Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Dan Barna și-a recunoscut înfrângerea: Am sperat până în ultimul moment, dar nu avem suficiente voturi

Dan Barna - Alegeri 2019

(Foto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca)

Candidatul USR-PLUS, Dan Barna, și-a recunoscut înfrângerea printr-o postare pe Facebook: „Vă mulțumesc tuturor celor care ați avut încredere în mine și în Alianța USR PLUS la aceste alegeri. Le mulțumesc în mod special celor din Diaspora pentru prezența istorică de astăzi.

Potrivit datelor pe care le avem în urma numărătorii paralele, nu am reușit să intrăm în turul 2. Am sperat până în ultimul moment, dar nu avem suficiente voturi.

Dincolo de voturi, această campanie a însemnat sute de mii de români cu care am vorbit, lucrurile pe care le-am învățat de la ei, miile de kilometri pe care i-am străbătut prin toată țara. Sunt alături de colegii mei, care au muncit enorm în această campanie și le transmit că sunt mândru de ceea ce am reușit să facem. Vom continua să luptăm cu toată energia noastră pentru o Românie care se modernizează și se curăță de corupție.

Alianța USR PLUS va continua. Rămânem acea forță politică în care oamenii își pun speranțele pentru schimbarea adevărată a României. Continuăm împreună și nu ne vom da bătuți”, a scris acesta.

Ultimele rezultate parțiale, după numărarea a 99,56% din voturi, îl plasează pe Barna pe poziția a treia, cu 13,90% din opțiuni.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Din pacate Barna a fost un candidat slab si a avut o campanie slaba. Da, l-am urmarit in "dezbaterea" de la Europa FM si din ce a fost acolo am rezonat cel mai bine cu el, dar eu l-as fi votat oricum in alegerile astea din considerente strategice. Un candidat puternic ar fi adus voturi din afara bazinului propriu iar o campanie buna ar fi reusit sa creasca notorietatea candidatului, dar a fost esec pe ambele planuri. Si iar zic "din pacate", dar nu cred ca Ciolos ar fi scos un scor semnificativ mai bun.
  • Like 0
 • Cu tot respectul,PSD -ul a câștigat din 2 motive:
  1) Rise project, un articil tendentios si fara nicio o legatura cu USR -ul, însă nu aia contează in campanie ci cum te percepe lumea.
  2) Mariri de salarii si pensii fără nici o noimă dar care tin populația prizoniera.
  Însă si asa scorul acestui partid e mult peste ce se aștepta oricine, nu stiu cum s-a întâmplat asta...sa vedem e se va întâmpla la locale.
  • Like 2
 • check icon
  Vedeți, mă, cum se face??
  Deci nu cu curul de pămînt că nu s-a votat corect, că nu s-a numărat corect și alte prostii.
  Se poate să-ți recunoști înfrîngerea într-un mod demn!
  Felicitări, Dan Barna, măcar pentru acest lucru!
  Eu sunt simpatizant USR dar am votat Paleologu din simplul motiv că principiul meu e să votez ”pro” în primul tur și ”anti” (dacă e cazul) în al doilea. Căci mie, într-o ”Românie normală”, cum zice dl Iohannis, cel mai bun de președinte îmi pare a fi dl Paleologu!
  Acuma, că dna Dăncilă a primit ~25% din voturi, mi-e foarte clar și mie că m-am grăbit, România e încă departe de a fi normală.
  • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult