Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cristian Tudor Popescu, după anunțul președintelui Klaus Iohannis: Acest guvern incompetent și corupt trebuie să plece

Klaus Iohannis - Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că respinge toate propunerile de miniștri făcute de premierul Viorica Dăncilă și a trimis Guvernul în Parlament pentru validare.

„Dl. Iohannis nu face altceva decât să bată cuiul în scândura pe care i-a întins-o doamna Dăncilă”, a comentat jurnalistul Cristian Tudor Popescu într-o intervenție telefonică la Digi24

„Acum, acest moment anticipat de Klaus Iohannis vine mai devreme mulțumită doamnei Dăncilă. Doamna Dăncilă este artizanul a ceea ce vedeți. Domnul Iohannis nu face altceva decât să bată cuiul în scândura pe care i-a întins-o cu grație doamna Dăncilă, care s-a încăpățânat să preia PSD, s-a încăpățânat să candideze la Președinție, a dus la ruperea coaliției de guvernare și a oferit în acest fel pe tavă președintelui Iohannis puncte electorale, pe care le-a câștigat în acest moment. Mișcările sunt logice din partea președintelui și firește că respinge în bloc, iarăși, aberantele numiri ale doamnei Dăncilă: Gîrbovan, Iulian Iancu, cum poți să vii cu așa ceva în astfel de momente?! Asta puteai să încerci când era mare și tare Dragnea, dar acum?!”, a spus jurnalistul.

Acesta a subliniat că Guvernul trebuie să plece.

„Nu a vrut Klaus Iohannis să ceară explicit demisia doamnei Dăncilă și implicit a Cabinetului ei, așa cum i-a solicitat concurentul său, rivalul său Dan Barna, însă a trimis guvernul la un vot de încredere în Parlament, pe care are șanse mici să-l capete, (...) Eu am spus că Guvernul trebuia să plece atunci, pe data de 26, seara. Fiecare zi pe care Guvernul Dăncilă o mai petrece la Palatul Victoria este rea. Acest guvern incompetent și corupt trebuie să plece. Cu atât mai mult astăzi acest Guvern trebuie să plece”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul l-a criticat însă pe Iohannis pentru că a făcut, de la Cotroceni, un apel electoral. „Contez pe votul vostru”, a a afirmat șeful statului. 

„Eu așteptam altceva. Măcar să nu încheie această alocuțiune a domniei sale cu solicitarea - ca să nu folosesc alt verb - votului cetățenilor pentru cine? Pentru domnia sa, în campania electorală. Adică, măcar să fi păstrat această aparență. Data trecută, i-a asigurat pe cetățeni că după alegerile prezidențiale, în care, firește, se subînțelegea că va fi votat și va câștiga, va asigura o nouă majoritate pentru parlament și o nouă guvernare pentru România”, a reacționat Cristian Tudor Popescu.

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat miercuri hotărât să nu gireze prin acțiunile sale susținerea actualului Guvern. „Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui Guvern. Nu doar pentru că acest guvern șui-a schimbat comp politică, ci pentru că propunerile pe care le-am primat sunt pus și simplu inacceptabile. Resping în integralitatea remanierea propusă de premier”, a spus șeful statului.

După intrarea ALDE în Opooziție, Iohannis lasă guvernul la discreția Parlamentului, căruia Viorica Dăncilă trebuie să îi ceară acum votul de încredere.

„Un guvern PSD nu este potrivit pentru România și nu poate să rămână în funcțiune”, a mai spus șeful statului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sa plece,asta e lozinca,si probabil v-a pleca,dar uitati-va acum la scena politica si daca vedeti o oarecare intelegere intre partidele de opozitie sa-mi aratati si mie.Ce v-a fi dupa plecarea Danciloaiei,ce fel de guvern vom avea ? De tranzitie,de uniune nationala,tehnocrat ? Nu stiu.De un singur lucru sunt sigur :Isi vor da la gioale fara delicatete,mai ales acum in prag de alegeri prezidentiale cand se scoate tot arsenalul.Imi amintesc de bancul acela cu cazanele de zmoala de pe talpa iadului si de cei care ereau pusi sa supravegheze sufletele pacatosilor. Cel de la cazanul cu romani avae o sarcina usoara ca atunci cand vrea sa scoata capul un amarat de suflet il trageau ceilalti inapoi in vreme ce la celelalte cazane erea munca nene,ca supravegheatorul trebuia sa i loveasca cu lopata,sai bage inapoi.Asa se va intampla si in viata noastra politica,dar de un singur lucru sunt sigur :Daca anticipate nu e,nimic nu e.
  • Like 0
 • Si-n tot acest timp interlopii de Caracal isi vad nestingheriti de treaba. Ba mai mult, discutam legalizarea prostitutiei, dar nici macar o secunda nu concepem sa starpim clanurile mafiote.
  Mi-e scarba de presedinte, mi-e scarba de guvern, politie, ''servicii'', mi-e scarba de ziaristi, cica a 4-a putere in stat.
  • Like 1
  • @ Ciobanu Florin
   Delia MC Delia MC check icon
   Peștele se împute de la cap. Președintele încearcă doar să-l curețe. Clanurile mafiote vor fi stârpite când va fi depășită masa critică de lene și incompetență, însușiri care existau deja dar au fost exacerbate de actuala, viitoare fostă conducere.
   • Like 0
  • @ Ciobanu Florin
   Daca scarba se opreste in fata buletinului de vot si a stampilei, restul nu mai conteaza!
   • Like 0
 • Mi-e teama ca din tot balamucul asta tot noi o sa ne pomenim tavaliti. Adica astia care au votat altceva decit PSD/ALDE. Sper sa se fi gindit bine KJ ...
  • Like 1
 • check icon
  Singura cauza este ca a plecat birjarul cu Biblia guvernarii la Tzuhaus.. E ca si cum ar fi ars biblioteca din Alexandria... Nu asta din Teleorman.....
  • Like 1
 • "(...) Eu am spus că Guvernul trebuia să plece atunci, pe data de 26, seara. Fiecare zi pe care Guvernul Dăncilă o mai petrece la Palatul Victoria este rea."
  Acest lucru l-am susținut și eu din prima secundă ! Nu a fost posibilă răsturnarea guvernului Dăncilă din cauza calculelor meschine ale Opoziției, iar rezultatul acestora îl vor plăti cetățenii simpli, nu altcineva !
  • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult