Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Dacian Cioloș, la proteste: A fost un an ratat. Sunt câțiva lideri politici care au probleme cu justiția și văd că sunt gata să facă orice pentru a-și apăra interesele personale

Dacian Cioloș la proteste

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Fostul premier Dacian Cioloș crede că 2017 a fost un an ratat de actualii guvernanți, inclusiv în ceea ce privește economia. 

„A fost un an ratat, din punctul acesta de vedere, chiar dacă se laudă guvernanții cu creșterea economică. Creșterea asta economică nu e datorită măsurilor care au fost luate, nu e o creștere economică durabilă, și noi ne războim pe legile justiției! Pentru că sunt câțiva indivizi, câțiva lideri politici care au probleme cu justiția și văd că sunt gata să facă orice pentru a-și apăra interesele personale, inclusiv de a pune în pericol credibilitatea României și stabilitatea României. De-asta am ieșit în stradă”, a explicat pentru Digi24 fostul premier Dacian Cioloș, prezent duminică seara la protestele de la București.

Anul a început cu proteste, când oamenii au ieșit în stradă pentru a apăra principiile statului de drept și obiectivitatea justiției, și se termină cu noi proteste, pe același subiect, a observat fostul prim-ministru.

Cioloș spune că din păcate, s-a ajuns ca o majoritate politică largă, consistentă, după ultimele alegeri, care susține că este reprezentantivă din punct de vedere democratic, nu deschide calea dialogului și nu ia decizii cu argumente sau în urma unor dezbateri, ci „plimbă” legile de la Guvern la Parlament, face modificări și reajustări, ca să testeze reacția populației și rezistența oamenilor la această presiune.

„Dincolo de semnalul pe care îl dăm în afara țării, eu mă întreb ce semnal dăm noi în țară, societății românești, vizavi de ce vrem să facem cu țara asta când ajungem la putere”, a mai spus Dacian Cioloș la Digi24. 

„Cred că acesta e întrebarea pe care trebuie să ne-o punem, în ce direcție vrem să ducem România, când, după un an de guvernare, s-au schimbat deja un guvern, în continuare sunt tensiuni politice în coaliție, care nu duc la lucruri bune”. 

Aproximativ 45.000 de oameni au ieşit în stradă, duminică seara, în București și în alte orașe din țară și din diaspora. Oamenii sunt nemulţumiţi de modificările legilor justiţiei şi se tem că schimbarea codului fiscal le va scădea salariile. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Daca adunati in jurul d-voastra un grup de oameni dispusi sa faca bine pt.societate si nu pt.ei,poate aveti sustinatori peste asteptari! Mi-e scarba sa numesc acest grup-partid,un cuvant care imi produce oroare...Mai bine spuneti-i echipa,asociatie sau organizatie...
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult