Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

CTP: Ecuația e simplă. Rezultatul acestor alegeri va fi decis de cât din valul de alegători din 2019 de la alegerile europarlamentare și prezidențiale va mai ajunge la mal în 2020

Revolutia luminii

Foto: Dan Mihai Bălănescu

Românii nu ar trebui să se sperie de mersul la vot la alegerile locale din 27 septembrie, în timpul pandemiei de coronavirus, dacă nu s-au speriat de aglomerația de pe litoral, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu la Digi24. El adaugă că riscul de infectare la vot este mai mic decât la mare, la supermarket sau la serviciu. 

„Mă gândesc dacă îi va speria pe cei care au fost în concediu la mare în această vară, nu numai în România, ci și în alte părți. Dar în România - am văzut cu toții ce a fost acolo și consecințele se văd acum, în rata aceasta de infectare de 1.500, 1.600, 1.700 pe zi. O logică simplă ne spune că nu poate fi mai rău în secția de votare decât pe plajă la mare”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Probabil că vor fi și incidente, imposibil să nu existe și unii care să nu respecte la un moment dat regulile, dar, în general, nu se poate compara. Acolo vor intra doar 5 persoane în secție, dacă cineva are temperatură, dacă are simptome, va fi condus pe o traiectorie separată, la o cabină separată, care va fi dezinfectată după aceea, se păstrează distanța între persoane.

Sigur că există o probabilitate să te infectezi oriunde în acest moment, în această lume. Dar evident e mult mai mică la secția de votare decât în supermarket, la serviciu – oamenii ăștia se duc la serviciu, nu? Nu cred că este mai mare probabilitatea de infectare la secția de votare decât la slujbă, unde te duci și respecți niște reguli”, a adăugat gazetarul.

Gazetarul spune că ar putea ca unii oameni să se sperie dacă apar cozi la secțiile de votare, dar că este puțin probabil să apară cozi neorganizate pentru votul din 27 septembrie.

„Nu cred că se va întâmpla lucrul acesta. Nu cred că o să se calce oamenii în picioare ca să voteze. Sunt forțe de ordine acolo, situația este cunoscută. Cei care nu au de gând să respecte aceste reguli nu vor veni la vot, iar cei care se duc știu ce-i așteaptă și, după părerea mea, nu o să avem astfel de incidente majore”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Rezultatul acestor alegeri va fi decis de cât din valul de alegători din 2019 de la alegerile europarlamentare și prezidențiale va mai ajunge la mal în 2020. Asta e tot. Ecuația este simplă. Sigur, dacă vor să raționeze, oamenii își pot da seama că votul lor – se pot gândi: dacă am fost atunci și nu merg și acum la vot, degeaba m-am dus în 2019”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • ce inseamna "CTP"?
  • Like 0
 • Problema e ca suntem balcanici, influențați emoțional de tot felul împrejurări, care striga mai tare, plânge mai mult....acela castiga! Din nefericire memoria colectiva e foarte scurta. Votul acesta va fi mai mult un model de sancționare fata de nemulțumirile din ultimul timp sau o recompensă pentru evenimentele pozitive experimentate in ultimul timp de fiecare dintre noi? Imaginea din articol poate fi un puternic motor motivational pentru cei care inca se mai gandesc cu cine sa voteze sau dacă sa voteze.
  • Like 0
 • Campania Gabrielei Firea a fost atat de marlaneasca . E greu de crezut ca orice om de bun simt poate digera un asemenea primar . Dar am vazut mai rele asa ca ma astept foarte putin de la mitici. Oricum ar fi, viitorul parlament ar trebui sa umble la legea care guverneaza functionarea media si mai ales la o lege care daca calomniezi va trebui sa platesti de-ti sar fulgii. Mi-e greata de marota asta cu libertatea presei . Daca A3 si RTV sunt expresia libertatii presei atunci nu stiu ce sa mai zic. De 30 de ani alegerile sunt castigate de niste mizerabili ordinari cu etichete de ziaristi care sunt mituiti in vazul tuturor prin reclame din banii contribuabililor. Si la stanga si la dreapta.
  • Like 4
  • @ Radu Bogdan
   check icon
   Dar ce sunt miticii astia d-le !Va simtiti diferit fata de alti oameni din Romania ?Am cautat un sfert de ora ca sa pricep ce iscusit si inteligent cuvant folositi si nici macar nu sunt din Bucuresti?De ce ati folosit acest cuvant si cui i se aplica?
   Renuntati va rog la cuvinte pe care nici dictionarul nu le trateaza in sensul pe care i-l dati dumneavoastra,considerandu-le foarte corect,cred eu ,a exprima un anume separatism periculos si retrograd.

   Sensul din dictionar este : "MITÍCĂ, mitici, s. m. Persoană superficială și neserioasă. – Din n. pr. Mitică.sursa: DEX '98 (1998) "

   • Like 0
 • CC check icon
  La mal sau în Mall, asta este întrebarea...
  • Like 0
 • Participarea la vot e importanta in orice moment pentru ca "democratie" sa nu devina un cuvant golit de sens. Nu e ca la piata unde daca decid sa nu cumpar raman cu banii si cumpar alta data. Nu exista posibilitatea sa "nu aleg nimic", daca nu ma prezint la vot "aleg" sa dau altcuiva posibilitatea sa decida in locul meu. Asa cum sugerau unii in 2018, inclusiv CTP, ca ar fi bine. Acum marii propagandisti boicot, USR, sunt cei care depind de prezenta la vot. Ce ironie.
  • Like 0
  • @ Sorin Gherghel
   Paul check icon
   Ha ha ha marele trumpit Gherghel e si pesedist! Dovada perfecta ca cine se aseamana se aduna. Ba prostule vezi ca te da afara de la fabrica de troli de langa Moskva. Hai sictir cu toate conturile tale.
   • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult