Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Cum arată „refractarii" din statul paralel cu cetățenii: „Domnul director îmi arăta cum să fie cozile în minister, se referea la tinerii medici ca la niște omuleți"

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Avem nevoie de o schimbare profundă a statului român”, crede Vlad Voiculescu, candidatul PLUS la Primăria Capitalei și fost ministru al Sănătății. Însă există o uluitoare rezistență la schimbare în instituțiile statului, 

„Atitudinea refractară este standard în instituțiile statului față de orice corp străin. Prima pe care mi-o amintesc la Ministerul Sănătății este cea a unui director care se referea la tinerii medici care veneau să-și schimbe actele ca la niște „omuleți". Așa îi numea. Ăsta e respectul pe care îl avea un funcționar din Ministerul Sănătății față de tinerii medici. 

Îmi arăta cum trebuie să fie cozile în minister, în acele camere absolut lugubre și ei erau obișnuiți cu asta. Nu i se părea nimănui aiurea să stai jumătate de zi la coadă într-o clădire lugubră așteptând să vină cineva de la un ghișeu”, a povestit Vlad Voiculesvu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată sâmbăta și duminica, de la 14:05.

Pensionari la primărie

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Statul român e un stat fără elite reale, cu elite făcute la apelul bocancilor și de aici toate problemele de management și lipsa oricărei strategii. Nu numai că nu suntem în stare să creăm un sistem funcțional dar nici măcar nu avem bunul simț ca măcar să copiem cinstit modelul altora. Poți să schimbi toți funcționarii statului și toți milițienii dar o faci degeaba dacă în vărf ai tot sfertodocți chiar dacă sunt de tip nou și corecți politic. Nu am văzut nici un program politic care să analizeze situația economică și socială și să propună o politică de dezvoltare, așa cum au cei din grupul de la Visegrad de exemplu, aud doar lozinci finutze și ,, Muie PSD ".
    • Like 1
  • Dorin check icon
    Schimbarea profundă a societății românești trebuie incepută neapărat cu darea afară a tuturor Bugetarilor Refractari și incompetenți Chiar dacă asta înseamnă 90% din ei.Ei frânează progresul prin atitudinea lor .Asta dacă vrem o Românie modernă , dacă nu vom trăim în continuare în cloaca asta plătind salarii babane unora ,că să-și bată joc de noi.
    • Like 4
    • @ Dorin
      Gabi check icon
      Subscriu.
      +Like
      • Like 0
  • Foarte frumos, statul român este plin de disfuncționalități și trebuie reformat profund ! Să auzim un plan realizabil de „reformare profundă”, care să ne spună ce nu funcționează corespunzător, care sunt cauzele disfuncționalităților, ce trebuie făcut concret pentru corectare, cine, când și cum va realiza corecțiile, cine, când și cum va realiza corecția corecțiilor. În lipsa acestui plan de „reformare profundă” totul este vorbărie politicianistă.
    • Like 3
    • @ Voicu Nicolae
      Calin check icon
      Salut, soluții există, nu înțeleg de ce nu sunt aduse în discuție pe astfel de forumuri, de ce nu sunt supuse dezbaterii publice. Eu simplu cetățean am propus niște idei, la care nimeni nu vine cu completări. Nu știu de ce toți sunt atât de dezinteresați cînd e vorba de viitorul fiecăruia dintre noi, al acestei țări, al acestei lumi. Fiecare secundă irosită ne costă, mult...
      o serie de propuneri sunt pe https://www.facebook.com/Proiect-Romania-885059774895198/
      • Like 0
    • @ Calin
      GabiC check icon
      1. asta nu e un forum; E doar o pagina de ziar;
      2. Daca s-ar publica solutii, ziarul ar muri de foame; indica-mi, te rog, un ziar care sa traiasca din "lucruri bune" ... Romanul e dispus sa citeasca numai despre nenorocirile altora ( uneori cred ca se si bucura ca nu i-s a intamplat lui ci "altuia"; Povestea cu "capra vecinului: )
      3. Nu toata lumea are pagina/cont pe Facebook;
      4. Propunerile ar trebui ( daca sunt valide si nu infantile) publicate intr-un program- cu care ar trebui facut un partid; In urma coagularii unei mase mai largi de cetateni poti spune ca propunerile sunt de succes sau utopice; Ma gandesc ca- daca nu sunt publice- nu au succes ( decat - cel mult- la cativa visatori);
      • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      GabiC check icon
      Asa si este, nea Voicu: doar vorbarie!
      Aminteste-mi, te rog, in afara de povesti la televizor cu starea grava in care se afla (pe atunci- ca si acum) Sanatatea- ce initiativa pusa in practica a avut Voiculescu?
      Si- mai mult...omul asta - ca mai toti politicienii- doar vorbeste: are vreun proiect? Care-i? Sa spuna "mai oameni buni (*si mai putin buni)- eu am proiectul asta: a.b.c... Ce ziceti- ma sustineti sa-l punem in practica?
      Asta ar trebui in loc de vechiul pesedism ( comunism- politicianism :" votati-ma- ca o sa vedeti voi ce bine o sa fie" ...
      • Like 0
    • @ GabiC
      De "reteaua citostaticelor" si de "Magicamp" ai auzit cumva? Sunt niste gunoiaie, nu-i asa, tu ai facut mult mai multe la viata ta decat Voiculescu!! Mai informeaza-te inainte sa postezi!
      • Like 0


Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult