Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cum s-a născut coperta istorică a New York Times. „Nu sunt simple nume pe o listă. Ei erau noi”

NYT

Foto Twitter 

Ziarul New York Times a publicat duminică, pe prima pagină, numele celor aproape 100.000 de persoane care au murit de Covid-19 în Statele Unite.

„Nu sunt simple nume pe o listă. Ei erau noi”, scrie publicația care compară numărul deceselor cu numărul locuitorilor din orașe precum San Angelo (Texas), Kenosha (Wisconsin), Vacaville (California). „Imaginați-vă un oraș de 100.000 de locuitori care era pe harta SUA, dar care acum a fost șters”.

Numele și datele incluse în cele șase coloane de pe prima pagină a celebrei publicații au fost adunate după analiza a numeroase surse online, în căutarea de anunţuri de decese. Alături de nume, apar și vârsta și scurte pasaje de necrolog pentru a da un sens „de unicitate fiecărei vieţi pierdute”, scrie celebra publicație.


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult