Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cum va arăta Parcul Lacul Morii, o investiție estimată la 20 milioane euro. Primarul Ciucu: „Am preferat un concurs de soluții la cel mai înalt nivel posibil în România”

Lacul Morii

Foto: Facebook Ciprian Ciucu

Parcul Lacul Morii va fi amenajat de o echipă de arhitecți din România și Belgia, selectată în urma unui concurs internațional organizat de Primăria Sectorului 6, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților.

Zona care urmează să fie amenajată are 16,6 hectare și pornește de la stăvilarul Ciurel și Parcul Crângași, continuă în paralel cu promenada deja amenajată, cuprinde Insula Îngerilor, merge mai departe pe partea de vest a lacului, până la canalul Dâmboviței, a anunțat primarul Ciprian Ciucu.

„Echipa de arhitecți și peisagiști din România și Belgia a propus în primul rând o unificare a promenadei Lacului Morii cu Parcul Crângași, astfel încât spațiul verde să devină un tot unitar. Apoi, de-a lungul zonei de promenadă cu lungimea de peste 2 km va fi o amenajare liniară, însă deloc monotonă. Traseul pietonal care pornește de la Parcul Crângași până la Insula Îngerilor, în paralel cu promenada, va fi unul spectaculos, cu vegetație structurată pe 4 paliere de înălțime, facilități sportive, de relaxare și de petrecere a timpului liber”, a scris pe Facebook edilul de la Sectorul 6.

Punctul central de atracție al întregului parc va fi Insula Îngerilor, în care primarul spune că nu s-a mai investit de la Revoluție. Pe insulă vor putea fi organizate evenimente culturale și sportive, va exista o plajă, un debarcader și pontoane pentru sporturile nautice. După insulă, amenajarea va continua spre vest, cu o mini-pădure urbană, terenuri sportive și traseu de biciclete.

Valoarea totală a investiției este estimată la 20 de milioane de euro și este programată să fie realizată în trei faze, de-a lungul a trei ani.

Foto Facebook Ciprian Ciucu

Pentru amenajarea suprafeței de 16,6 hectare, Primăria Sectorului 6 și Ordinul Arhitecților din România (OAR) au lansat în august un concurs internațional de soluții la care au participat 11 echipe de arhitecți, peisagiști și urbaniști. Proiectele au fost analizate și jurizate de către un juriu internațional.

„Puteam să fi făcut o procedură mai simplă de atribuire a proiectării, care până acum să fi realizat deja proiectarea și să fi început lucrările. Dar am preferat un concurs de soluții la cel mai înalt nivel posibil în România, deoarece un juriu profesionist a putut ierarhiza mai multe proiecte intrate în competiție și astfel calitatea deciziei și implicit a viitorului parc să fie net superioară”, a explicat edilul. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Interesant. Deocamdata, promenada e o spoiala cu pretentii. Digul putea fi latit inspre sosea, lasand totusi loc pentru inca o posibila banda de circulatie, pe partea cu soseaua se putea face un zid in trepte cu vegetatie, blocand zgomotul masinilor in zona de promenada.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult