Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Primii pași în antreprenoriat: un nou canal interactiv oferă sfaturi despre obținerea de finanțare, marketing și consultanță fiscală gratuită, live pe Facebook, de la antreprenori de succes

Constantin Paraschiv

De mult timp m-am gândit la lansarea unui proiect media având drept scop stimularea mediului de afaceri din România. La început a fost o discuţie între câţiva antreprenori în 2015, care ca urmare a activităţilor zilnice specifice unui antreprenor a fost pusă pe „hold” până în ianuarie 2017, când mediul economic şi de business în România a început să fie afectat din ce în ce mai vizibil.

Așa s-a conturat BiziLiveTV, un proiect social, voluntar, creat pentru antreprenorii la început de drum, dar şi pentru cei avansaţi. 

Concret, este vorba despre transmisiuni live pe Facebook, difuzate sub genericul BiziLive. La emisiuni sunt invitați antreprenori de top care își propun să transmită publicului interesat informaţii relevante despre domeniul lor şi împărtăşesc din experienţa pe care au acumulat-o.

La baza proiectului stă dorinţa unui progres real pentru mediul de afaceri din România, un progres real în condiţii democratice, fără corupţi şi corupţie.

Credem cu tărie că vom ajuta şi influenţa pozitiv mediul de afaceri din România, atât prin emisiunile transmise, cât şi prin experienţa pe care antreprenorii invitaţi şi implicaţi o vor transmite mai departe prin consultanţă gratuită, cursuri şi traininguri.

Pe 10 Iulie 2017 a avut loc prima sesiune live cu Andrei Roșu. La aproximativ cinci luni de la lansare, la episodul cu numărul 50,  când invitat a fost Lucian Mîndruță, mi-am dat seama cât de puternic modifică social-media mediile de comunicare.

„Meseria mea de trainer media se bazează pe o observație foarte tristă: nouă jurnaliștilor ni s-au luat din prerogative odată cu social media. Publicul decide dacă este OK o știre, indiferent de ce cred eu. Eu, dacă nu mă duc după public, rămân singur și îmi plâng de milă”, ne-a spus Lucian Mîndruță la BiziLive.

Împreună cu echipa, în cinci luni am creat trei formate live unde au fost peste 50 de invitați, între care și Lorand Soarez Szasz, Andrei Ursachi, Costin Ciora, Doina Vîlceanu, Radu Georgescu, Rodica Lupu, Liviu Taloi, Marius Dosinescu și multi alți antreprenori, leaderi și specialiști de top din România.

Un prim format este „Antreprenoriat & Startup”, unde oferim, alături de invitați, soluții concrete pentru antreprenori, în cadrul unui dialog proactiv și interactiv. Proiectul a oferit mai multe răspunsuri legate de obținerea de finanțare, importanța unei echipe puternice, vânzări și marketing online, provocări întâlnite cel mai des la startup-uri.

Un alt format live este „EleAuReușit”- în parteneriat cu Bianca Tudor – Fondator Elite Business Women – o emisiune de antreprenoriat feminin, unică în România.

Proiectul „Ele au reușit” își propune să incite curiozitatea celor ce ne urmăresc astfel încât să-și dorească să înceapă o carieră în antreprenoriat. Prin conținutul bogat informativ și educativ ne propunem să atragem un segment mare de antreprenori care doresc să schimbe imaginea antreprenoriatului în România.

Un al treilea format live este „MindSet – Noua Psihologie a Succesului”, unde abordăm live într-un mod inedit subiecte referitoare la atitudinea mentală și importanța ei în sport, afaceri, familie. Invitații noștri sunt sportivi de performanță și campioni mondiali. Acest nou format își propune să ajute mediul antreprenorial să obțină o atitudine de câștigător.

Suntem convinși că integritatea și competența se pot naște și crește într-un mediu de afaceri cu oameni de afaceri cu valori reale, care pun preț pe valorile umane, educație continuă și își exprimă în mod liber opțiunile și ideile.

Avem un mediu de afaceri care promite, avem multe de îmbunătățit, dar depinde și de noi ce exemplu oferim, dar și cum ne implicăm în creșterea acestui mediu.

Credem că acest demers educă societatea și oferă un drum, o alternativă de carieră pentru tineri. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult