Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Daniel Dines: Roboții UiPath vor evolua până la punctul în care vor putea face aceleași inferențe și vor îndeplini aceleași sarcini ca oamenii

Daniel Dines

Foto Getty Images

UiPath a jucat un rol-cheie în ultimele 18 luni, în sprijinirea multor companii de la nivel mondial, să reziste la unele dintre problemele provocate de pandemie. Daniel Dines, CEO UiPath, a vorbit recent, la un eveniment din Las Vegas, despre cum UiPath a lucrat cu Ecolab, lider mondial în furnizarea de produse şi servicii de curăţare și dezinfecţie, la începutul pandemiei, pentru a crește producția de dezinfectant pentru mâini de nouă ori. 

Și gigantul Amazon a folosit procesul de automatizare pentru a gestiona creșterea cererilor de locuri de muncă, în timpul perioadei de lockdown.

Cleveland Clinic, numărul doi mondial în topul celor mai bune spitale, a folosit produse UiPath pentru a reduce cu 90%  timpii de așteptare pentru rezultatele testelor COVID. 

Spitalul Mater, din Dublin, a fost un alt exemplu. Introducerea automatizării a permis personalului medical să-și reducă timpul petrecut cu sarcinile administrative, pentru a-și putea direcționa efortul spre îngrijirea pacienților. Concret, roboții UiPath au preluat munca administrativă pe care o făceau asistentele, care pierdeau câteva ore, zilnic, introducând manual în sistem rezultatele privind rezultatele testelor covid. În prezent, la spitalul Mater din Dublin, roboții UiPath se conectează la sistemul din laborator, selectează codul corespunzător al bolii și introduc rezultatele testelor. Informațiile sunt procesate rapid, economisind 3 ore pe zi pentru fiecare cadru medical. În plus, datele sunt disponibile în sistem în timp real. 

Ce este „automatizarea semantică”

Daniel Dines a vorbit în fața audienței prezente recent la evenimentul din Las Vegas și despre conceptul de automatizare semantică. După cum a explicat el, roboții pot face multe astăzi, dar le lipsește deocamdată capacitatea de a înțelege. Acest decalaj complică implementarea automatizării. UiPath va deschide un nou drum, cu roboți care pot înțelege niveluri mai ridicate de abstractizare la nivelul datelor, aplicațiilor și proceselor pe care le folosesc. Daniel Dines a dat exemplu un proces de recomandare medicală pentru a ilustra acest punct. Când învățați un lucrător uman procesul, acesta poate identifica relații și similitudini și poate deduce cum să finalizeze sarcinile. Roboții UiPath vor evolua până la punctul în care vor putea face aceleași inferențe și vor îndeplini aceleași sarcini, a spus CEO-ul UiPath. 

Dines a punctat că introducerea procesului de automatizare semantică va fi un salt uriaș înainte. Acesta va accelera și simplifica dezvoltarea automatizării, spune el, va îmbunătăți fiabilitatea automatizărilor și va extinde zonele de utilizare a automatizării.

UiPath investeşte masiv în aşa-numita automatizare semantică, care presupune încorporarea în platformă a mai multor procese de inteligență artificială, permiţându-i să acţioneze şi să gândească în mod critic, asemenea oamenilor.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Super!
    Deci vom putea inlocui ministrii si parlamentarii cu roboti.
    Poate si pe mine, sa nu mai scriu comentarii aiurea :)
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult