Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Primii pași în antreprenoriat: un nou canal interactiv oferă sfaturi despre obținerea de finanțare, marketing și consultanță fiscală gratuită, live pe Facebook, de la antreprenori de succes

Constantin Paraschiv

De mult timp m-am gândit la lansarea unui proiect media având drept scop stimularea mediului de afaceri din România. La început a fost o discuţie între câţiva antreprenori în 2015, care ca urmare a activităţilor zilnice specifice unui antreprenor a fost pusă pe „hold” până în ianuarie 2017, când mediul economic şi de business în România a început să fie afectat din ce în ce mai vizibil.

Așa s-a conturat BiziLiveTV, un proiect social, voluntar, creat pentru antreprenorii la început de drum, dar şi pentru cei avansaţi. 

Concret, este vorba despre transmisiuni live pe Facebook, difuzate sub genericul BiziLive. La emisiuni sunt invitați antreprenori de top care își propun să transmită publicului interesat informaţii relevante despre domeniul lor şi împărtăşesc din experienţa pe care au acumulat-o.

La baza proiectului stă dorinţa unui progres real pentru mediul de afaceri din România, un progres real în condiţii democratice, fără corupţi şi corupţie.

Credem cu tărie că vom ajuta şi influenţa pozitiv mediul de afaceri din România, atât prin emisiunile transmise, cât şi prin experienţa pe care antreprenorii invitaţi şi implicaţi o vor transmite mai departe prin consultanţă gratuită, cursuri şi traininguri.

Pe 10 Iulie 2017 a avut loc prima sesiune live cu Andrei Roșu. La aproximativ cinci luni de la lansare, la episodul cu numărul 50,  când invitat a fost Lucian Mîndruță, mi-am dat seama cât de puternic modifică social-media mediile de comunicare.

„Meseria mea de trainer media se bazează pe o observație foarte tristă: nouă jurnaliștilor ni s-au luat din prerogative odată cu social media. Publicul decide dacă este OK o știre, indiferent de ce cred eu. Eu, dacă nu mă duc după public, rămân singur și îmi plâng de milă”, ne-a spus Lucian Mîndruță la BiziLive.

Împreună cu echipa, în cinci luni am creat trei formate live unde au fost peste 50 de invitați, între care și Lorand Soarez Szasz, Andrei Ursachi, Costin Ciora, Doina Vîlceanu, Radu Georgescu, Rodica Lupu, Liviu Taloi, Marius Dosinescu și multi alți antreprenori, leaderi și specialiști de top din România.

Un prim format este „Antreprenoriat & Startup”, unde oferim, alături de invitați, soluții concrete pentru antreprenori, în cadrul unui dialog proactiv și interactiv. Proiectul a oferit mai multe răspunsuri legate de obținerea de finanțare, importanța unei echipe puternice, vânzări și marketing online, provocări întâlnite cel mai des la startup-uri.

Un alt format live este „EleAuReușit”- în parteneriat cu Bianca Tudor – Fondator Elite Business Women – o emisiune de antreprenoriat feminin, unică în România.

Proiectul „Ele au reușit” își propune să incite curiozitatea celor ce ne urmăresc astfel încât să-și dorească să înceapă o carieră în antreprenoriat. Prin conținutul bogat informativ și educativ ne propunem să atragem un segment mare de antreprenori care doresc să schimbe imaginea antreprenoriatului în România.

Un al treilea format live este „MindSet – Noua Psihologie a Succesului”, unde abordăm live într-un mod inedit subiecte referitoare la atitudinea mentală și importanța ei în sport, afaceri, familie. Invitații noștri sunt sportivi de performanță și campioni mondiali. Acest nou format își propune să ajute mediul antreprenorial să obțină o atitudine de câștigător.

Suntem convinși că integritatea și competența se pot naște și crește într-un mediu de afaceri cu oameni de afaceri cu valori reale, care pun preț pe valorile umane, educație continuă și își exprimă în mod liber opțiunile și ideile.

Avem un mediu de afaceri care promite, avem multe de îmbunătățit, dar depinde și de noi ce exemplu oferim, dar și cum ne implicăm în creșterea acestui mediu.

Credem că acest demers educă societatea și oferă un drum, o alternativă de carieră pentru tineri. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult