Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cum se conformează noilor norme de igienă și de distanțare socială muncitorii de la Dacia. Compania a reluat luni activitatea de producție pe platforma industrială Mioveni

Platforma Dacia - reluarea activității

Producţia pe platforma industrială Dacia de la Mioveni a fost reluată începând de luni, 4 mai, a anunţat Grupul Renault. 

„La uzina Mecanica şi Şasiuri, lucrul se desfăşoară în trei schimburi, la uzina Vehicule, în două schimburi, iar la direcţia Logistică România, într-un singur schimb. Din 11 mai, uzina Vehicule va funcţiona în trei schimburi, iar activitatea de logistică va fi corelată cu redemararea uzinelor Groupe Renault din lume. Toate măsurile sanitare în vigoare, în România, au fost implementate astfel încât activităţile să se deruleze în condiţii de protecţie a sănătăţii angajaţilor”, se arată într-un comunicat al Grupului Renault.

Compania a transmis că a luat măsuri de siguranță pentru prevenirea infectării angajaților cu coronavirus. 

„Reluată parțial, în 21 aprilie, la uzina Mecanica și Șasiuri și în departamentul Presaj, la uzina Vehicule, producția la nivelul platformei se desfășoară normal, respectând condițiile de igienă și securitate.

Din prima zi de lucru a reluării parțiale, fiecare echipă a fost informată despre măsurile luate de către companie și despre regulile de urmat cu strictețe pentru a proteja sănătatea tuturor angajaților. Aceste măsuri vizează diferite etape de lucru. Traseul între domiciliu și locul de muncă, de la accesul în autobuz, până la accesul efectiv la postul de lucru de pe platforma industrială, respectă distanța socială. La sosire, angajaților li se verifică temperatura cu ajutorul unei camere termice. Accesul în interiorul platformei (ex. vestiare, ateliere de lucru, cantină, zone de repaus) se face respectând marcajele vizuale la sol, regulile de igienă și de distanță socială. Toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajații poartă măști de protecție.

Încă de la debutul crizei pandemice, generată de noul virus COVID -19, Groupe Renault România s-a asigurat să ia măsuri adaptate de protecție pentru ansamblul angajaților din toate sediile unde își desfășoară activitatea”, precizează compania. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pe langa faptul ca din cauza incompetentei autoritatilor n-au fost in stare sa le faca o auto-strada pentru externalizarea produselor finite
  ( masini ) acum se vorbeste si de conditii de pandemie in ciuda laudelor frenetice din media cum ca marea uzina Dacia sub umbrela Renault propulseaza motorul economiei romanesti. Domnilor trebuie sa va spun ca o economie dezvoltata nu inseamna uzine ca sa le numeri pe degete : Dacia Ford Aerostar sau cativa rulmenti si matrice aruncate prin niste colturi de tara. Acum ce sa faceti si voi ati inceput sa le cantati prohodul si astora.... #satuldeincompetenta.
  Ca fapt divers holbati ochii la uzina Volkswagen ( Germania ) sa vedeti cum omoara timpii de la produsul finit spre intern sau extern si ce infrastructura au. ( tren propriu care preiau masinile de la gura fabricii aviz santimbangilor gargaragii )
  • Like 0
  • @ Radu Panaitescu
   Si la DACIA autovehiculele sunt urcate în tren direct din uzina ! Aviz saltimbancilor gargarigii...(santimbangi nu stiu ce înseamnă)
   • Like 0
  • @ Radu Panaitescu
   Si la DACIA autovehiculele sunt urcate în tren direct din uzina ! Aviz saltimbancilor gargarigii...(santimbangi nu stiu ce înseamnă)
   • Like 0
  • @ Radu Panaitescu
   Gr Mihai Gr Mihai check icon
   Asa si daca ai autostrada pentru externalizarea produselor finite o sa ajunga masina in USA in 7 zile in loc de 6. Sau in Germania in 3 zile in loc de 2. Cu cat poate sa diminueze profitul latenta asta de doar o zi in lantul de livrare a produsului final ? La pariu ca cu un procent neglijabil.
   • Like 0
  • @ Gr Mihai
   Pai da conteaza mult nu in procentajul sugerat de dv. jucat la "pariu" ci in eficenta. Imaginati-va un stol de turturele care se gainateaza constant pe masina...tu ce faci ?.zici...a ce frumoase sunt uite cum imi picteaza cu buline albe cacacioase masina !....SAU te apuci si stergi injurand printre masele !...cam asa sta cu EFICENTA. ( ma rog acum in conditiile date mai rar cu exporturle nu ca inainte excelam....doar se inlocuia sigla Dacia pt intern cu sigla Renault pt extern - vorba prov. putere romaneasca in creier frantuzesc )
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult