Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dacian Cioloș, la proteste: A fost un an ratat. Sunt câțiva lideri politici care au probleme cu justiția și văd că sunt gata să facă orice pentru a-și apăra interesele personale

Dacian Cioloș la proteste

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Fostul premier Dacian Cioloș crede că 2017 a fost un an ratat de actualii guvernanți, inclusiv în ceea ce privește economia. 

„A fost un an ratat, din punctul acesta de vedere, chiar dacă se laudă guvernanții cu creșterea economică. Creșterea asta economică nu e datorită măsurilor care au fost luate, nu e o creștere economică durabilă, și noi ne războim pe legile justiției! Pentru că sunt câțiva indivizi, câțiva lideri politici care au probleme cu justiția și văd că sunt gata să facă orice pentru a-și apăra interesele personale, inclusiv de a pune în pericol credibilitatea României și stabilitatea României. De-asta am ieșit în stradă”, a explicat pentru Digi24 fostul premier Dacian Cioloș, prezent duminică seara la protestele de la București.

Anul a început cu proteste, când oamenii au ieșit în stradă pentru a apăra principiile statului de drept și obiectivitatea justiției, și se termină cu noi proteste, pe același subiect, a observat fostul prim-ministru.

Cioloș spune că din păcate, s-a ajuns ca o majoritate politică largă, consistentă, după ultimele alegeri, care susține că este reprezentantivă din punct de vedere democratic, nu deschide calea dialogului și nu ia decizii cu argumente sau în urma unor dezbateri, ci „plimbă” legile de la Guvern la Parlament, face modificări și reajustări, ca să testeze reacția populației și rezistența oamenilor la această presiune.

„Dincolo de semnalul pe care îl dăm în afara țării, eu mă întreb ce semnal dăm noi în țară, societății românești, vizavi de ce vrem să facem cu țara asta când ajungem la putere”, a mai spus Dacian Cioloș la Digi24. 

„Cred că acesta e întrebarea pe care trebuie să ne-o punem, în ce direcție vrem să ducem România, când, după un an de guvernare, s-au schimbat deja un guvern, în continuare sunt tensiuni politice în coaliție, care nu duc la lucruri bune”. 

Aproximativ 45.000 de oameni au ieşit în stradă, duminică seara, în București și în alte orașe din țară și din diaspora. Oamenii sunt nemulţumiţi de modificările legilor justiţiei şi se tem că schimbarea codului fiscal le va scădea salariile. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Daca adunati in jurul d-voastra un grup de oameni dispusi sa faca bine pt.societate si nu pt.ei,poate aveti sustinatori peste asteptari! Mi-e scarba sa numesc acest grup-partid,un cuvant care imi produce oroare...Mai bine spuneti-i echipa,asociatie sau organizatie...
    • Like 1


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult