Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cu o simplă poză, Bernie Sanders a strâns o sumă uluitoare pe care a anunțat că o va dona unor organizaţii caritabile: 1,8 milioane de dolari!

Bernie Sanders

Foto: Greg E Mathieson Sr/MAI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bernie Sanders a anunțat miercuri că a strâns 1,8 milioane de dolari pentru scopuri caritabile, în cinci zile, prin vânzarea de produse cu imaginea sa purtând mănuși tricotate, la depunerea jurământului de către președintele Joe Biden.

Imaginea cu parlamentarul în vârstă de 79 de ani a inspirat apariția pe internet a mii de fotomontaje amuzante.

Tricouri, pulovere şi alte produse au fost puse în vânzare pe site-ul său pe 21 ianuarie şi stocurile s-au epuizat în 30 de minute. Noi produse adăugate în weekendul care a trecut au fost vândute până luni dimineaţă, precizează un comunicat de la biroul senatorului.

„Jane (soția lui Bernie Sanders - n.n.) și cu mine am fost uimiți de toată creativitatea arătată de atât de mulți oameni în ultima săptămână și suntem bucuroși că putem folosi faima mea pe internet pentru a ajuta oamenii din Vermont care au nevoie”, a spus Sanders într-un comunicat.

„Dar chiar şi această sumă nu va putea înlocui acţiunea Congresului şi voi face tot ce voi putea la Washington pentru a mă asigura că muncitorii din Vermont să obţină susţinerea de care au nevoie în cea mai gravă criză pe care o traversăm de la Marea criză economică”, a adăugat senatorul, scrie AFP, citat de News.ro.

Imaginea unui Sanders care poartă mănușile croșetate a fost surprinsă de fotograful AFP Brendan Smialowski.

Potrivit comunicatului, ca parte a acordului de licențiere pentru a pune imaginea pe îmbrăcăminte și autocolante, Getty Images, agenția care distribuie imagini AFP în Statele Unite, va dona încasările din licență către Meals on Wheels America.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult