Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

CTP, după ce a văzut această imagine: PNRR-ul e un Mercedes electric, care, pentru a merge, în România, trebuie băgat în această priză

Iohannis - Ursula - priza

Foto: presidency.ro

O priză desprinsă din perete, care apare într-o fotografie oficială cu președintele Klaus Iohannis, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și premierul Florin Cîțu, aflați în vizită la Spitalul Universitar, a dat naștere unui val de ironii pe rețelele sociale.

Gazetarul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a comentat marți, la Digi24, imaginea devenită virală. 

„PNRR-ul (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă) e un Mercedes electric de ultimă generație care, pentru a merge, în România, trebuie băgat în această priză”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Șefa Comisiei Europene s-a aflat la București în cadrul seriei de vizite NextGenerationEU, pentru a prezenta evaluarea privind Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • profun check icon
  CTP, jurnalistul scrânșnitor din dinți, nici măcar la metafore nu se mai pricepe de-o vreme-ncoace.

  Altfel, cum naiba să compari cu un Mercedes de ultimă generație, prin urmare un produs funcțional real, verificabil performant, cu PNNR-ul?

  Adică, comparația nu este făcută nici măcar cu niște planuri reale, ci cu o LISTĂ a unor planuri, cu obiective mult mai modeste decât acelea de a fi „de ultimă generație”, vizând îndeobște câteva capete de autostradă, internet și veceuri în școli, câteva spitale și altele asemenea.
  • Like 0
  • @ profun
   Mai bine străinilor din dinți decât zambitor, ca postacii profesioniști
   • Like 0
 • Ca sa vedeti cinism de prost gust Dambovitean !. au "cazat-o" pe doamna Ursula intr-un spital Universitar Bucurestean cu tencuiala proaspat facuta dupa capetele lor proaste gandindu-se s-o protejeze de infectii CoVid. Mai in gluma i-au facut o impachetare ambulatorie pe banii ei....a Comisiei ce credeati ca doar nu a Ursulei !. ( ironie fina ). Dupa vorbele inaltatoare motivationale a celor doi electrozi romani pe functii asa de profunde incat le-au plesnit instalatiile de pompare cu oxigen catre ploscele de serviciu a pacientilor revigorati in viata dupa vederea frumoasei Europe urmand niste bai protocolare cu boii carpatini de rang politic romanesc..... ( ironic ). O poza la final ca de DULAP pentru mass-media si o cateringa internauta legata de o amarata de priza..... ( fratilor din pacate asta ne este NIVELUL decizional si popular niste DIODE reciclate #inutilRomania )
  • Like 1
  • @ Radu Panaitescu
   check icon
   Pină acum aș fi băgat mîna-n foc că nu muriți de grija Ursulei!
   Oricum, luînd în considerare rangul "musafirului", sunt 99,9999% că acea priză a fost scoasă deliberat din perete pentru a crea impresia de șantier unde "se lucrează"! (Se lucrează deci avem nevoie de bani! Dacă totul ar arăta brici se induce ideea că nu mai e nevoie de bani). Desigur, o manipulare de 2 lei și o adevărată jignire pt dna der Leyen (dacă nu s-a convenit asupra acestui aspect dinainte).
   Toți agaricii care s-au "înțepat" pe chestiune sunt niște amatori începători.
   • Like 0
  • @
   Mda cu ceva asi fi de acord 99,9999% sunt DEMENTI cu acte in regula iclusiv decizionali sau populari adica din randul populimii. Din pacate dupa aceaste crize majore Romania ramanand doar cu "PRIZA" sau "PRIZELE" de pe FALUSUL lui "Alexandru cel Mare" si "Freddie Mercury".....
   • Like 1
 • Nu e nici o problema , rezolva Citu tot si daca nu merge atunci presa independenta o sa critice USR+ ca au iesit de la guvernare . Nu-i asa ?
  Dar ca sa urmam pilda autorului , o intrebare pentru dansul : Nu-i asa ca premierul Citu a fost foarte inteligent si vizionar, cand stiind ce oportunitate este PNRR pentru tara , s-a umflat in muschi si a aruncat coalitia in aer ? Sau de vina este USR+ ca nu s-au lasat violati si umiliti de micutul om cu membru mare si tare ?
  • Like 2
  • @ Radu Bogdan
   Noi, populatia am ramas cu impresia unor orgolii NEMASURATE ale USRPLUS, dar si ale lui Catu, conflict care ne-a subrezit guvernarea. Atat. Nu va mai taiati in tonuri care e mai cocos, pentru ca nu asta e ce are nevoie populatia. Daca va pasa vreun pic de ea. De acolo, de sus, se vad numai orgoliile voastre personale, cat muntele de mari!!! Ridicol, e putin spus!!!
   • Like 3


Îți recomandăm