Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cum „să crești” imunitatea. Soluțiile miraculoase bune de vrăjit naivii

Femeiemâncând un măr

Foto: Guliver/Getty Images

În cele ce urmează te voi învăța cum să crești imunitatea, folosind suplimente miraculoase, tehnici de focalizare a energiilor, amestecuri din plante superoxidante și proceduri minune. La sfârșitul textului vei avea toate datele și vei ști exact cum să procedezi pentru a deține o imunitate fantastică, deci te rog să citești cu mare atenție.

O să vă supărați rău pe mine și-mi veți spune că v-am sedus și-apoi v-am abandonat. Adevărul este unul singur: nu puteți umbla la imunitate și ar fi dezastruos să o aveți mai intensă decât e normal. Imunitatea e un complex de procese fine prin care organismul rezistă în lumea asta plină de bacterii și virusuri nu toate prietenoase. Totul se menține în echilibru prin acțiuni de tipul identifică, izolează, elimină, omoară la care concură poate mii de molecule.

Imunitatea se păstrează automat, face parte din funcțiile fundamentale ale corpului și rămâne în echilibru cât timp dormim bine, facem sport regulat, mâncăm sănătos, nu consumăm lucruri toxice sau nu avem boli grave. A încerca să umblăm la ea e ca și cum am băga șurubelnița într-un reactor de la Cernavodă, cum bine zicea doctorul Alexis Cochino.

Cine vrea o superimunitate să se reorienteze. Luați ca exemplu boala Behcet¹, o inflamație de vase mici în care există un răspuns imun exagerat, îndreptat împotriva elementelor proprii organismului. Sau orice boală autoimună, care necesită tratamente complexe pentru a bloca anumite căi de acțiune moleculară, în fond o imunosupresie.

În cazuri rare, putem și stimula producția de celule albe, administrând factori de stimulare de tipul neupogenului, care pot renaște populațiile de leucocite, dar aici e medicină de precizie și cu indicații exacte. Sau putem vaccina, creând anticorpi meniți să protejeze organismul de posibile întâlniri cu virusuri periculoase.

Cine vă promite soluții miraculoase, suplimente și computere cuantice pentru a crește imunitatea vă păcălește. Eu vă spun că imunitatea se păstrează ca un rezultat al unei vieți sănătoase (moderație în orice, mișcare, acțiune, liniște, odihnă, iubire) și metodele dubioase de a o crește nu au nicio ancorare în știință. Cu o alimentație completă, suplimentele n-au niciun sens, iar fără o carență clară evidențiată de medic, administrarea lor n-are nicio valoare.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Imunitatea (vă citez): „A încerca să umblăm la ea e ca și cum am băga șurubelnița într-un reactor de la Cernavodă”.
    Păi și atunci, cum rămâne cu antibioticele și cu vaccinurile — adică, astea de ce nu intră la categoria „șurubelnițe”? Aș aprecia un răspuns bine documentat, vă rog!
    • Like 2
    • @ Tom Dick N'Harry
      Foarte valida solicitarea!
      • Like 0
    • @ Tom Dick N'Harry
      Păi antibioticele nu prea sunt o șurubelniță, in sensul metaforei de mai sus, pentru că nu acționează asupra sistemului imunitar ci direct împotriva bacteriilor. Nefiind tocmai selective și având efecte colaterale, nu sunt chiar apă de ploaie, dar asta e altă poveste.
      Vaccinul în schimb e un fel de exercițiu de pregătire pentru un accident nuclear, că să rămânem în temă. Dacă-l faci din timp (și eventual îl repeți), în caz de nevoie știi încotro s-o iei, altminteri, după noroc. Să-ți duci copilul la unul cu rujeola e ca și cum ai băga șurubelnița în reactor. Să-ți mărești imunitatea cu fructe de culoare roșie, pliculețe miraculoase, ventuze sau alge japoneze e ca și cum ai băga șurubelnița în portofel.
      • Like 1
    • @ Romeo C.
      :)
      • Like 0
  • Noua medicul curent ne-a crescut imunitatea, de 8 ani nimeni nu a mai racit in familie. Ne-a ascultat istoricul medical al copilului, parintilor, bunicilor, modul de viata, recomandat fix pe profilul nostru cum sa "simplificaam"alimentatia, sa evitam supermarket (70% produse cu zahar), miscare, imbunatatit somn, scazut temp. in dormitor, evitat conflicte si frici etc.
    E un medic care considera ca orice sut chimicos in sistem imunitar este cu efect secundar pe termen lung - inclusiv cel medicamentos, in ultimii 50 de ani a zis ca aproape jumatate din recomandarile medicale s-au schimbat la 180 de grade.
    Ne-a iesit. Se poate, cu zero costuri, fara trecut pe la farmacie.
    • Like 7
    • @ Claudia Olteanu
      Alien check icon
      ORICE medic recomanda evitat zahar, miscare, somn, 16-18 grade in dormitor si sa fii zen, Si Dr. Radulescu a recomandat acelasi lucru. Asta n-are legatura cu sarlatanismul "suplimentelor", "energiilor" samd.
      Eu nu mai stiu cand am fost racit ultima oara suficient cat sa ma tina in pat (cred ca pentru memorie mi-ar prinde bine niste suplimente cuantice). Ultimul concediu medical a fost acum 6 ani, l-am cautat in arhiva. (o zi, gastroenterita, luata de la nepota-mea de 1 an care mi-a adus-o cadou de la cresa). Iar eu naiv din ala care crede in medicina, si nu in apa energizata si magneti in saltea.
      Probabil ca si eu si tu suntem tratati cu oscilococcinum fara sa stim, de asta nu racim. Asta e un medicament homeopat care are fix aceeasi cantitate de produsi activi (magici) cu apa de la canal. Si intamplator fix aceeasi eficacitate dovedita. Adica una foarte buna, testata pe noi doi!
      • Like 0
  • In sfarsit, apare un om de bine care ia pozitie si ii desconspira pe acesti sarlatani care ne fura banii din buzunare. Mii de medicamente minune care te scapa de cancer, de umflaturi la genuchi, iti sporesc imunitatea, iti asigura vitaminele necesare, iti infrumuseteaza tenul etc,etc. Nu stiu ce pregatire are dl Radulescu, sunt convins insa ca afirmatiile lui sunt fundamentate stiintific, dar cred ca toti doctorii care nu au uitat juramantul depus la absolvirea facultatii ar trebui sa procedeze la fel ca dansul. Acesti nemernici, as putea spune chiar criminali, nu si-au gasit alt rost in viata decat sa pacaleasca oamenii cu realizari de Premiul Nobel. Ei trebuie sa fie desconspirati si descurajati, si aceasta o pot face cu succes medicii. Ii ajutati astfel pe acesti bolnavi care, firesc, din disperare, sunt dispusi sa se agate de orice oferta pentru a-si regasi sanatatea, dar va aparati si comunitatea dumneavoastra de medici cinstiti.
    • Like 2
  • Mihai check icon
    Despre carente , doctore , daca ai posibilitatea , dozeaza vitamina D mai ales spre sfarsitul iernii , dupa care mai vorbim despre rolul suplimentelor . Cat despre imunitate , ce sa zic , tratamente pentru chelie sunt , si cumparatori slava Domnului !
    • Like 0
    • @ Mihai
      Alien check icon
      Pai citeste si partea cu "fără o carență clară evidențiată".
      • Like 0
    • @ Mihai
      atentie cu suplimentele, FDA -ul american are sute de mii de intoxicari inregistrate, medicamentos, din care peste 6 mii erau fix de vitamina D. Pe baza asta medicul mi-a facut teste de sange inainte si dupa orice administrare - surpriza e ca nu asimilez/nu se activeaza anticorpii asa cum scrie prospectul.
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult
sound-bars icon