Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cu o simplă poză, Bernie Sanders a strâns o sumă uluitoare pe care a anunțat că o va dona unor organizaţii caritabile: 1,8 milioane de dolari!

Bernie Sanders

Foto: Greg E Mathieson Sr/MAI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bernie Sanders a anunțat miercuri că a strâns 1,8 milioane de dolari pentru scopuri caritabile, în cinci zile, prin vânzarea de produse cu imaginea sa purtând mănuși tricotate, la depunerea jurământului de către președintele Joe Biden.

Imaginea cu parlamentarul în vârstă de 79 de ani a inspirat apariția pe internet a mii de fotomontaje amuzante.

Tricouri, pulovere şi alte produse au fost puse în vânzare pe site-ul său pe 21 ianuarie şi stocurile s-au epuizat în 30 de minute. Noi produse adăugate în weekendul care a trecut au fost vândute până luni dimineaţă, precizează un comunicat de la biroul senatorului.

„Jane (soția lui Bernie Sanders - n.n.) și cu mine am fost uimiți de toată creativitatea arătată de atât de mulți oameni în ultima săptămână și suntem bucuroși că putem folosi faima mea pe internet pentru a ajuta oamenii din Vermont care au nevoie”, a spus Sanders într-un comunicat.

„Dar chiar şi această sumă nu va putea înlocui acţiunea Congresului şi voi face tot ce voi putea la Washington pentru a mă asigura că muncitorii din Vermont să obţină susţinerea de care au nevoie în cea mai gravă criză pe care o traversăm de la Marea criză economică”, a adăugat senatorul, scrie AFP, citat de News.ro.

Imaginea unui Sanders care poartă mănușile croșetate a fost surprinsă de fotograful AFP Brendan Smialowski.

Potrivit comunicatului, ca parte a acordului de licențiere pentru a pune imaginea pe îmbrăcăminte și autocolante, Getty Images, agenția care distribuie imagini AFP în Statele Unite, va dona încasările din licență către Meals on Wheels America.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult