Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cum mi-am cunoscut colegii „de birou”: lucrăm împreună parcă de o viață, dar ne-am văzut fizic de abia acum 3 zile...

work from home

Foto: Getty Images

Lucrez de 5 ani în domeniul IT, însă consider ca mai am foarte multe de recuperat, având în vedere că mi-am schimbat întregul parcurs profesional la 27 de ani.

Când încă eram junior în prima companie la care am lucrat, ideea de a deveni freelancer în domeniu mi se părea de domeniul fantasticului. Lipsa experienṭei, a încrederii, a cunoștințelor mă făcea doar să visez că vreodată aṣ putea face și eu parte din acest grup select, din punctul meu de vedere.

A trecut timpul, am avut parte de colegi cu experiență și răbdare, proiecte diverse, management care mi-a oferit mereu oportunități să cresc.

Am profitat de fiecare șansā.

În urmă cu 5 luni am spart gheața. În mai puțin de o săptămână am semnat primul contract de freelancing pe o perioadă de un an. Nu a fost nimic planificat, ci o întâmplare cu final fericit.

Mi-au plăcut, pe rând, interacțiunea cu persoana care se ocupa de recrutare, simplitatea procesului, aplicația pe care urma să lucrez și echipa de management. Nu tu zile de așteptare pentru a primi un email cu un răspuns de la HR, întrebări despre cum mă vad în 5 ani sau dacă am copii acasă. Totul s-a rezumat la experiența mea profesională.

Am început să lucrez a doua zi după ce documentele au fost semnate. Echipa a crescut gradual. În 5 luni am ajuns de la 2 persoane la aproape 10. Fiecare dintre noi lucrează dintr-un colț de țară sau de peste hotare. Suntem români, egipteni, armeni etc. Ceea ce aveam însă în comun este profesionalismul și un product owner care ne coordonează impecabil.

Surpriza și mai mare a venit acum 3 zile, când ne-am întâlnit pentru prima dată față-n față, pentru a lucra câteva zile, împreună, la munte.

Pare ca lucrām împreună de când ne știm, comunicăm cu ușurință, iar poveștile și experiențele împărtășite până în miez de noapte sunt minunate.

P.S. Încă aștept să aparā părțile mai puțin fericite.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult