Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dăncilă, despre românii care vorbesc engleza: Țin mai puțin la această țară

Viorica Dancila - captura video

Foto captura video

Viorica Dăncilă a declarat vineri, la Timișoara, că îi apreciază pe cei care vorbesc bine limbi străine, mai ales engleza, dar aceștia „țin mai puțin la această țară” și se duc și „spun foarte ușor la Bruxelles ceea ce vrea să audă Bruxelles-ul”.

„Să știți că unii poate vorbesc foarte bine limba engleză și îi apreciez pe toți care vorbesc engleză, franceză, germană, orice limbă străină. Dar țin mai puțin la această țară. În limba engleză se duc și spun foarte ușor la Bruxelles ceea ce vrea să audă Bruxelles-ul, nu ceea ce, de fapt, ar trebui să susțină pentru această țară”, a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a adăugat că este „un pro-european convins”, a fost europarlamentar 9 ani, și de fiecare dată și-a susținut țara. 

„Faptul că vorbim bine sau mai puțin bine o anumită limbă străină eu cred că este relevant. Dar mai relevant pentru români este ceea ce faci pentru ei și cu câtă demnitate îți reprezinți țara”, a spus Viorica Dăncilă.

Citiți și;

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • A vorbit și d-na Dăncilă, cu țâfna obișnuită. Cum ar zice dânsa, "fiecare om are părerea lui care are dreptul la ea!"
  • Like 1
  • @ Petrica L.
   Deja ma simt vinovat ca stiu engleya si franceza...A propos, madam, le-am invatat in scolile din Ro, aia pe care o iubiti atit de mult.
   • Like 1
  • @ Costel Garneata
   Me too, vorba lui Stan Laurel, all the way.
   • Like 0
 • În mentalitatea psd toți cei cu educație și cultură sunt " dușmanii poporului ". Mentalitatea leninisto-stalinisto-maoista.
  • Like 1
 • „Vine Bulă de la teză
  Cu un 4 la engleză.
  Veorica-l pupă-n bot:
  – Țucu-l io de patriot!”

  (din folclorul popular de pe Facebook)
  • Like 3
 • Ce altceva ar putea sa spuna un analfabet. Next question?
  • Like 2
 • „Prima ministră” a României nu cunoaște cuvântul MERITOCRAȚIE. Ea nu cunoaște multe alte cuvinte din limba ei maternă dar acum o judecăm pentru prostia ce a scos-o pe gură. Prin afirmația ei nu face altceva decât să certifice faptul dacă mai era nevoie, precum că de-a lungul ultimilor 30 de ani au fost promovați doar mitocanii, analfabeții și ignoranții. Promovarea copiilor lor în funcții a înrăutățit și mai mult starea economiei și a vieții sociale a românilor pentru că și copiii lor nu vorbesc engleza pentru a nu fi considerați că „țin mai puțin la această țară”. Pe de altă parte noi oamenii normali, îi îndemnăm pe copiii noștri ca în afară de limba engleză să învețe și alte cel puțin două limbi străine din care ar fi bine una să fie ori arabă, ori japoneză, ori chineză. Cel puțin eu așa am procedat. Ce DIFERENȚĂ, nu. Ei nu-i pot îndemna pe copiii lor să facă așa ceva pentru că în România încă comunistă, locurile de muncă călduțe se ereditează, în afară de conturile grase în valută și lei. Și vorba lui Lenin : ce-i de făcut ?
  • Like 2
 • Poate ca dna Dancila nu stie , dar informarile catre UE pornesc de la ambasadele tarilor europene si astea au mult mai multe resurse in a gasi informatii. Afirmatia dnei Dancila facuta la Timisoara e gratuit si absolut idioata, cat despre tradare de tara poate ar trebui sa se uite domnia-sa intai in propria ograda si pe urma pe la alti si chiar asa de repede a uitat chestia aia cu mutatul ambasadei Romaniei de la Tel-Aviv la Ierusalim si a aruncat la cos 50 de ani de balet diplomatic pe langa tarile arabe. Si cu ocazia asta am pierdut votul tarilor arabe pt statutul de membru nepermanent in Consiliul de securitate al ONU. Oare asta nu intra oarecum la tradarea intereselor Romaniei ? Sau a uitat cum dl Dragnea a incercat fraudarea votului la referendumul pt demiterea dl Basescu, oe atunci presedintele Romaniei ? A uitat, ca e in fisa postului sa uite si sa bage abureli .
  • Like 6
  • @ Ovidiu Gura
   Inainte de a uita un lucru, o informatie, ea trebuie stocata, memorata.Daca nu ai cu ce...De unde nu e , nici Dumnezeu nu cere.
   • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  Ce-are una cu alta? Adică cine știe bine să vorbească engleza sau alte limbi străine ciripește la Bruxelles vrute și nevrute dar mai ales în detrimentul țării...Un mic secret: cine nu vorbește corect limbă maternă are șanse mici să învețe bine altă limbă. E pur și simplu un elogiu adus inculturii.
  Păi de ce se supără? Ea vorbește foarte bine dăncileza.
  • Like 8
  • @ Delia MC
   Nici in dancileza nu se poate exprima fluent. Inainte ii sufla Dragnea, acum il are alaturi pe Fifor.
   • Like 6
 • Daca citatul este corect noi intelegem din analiza textului ca noi cei care vorbim limba engleza, mergem la Bruxelles " in limba engleza" si nu cu avionul, masina sau trenul. Si pe deasupra " nu tinem la tara" si nici nu avem proprietatea propriilor opinii pentru ca spunem acolo ceea ce doresc bruxellezii sa auda! Asa ca in limba engleza, parafrazand un slogan american, spun"Go home Vio" ( adica la Videle unde inteleg ca este casa ta)!
  • Like 8
 • Eu mai dau vina pe politicieni de mult timp. Ai si ei vina lor, dar mai vinovati sunt cei care ii voteaza. Dancila nu s-a pus singura prim-ministru, si cu siguranta nu s-a pus singura in parlamentul european. De vina sunt cei care au votat-o sa mearga acolo. La ce prosti spune ea, este altceva, la o adica toti spunem.
  • Like 2
  • @ Alexandru Kosztandi
   Cum dracul să-i știi pe toți ce hram poartă. Noi votăm liste de partid. Singura soluție ar fi să nu votăm o întreagă listă a unui partid. Se poate? Ce se întâmplă?
   • Like 0
 • Prostul mai e și fudul, parcă n-ar fi prost destul. Și niște analfabeții ca asta ne-a reprezentat atâția ani în Parlamentul Europei!
  • Like 4


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult