Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cum mi-am cunoscut colegii „de birou”: lucrăm împreună parcă de o viață, dar ne-am văzut fizic de abia acum 3 zile...

work from home

Foto: Getty Images

Lucrez de 5 ani în domeniul IT, însă consider ca mai am foarte multe de recuperat, având în vedere că mi-am schimbat întregul parcurs profesional la 27 de ani.

Când încă eram junior în prima companie la care am lucrat, ideea de a deveni freelancer în domeniu mi se părea de domeniul fantasticului. Lipsa experienṭei, a încrederii, a cunoștințelor mă făcea doar să visez că vreodată aṣ putea face și eu parte din acest grup select, din punctul meu de vedere.

A trecut timpul, am avut parte de colegi cu experiență și răbdare, proiecte diverse, management care mi-a oferit mereu oportunități să cresc.

Am profitat de fiecare șansā.

În urmă cu 5 luni am spart gheața. În mai puțin de o săptămână am semnat primul contract de freelancing pe o perioadă de un an. Nu a fost nimic planificat, ci o întâmplare cu final fericit.

Mi-au plăcut, pe rând, interacțiunea cu persoana care se ocupa de recrutare, simplitatea procesului, aplicația pe care urma să lucrez și echipa de management. Nu tu zile de așteptare pentru a primi un email cu un răspuns de la HR, întrebări despre cum mă vad în 5 ani sau dacă am copii acasă. Totul s-a rezumat la experiența mea profesională.

Am început să lucrez a doua zi după ce documentele au fost semnate. Echipa a crescut gradual. În 5 luni am ajuns de la 2 persoane la aproape 10. Fiecare dintre noi lucrează dintr-un colț de țară sau de peste hotare. Suntem români, egipteni, armeni etc. Ceea ce aveam însă în comun este profesionalismul și un product owner care ne coordonează impecabil.

Surpriza și mai mare a venit acum 3 zile, când ne-am întâlnit pentru prima dată față-n față, pentru a lucra câteva zile, împreună, la munte.

Pare ca lucrām împreună de când ne știm, comunicăm cu ușurință, iar poveștile și experiențele împărtășite până în miez de noapte sunt minunate.

P.S. Încă aștept să aparā părțile mai puțin fericite.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult