Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Cu o simplă poză, Bernie Sanders a strâns o sumă uluitoare pe care a anunțat că o va dona unor organizaţii caritabile: 1,8 milioane de dolari!

Bernie Sanders

Foto: Greg E Mathieson Sr/MAI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bernie Sanders a anunțat miercuri că a strâns 1,8 milioane de dolari pentru scopuri caritabile, în cinci zile, prin vânzarea de produse cu imaginea sa purtând mănuși tricotate, la depunerea jurământului de către președintele Joe Biden.

Imaginea cu parlamentarul în vârstă de 79 de ani a inspirat apariția pe internet a mii de fotomontaje amuzante.

Tricouri, pulovere şi alte produse au fost puse în vânzare pe site-ul său pe 21 ianuarie şi stocurile s-au epuizat în 30 de minute. Noi produse adăugate în weekendul care a trecut au fost vândute până luni dimineaţă, precizează un comunicat de la biroul senatorului.

„Jane (soția lui Bernie Sanders - n.n.) și cu mine am fost uimiți de toată creativitatea arătată de atât de mulți oameni în ultima săptămână și suntem bucuroși că putem folosi faima mea pe internet pentru a ajuta oamenii din Vermont care au nevoie”, a spus Sanders într-un comunicat.

„Dar chiar şi această sumă nu va putea înlocui acţiunea Congresului şi voi face tot ce voi putea la Washington pentru a mă asigura că muncitorii din Vermont să obţină susţinerea de care au nevoie în cea mai gravă criză pe care o traversăm de la Marea criză economică”, a adăugat senatorul, scrie AFP, citat de News.ro.

Imaginea unui Sanders care poartă mănușile croșetate a fost surprinsă de fotograful AFP Brendan Smialowski.

Potrivit comunicatului, ca parte a acordului de licențiere pentru a pune imaginea pe îmbrăcăminte și autocolante, Getty Images, agenția care distribuie imagini AFP în Statele Unite, va dona încasările din licență către Meals on Wheels America.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult