Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cum mi-am cunoscut colegii „de birou”: lucrăm împreună parcă de o viață, dar ne-am văzut fizic de abia acum 3 zile...

work from home

Foto: Getty Images

Lucrez de 5 ani în domeniul IT, însă consider ca mai am foarte multe de recuperat, având în vedere că mi-am schimbat întregul parcurs profesional la 27 de ani.

Când încă eram junior în prima companie la care am lucrat, ideea de a deveni freelancer în domeniu mi se părea de domeniul fantasticului. Lipsa experienṭei, a încrederii, a cunoștințelor mă făcea doar să visez că vreodată aṣ putea face și eu parte din acest grup select, din punctul meu de vedere.

A trecut timpul, am avut parte de colegi cu experiență și răbdare, proiecte diverse, management care mi-a oferit mereu oportunități să cresc.

Am profitat de fiecare șansā.

În urmă cu 5 luni am spart gheața. În mai puțin de o săptămână am semnat primul contract de freelancing pe o perioadă de un an. Nu a fost nimic planificat, ci o întâmplare cu final fericit.

Mi-au plăcut, pe rând, interacțiunea cu persoana care se ocupa de recrutare, simplitatea procesului, aplicația pe care urma să lucrez și echipa de management. Nu tu zile de așteptare pentru a primi un email cu un răspuns de la HR, întrebări despre cum mă vad în 5 ani sau dacă am copii acasă. Totul s-a rezumat la experiența mea profesională.

Am început să lucrez a doua zi după ce documentele au fost semnate. Echipa a crescut gradual. În 5 luni am ajuns de la 2 persoane la aproape 10. Fiecare dintre noi lucrează dintr-un colț de țară sau de peste hotare. Suntem români, egipteni, armeni etc. Ceea ce aveam însă în comun este profesionalismul și un product owner care ne coordonează impecabil.

Surpriza și mai mare a venit acum 3 zile, când ne-am întâlnit pentru prima dată față-n față, pentru a lucra câteva zile, împreună, la munte.

Pare ca lucrām împreună de când ne știm, comunicăm cu ușurință, iar poveștile și experiențele împărtășite până în miez de noapte sunt minunate.

P.S. Încă aștept să aparā părțile mai puțin fericite.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult