Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cum se conformează noilor norme de igienă și de distanțare socială muncitorii de la Dacia. Compania a reluat luni activitatea de producție pe platforma industrială Mioveni

Platforma Dacia - reluarea activității

Producţia pe platforma industrială Dacia de la Mioveni a fost reluată începând de luni, 4 mai, a anunţat Grupul Renault. 

„La uzina Mecanica şi Şasiuri, lucrul se desfăşoară în trei schimburi, la uzina Vehicule, în două schimburi, iar la direcţia Logistică România, într-un singur schimb. Din 11 mai, uzina Vehicule va funcţiona în trei schimburi, iar activitatea de logistică va fi corelată cu redemararea uzinelor Groupe Renault din lume. Toate măsurile sanitare în vigoare, în România, au fost implementate astfel încât activităţile să se deruleze în condiţii de protecţie a sănătăţii angajaţilor”, se arată într-un comunicat al Grupului Renault.

Compania a transmis că a luat măsuri de siguranță pentru prevenirea infectării angajaților cu coronavirus. 

„Reluată parțial, în 21 aprilie, la uzina Mecanica și Șasiuri și în departamentul Presaj, la uzina Vehicule, producția la nivelul platformei se desfășoară normal, respectând condițiile de igienă și securitate.

Din prima zi de lucru a reluării parțiale, fiecare echipă a fost informată despre măsurile luate de către companie și despre regulile de urmat cu strictețe pentru a proteja sănătatea tuturor angajaților. Aceste măsuri vizează diferite etape de lucru. Traseul între domiciliu și locul de muncă, de la accesul în autobuz, până la accesul efectiv la postul de lucru de pe platforma industrială, respectă distanța socială. La sosire, angajaților li se verifică temperatura cu ajutorul unei camere termice. Accesul în interiorul platformei (ex. vestiare, ateliere de lucru, cantină, zone de repaus) se face respectând marcajele vizuale la sol, regulile de igienă și de distanță socială. Toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajații poartă măști de protecție.

Încă de la debutul crizei pandemice, generată de noul virus COVID -19, Groupe Renault România s-a asigurat să ia măsuri adaptate de protecție pentru ansamblul angajaților din toate sediile unde își desfășoară activitatea”, precizează compania. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pe langa faptul ca din cauza incompetentei autoritatilor n-au fost in stare sa le faca o auto-strada pentru externalizarea produselor finite
    ( masini ) acum se vorbeste si de conditii de pandemie in ciuda laudelor frenetice din media cum ca marea uzina Dacia sub umbrela Renault propulseaza motorul economiei romanesti. Domnilor trebuie sa va spun ca o economie dezvoltata nu inseamna uzine ca sa le numeri pe degete : Dacia Ford Aerostar sau cativa rulmenti si matrice aruncate prin niste colturi de tara. Acum ce sa faceti si voi ati inceput sa le cantati prohodul si astora.... #satuldeincompetenta.
    Ca fapt divers holbati ochii la uzina Volkswagen ( Germania ) sa vedeti cum omoara timpii de la produsul finit spre intern sau extern si ce infrastructura au. ( tren propriu care preiau masinile de la gura fabricii aviz santimbangilor gargaragii )
    • Like 0
    • @ HyperX Radu Panaitescu
      Si la DACIA autovehiculele sunt urcate în tren direct din uzina ! Aviz saltimbancilor gargarigii...(santimbangi nu stiu ce înseamnă)
      • Like 0
    • @ HyperX Radu Panaitescu
      Si la DACIA autovehiculele sunt urcate în tren direct din uzina ! Aviz saltimbancilor gargarigii...(santimbangi nu stiu ce înseamnă)
      • Like 0
    • @ HyperX Radu Panaitescu
      check icon
      Asa si daca ai autostrada pentru externalizarea produselor finite o sa ajunga masina in USA in 7 zile in loc de 6. Sau in Germania in 3 zile in loc de 2. Cu cat poate sa diminueze profitul latenta asta de doar o zi in lantul de livrare a produsului final ? La pariu ca cu un procent neglijabil.
      • Like 0
    • @
      Pai da conteaza mult nu in procentajul sugerat de dv. jucat la "pariu" ci in eficenta. Imaginati-va un stol de turturele care se gainateaza constant pe masina...tu ce faci ?.zici...a ce frumoase sunt uite cum imi picteaza cu buline albe cacacioase masina !....SAU te apuci si stergi injurand printre masele !...cam asa sta cu EFICENTA. ( ma rog acum in conditiile date mai rar cu exporturle nu ca inainte excelam....doar se inlocuia sigla Dacia pt intern cu sigla Renault pt extern - vorba prov. putere romaneasca in creier frantuzesc )
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult