Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Dan Barna și-a recunoscut înfrângerea: Am sperat până în ultimul moment, dar nu avem suficiente voturi

Dan Barna - Alegeri 2019

(Foto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca)

Candidatul USR-PLUS, Dan Barna, și-a recunoscut înfrângerea printr-o postare pe Facebook: „Vă mulțumesc tuturor celor care ați avut încredere în mine și în Alianța USR PLUS la aceste alegeri. Le mulțumesc în mod special celor din Diaspora pentru prezența istorică de astăzi.

Potrivit datelor pe care le avem în urma numărătorii paralele, nu am reușit să intrăm în turul 2. Am sperat până în ultimul moment, dar nu avem suficiente voturi.

Dincolo de voturi, această campanie a însemnat sute de mii de români cu care am vorbit, lucrurile pe care le-am învățat de la ei, miile de kilometri pe care i-am străbătut prin toată țara. Sunt alături de colegii mei, care au muncit enorm în această campanie și le transmit că sunt mândru de ceea ce am reușit să facem. Vom continua să luptăm cu toată energia noastră pentru o Românie care se modernizează și se curăță de corupție.

Alianța USR PLUS va continua. Rămânem acea forță politică în care oamenii își pun speranțele pentru schimbarea adevărată a României. Continuăm împreună și nu ne vom da bătuți”, a scris acesta.

Ultimele rezultate parțiale, după numărarea a 99,56% din voturi, îl plasează pe Barna pe poziția a treia, cu 13,90% din opțiuni.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Din pacate Barna a fost un candidat slab si a avut o campanie slaba. Da, l-am urmarit in "dezbaterea" de la Europa FM si din ce a fost acolo am rezonat cel mai bine cu el, dar eu l-as fi votat oricum in alegerile astea din considerente strategice. Un candidat puternic ar fi adus voturi din afara bazinului propriu iar o campanie buna ar fi reusit sa creasca notorietatea candidatului, dar a fost esec pe ambele planuri. Si iar zic "din pacate", dar nu cred ca Ciolos ar fi scos un scor semnificativ mai bun.
    • Like 0
  • Cu tot respectul,PSD -ul a câștigat din 2 motive:
    1) Rise project, un articil tendentios si fara nicio o legatura cu USR -ul, însă nu aia contează in campanie ci cum te percepe lumea.
    2) Mariri de salarii si pensii fără nici o noimă dar care tin populația prizoniera.
    Însă si asa scorul acestui partid e mult peste ce se aștepta oricine, nu stiu cum s-a întâmplat asta...sa vedem e se va întâmpla la locale.
    • Like 2
  • check icon
    Vedeți, mă, cum se face??
    Deci nu cu curul de pămînt că nu s-a votat corect, că nu s-a numărat corect și alte prostii.
    Se poate să-ți recunoști înfrîngerea într-un mod demn!
    Felicitări, Dan Barna, măcar pentru acest lucru!
    Eu sunt simpatizant USR dar am votat Paleologu din simplul motiv că principiul meu e să votez ”pro” în primul tur și ”anti” (dacă e cazul) în al doilea. Căci mie, într-o ”Românie normală”, cum zice dl Iohannis, cel mai bun de președinte îmi pare a fi dl Paleologu!
    Acuma, că dna Dăncilă a primit ~25% din voturi, mi-e foarte clar și mie că m-am grăbit, România e încă departe de a fi normală.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult