit un concept filozofic "care va uneste" ( nu vreau sa stiu unde). Daca nu ma crezi, ia si citeste din filozoful preferat al statului mafiot:

   https://www.comisarul.ro/articol/gabriel-liiceanu-muie-psd-injuratura-care-ne-unest_958297.html
   • Like 0
  • @ #Votez
   Bade V, vorbest din inertie. Transcriptul a fost publicat si nu exista NICI O DOVADA ca nu e real! Deci, daca acuzi ada dovezi. sau cei care au fabricat zvonul ca tu esti doar un biet raspindac nenorocit!
   • Like 0
  • @ Florian Nicolaescu
   D-le Florian ,nu cadeti in capcana limbajului grobian al acestui #votez ,personaj dubios prin anonimatul lui,care este fie un postac platit fie un fost securist (se autodeclara anti -securist) ptr. ca se pricepe la diversiune si reuseste sa ne abata de la problematica pe care ar trebui sa o abordam.
   • Like 0
  • @ #Votez
   Trol. Lăsat să urle la lună va muri de foame. Dați-i replici și va avea de rumegat.
   • Like 0
 • Am vazut aseara ca PSD si-a schimbat tactica si a inceput sa il atace pe Iohannis exact acolo unde il doare: aratand ca Iohannis a fost sustinator al PSD, si ca, cu asa o istorie in spate, e ipocrit acum cand spune ca timp de 30 de ani PSD a insemnat raul pentru Romania, pentru ca buna parte din astia 30 de ani Iohannis a sustinut PSD.
  Nu e fake news sa spui ca Iohannis a fost propus, si el a acceptat, sa fie prim-ministru din partea PSD, nu e fake news sa spui ca in calitate de presedinte al Forumului Democrat German Iohannis l-a sustinut pe Adrian Nastase, nu e fake news sa spui ca Iohannis a fost timp de aproape un an vice-presedinte al PNL, care era aliatul PSD in USL. N-a lipsit mult si Iohannis putea fi unul dintre liderii PSD.
  • Like 2
  • @ Nicu Buculei
   Si totusi nu e. O mica esuare, dar avand in vedere capacitatile intelectuale ale domnului Werner, s-a considerat ca ar fi o pierdere colosala pentru tara daca nu ar fi exploatate viziunea dumnealui, capacitatea oratorica, abnegatia domniei sale, diplomatia sa extraordinara.
   . Maestrul Werner a fost pus in acelasi rol, dar in alt partid. E subilm!


   • Like 0
  • @ Kadâr al Bakâr
   Tind cont ca PSD si PNL sunt aceeasi mizerie, nu prea conteaza mult eticheta de partid a sa.
   • Like 0
  • @ Nicu Buculei
   Nu Iohannis a castigat alegerile précédente ci Ponta le-a pierdut. Acum istoria se répéta, intre Iohannis si o analfabeta nu e greu de inteles care ar fi nenorocirea cea mai mare!
   • Like 2
  • @ Adrian Vladut
   Ba le-a castigat Iohannis: in primul tur Ponta a avut 3.8 milioane de voturi iar in al doilea a crescut la 5.2 milioane in timp ce Iohannis a crescut de la 2.9 la 6.3.
   Nenorocirea nu e cel mai prost ci cel mai malefic. Cine-i cine e in pronuntare.
   • Like 0
 • Cand eram mic, la gradinita, jucam un joc care se numea: "telefonul fara fir". Cineva spunea o afirmatie la urechea unui al doilea copil, si acel copil spunea mai departe ce a inteles el. Peste 10 copii, ultimul spunea cu glas tare ce a inteles.
  Si era cu totul anapoda... Din doua motive: pentru ca eram copii, si nu stiam sa separam binele de rau, obiectiv de neobiectiv, si pentru ca emotiile si irationalul intrau in joc, de la fiecare dintre reproducatori.
  "Fake News" este ... "telefonul fara fir" intre copii de 5..7 ani. :)
  Pentru ca oameni inteligenti nu au cum sa cada prada unui joc infantil, cum este acesta:"Fake News"!...
  • Like 0
 • "Fake News" nu a fost inventate de PSD, sau de Rusia, sau de masonerie. Sunt de cand lumea. Le-au folosit grecii, romanii, crestinii in inchizitie, dictatorii si nazistii.
  "Fake News" sunt eficiente la un popor slab, speriat de bombe din toate partile, si care nu stie exact ce vrea... :)
  • Like 4
 • Ce cautati aici postaci psdisti? Veniti cu minciunile si noroiul preluate de la Antena 3 desi aveti maculatura voastra unde va puteti dezlantui! Plata probabil e mai buna daca postati aici aberatii mizerabile! Baronii tarii nu se dezlipesc de PSD asa ca platesc ,mituiesc toti nemernicii > Sper ca dupa alegeri sa nu va mai vad aici ticalosi ce sunteti. Si asta cu libertatea presei nu insemna libertinajul presei , dar in tara asta legea si bunul simt sunt doar cuvinte folosite la nevoie. Asa ca desi nu suna democratic , ,eu i-as cenzura -bloca clar pe indivzii care arunca cu asemenea minciuni in spatiul public!
  • Like 9
  • @ Cosma Aurora
   Dacă nu era ultima frază merita like. Modul corect de a răspunde acestor abjecții este cu calm și explicând cum trebuie să se întâmple lucrurile într-o lume normală. Altfel nu facem decât să coborâm la nivelul lor.
   Ce mă bucură cel mai tare este că s-ar putea ca mulți dintre acești postaci să nici nu primească bani. Țin minte dintr-o emisiune cum Oprișan și-a bătut joc de o femeie care a muncit pentru PSD și a rămas fără nimic...
   • Like 1
 • #Votez check icon
  Disperarea in gasca statului paralel e mare, daca au ajuns sa-l scoata zilnic pe CTP din cusca si sa-l asmuta impotriva pesedeului. Problema mare e ca "aceasta boala" e contagioasa si provoaca sechele neuronale... unii cred ca sunt #rezistenti...
  Acest pavian securistoid apeleaza la cele mai perfide tactici de manipulare sperand ca o sa-si multumeasca stapanii...
  • Like 5
  • @ #Votez
   Eu vad disperarea exact in tabara opusa, daca liberalii pierd alegerile nu ii asteapta puscaria, insa daca PSD pierde, isi vor face sediul central la Jilava !
   • Like 3
  • @ #Votez
   Diversiune de doi lei...Erati mai ,,profi,, d*le fost securist. O sa fiti remunerat mai prost daca nu va ridicati nivelul.
   • Like 1


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult