Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Dan Barna și-a recunoscut înfrângerea: Am sperat până în ultimul moment, dar nu avem suficiente voturi

Dan Barna - Alegeri 2019

(Foto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca)

Candidatul USR-PLUS, Dan Barna, și-a recunoscut înfrângerea printr-o postare pe Facebook: „Vă mulțumesc tuturor celor care ați avut încredere în mine și în Alianța USR PLUS la aceste alegeri. Le mulțumesc în mod special celor din Diaspora pentru prezența istorică de astăzi.

Potrivit datelor pe care le avem în urma numărătorii paralele, nu am reușit să intrăm în turul 2. Am sperat până în ultimul moment, dar nu avem suficiente voturi.

Dincolo de voturi, această campanie a însemnat sute de mii de români cu care am vorbit, lucrurile pe care le-am învățat de la ei, miile de kilometri pe care i-am străbătut prin toată țara. Sunt alături de colegii mei, care au muncit enorm în această campanie și le transmit că sunt mândru de ceea ce am reușit să facem. Vom continua să luptăm cu toată energia noastră pentru o Românie care se modernizează și se curăță de corupție.

Alianța USR PLUS va continua. Rămânem acea forță politică în care oamenii își pun speranțele pentru schimbarea adevărată a României. Continuăm împreună și nu ne vom da bătuți”, a scris acesta.

Ultimele rezultate parțiale, după numărarea a 99,56% din voturi, îl plasează pe Barna pe poziția a treia, cu 13,90% din opțiuni.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Din pacate Barna a fost un candidat slab si a avut o campanie slaba. Da, l-am urmarit in "dezbaterea" de la Europa FM si din ce a fost acolo am rezonat cel mai bine cu el, dar eu l-as fi votat oricum in alegerile astea din considerente strategice. Un candidat puternic ar fi adus voturi din afara bazinului propriu iar o campanie buna ar fi reusit sa creasca notorietatea candidatului, dar a fost esec pe ambele planuri. Si iar zic "din pacate", dar nu cred ca Ciolos ar fi scos un scor semnificativ mai bun.
  • Like 0
 • Cu tot respectul,PSD -ul a câștigat din 2 motive:
  1) Rise project, un articil tendentios si fara nicio o legatura cu USR -ul, însă nu aia contează in campanie ci cum te percepe lumea.
  2) Mariri de salarii si pensii fără nici o noimă dar care tin populația prizoniera.
  Însă si asa scorul acestui partid e mult peste ce se aștepta oricine, nu stiu cum s-a întâmplat asta...sa vedem e se va întâmpla la locale.
  • Like 2
 • check icon
  Vedeți, mă, cum se face??
  Deci nu cu curul de pămînt că nu s-a votat corect, că nu s-a numărat corect și alte prostii.
  Se poate să-ți recunoști înfrîngerea într-un mod demn!
  Felicitări, Dan Barna, măcar pentru acest lucru!
  Eu sunt simpatizant USR dar am votat Paleologu din simplul motiv că principiul meu e să votez ”pro” în primul tur și ”anti” (dacă e cazul) în al doilea. Căci mie, într-o ”Românie normală”, cum zice dl Iohannis, cel mai bun de președinte îmi pare a fi dl Paleologu!
  Acuma, că dna Dăncilă a primit ~25% din voturi, mi-e foarte clar și mie că m-am grăbit, România e încă departe de a fi normală.
  • Like 1


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult