Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Dan Barna și-a recunoscut înfrângerea: Am sperat până în ultimul moment, dar nu avem suficiente voturi

Dan Barna - Alegeri 2019

(Foto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca)

Candidatul USR-PLUS, Dan Barna, și-a recunoscut înfrângerea printr-o postare pe Facebook: „Vă mulțumesc tuturor celor care ați avut încredere în mine și în Alianța USR PLUS la aceste alegeri. Le mulțumesc în mod special celor din Diaspora pentru prezența istorică de astăzi.

Potrivit datelor pe care le avem în urma numărătorii paralele, nu am reușit să intrăm în turul 2. Am sperat până în ultimul moment, dar nu avem suficiente voturi.

Dincolo de voturi, această campanie a însemnat sute de mii de români cu care am vorbit, lucrurile pe care le-am învățat de la ei, miile de kilometri pe care i-am străbătut prin toată țara. Sunt alături de colegii mei, care au muncit enorm în această campanie și le transmit că sunt mândru de ceea ce am reușit să facem. Vom continua să luptăm cu toată energia noastră pentru o Românie care se modernizează și se curăță de corupție.

Alianța USR PLUS va continua. Rămânem acea forță politică în care oamenii își pun speranțele pentru schimbarea adevărată a României. Continuăm împreună și nu ne vom da bătuți”, a scris acesta.

Ultimele rezultate parțiale, după numărarea a 99,56% din voturi, îl plasează pe Barna pe poziția a treia, cu 13,90% din opțiuni.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Din pacate Barna a fost un candidat slab si a avut o campanie slaba. Da, l-am urmarit in "dezbaterea" de la Europa FM si din ce a fost acolo am rezonat cel mai bine cu el, dar eu l-as fi votat oricum in alegerile astea din considerente strategice. Un candidat puternic ar fi adus voturi din afara bazinului propriu iar o campanie buna ar fi reusit sa creasca notorietatea candidatului, dar a fost esec pe ambele planuri. Si iar zic "din pacate", dar nu cred ca Ciolos ar fi scos un scor semnificativ mai bun.
    • Like 0
  • Cu tot respectul,PSD -ul a câștigat din 2 motive:
    1) Rise project, un articil tendentios si fara nicio o legatura cu USR -ul, însă nu aia contează in campanie ci cum te percepe lumea.
    2) Mariri de salarii si pensii fără nici o noimă dar care tin populația prizoniera.
    Însă si asa scorul acestui partid e mult peste ce se aștepta oricine, nu stiu cum s-a întâmplat asta...sa vedem e se va întâmpla la locale.
    • Like 2
  • check icon
    Vedeți, mă, cum se face??
    Deci nu cu curul de pămînt că nu s-a votat corect, că nu s-a numărat corect și alte prostii.
    Se poate să-ți recunoști înfrîngerea într-un mod demn!
    Felicitări, Dan Barna, măcar pentru acest lucru!
    Eu sunt simpatizant USR dar am votat Paleologu din simplul motiv că principiul meu e să votez ”pro” în primul tur și ”anti” (dacă e cazul) în al doilea. Căci mie, într-o ”Românie normală”, cum zice dl Iohannis, cel mai bun de președinte îmi pare a fi dl Paleologu!
    Acuma, că dna Dăncilă a primit ~25% din voturi, mi-e foarte clar și mie că m-am grăbit, România e încă departe de a fi normală.
    • Like 1


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult