Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Daniel Dines: Roboții UiPath vor evolua până la punctul în care vor putea face aceleași inferențe și vor îndeplini aceleași sarcini ca oamenii

Daniel Dines

Foto Getty Images

UiPath a jucat un rol-cheie în ultimele 18 luni, în sprijinirea multor companii de la nivel mondial, să reziste la unele dintre problemele provocate de pandemie. Daniel Dines, CEO UiPath, a vorbit recent, la un eveniment din Las Vegas, despre cum UiPath a lucrat cu Ecolab, lider mondial în furnizarea de produse şi servicii de curăţare și dezinfecţie, la începutul pandemiei, pentru a crește producția de dezinfectant pentru mâini de nouă ori. 

Și gigantul Amazon a folosit procesul de automatizare pentru a gestiona creșterea cererilor de locuri de muncă, în timpul perioadei de lockdown.

Cleveland Clinic, numărul doi mondial în topul celor mai bune spitale, a folosit produse UiPath pentru a reduce cu 90%  timpii de așteptare pentru rezultatele testelor COVID. 

Spitalul Mater, din Dublin, a fost un alt exemplu. Introducerea automatizării a permis personalului medical să-și reducă timpul petrecut cu sarcinile administrative, pentru a-și putea direcționa efortul spre îngrijirea pacienților. Concret, roboții UiPath au preluat munca administrativă pe care o făceau asistentele, care pierdeau câteva ore, zilnic, introducând manual în sistem rezultatele privind rezultatele testelor covid. În prezent, la spitalul Mater din Dublin, roboții UiPath se conectează la sistemul din laborator, selectează codul corespunzător al bolii și introduc rezultatele testelor. Informațiile sunt procesate rapid, economisind 3 ore pe zi pentru fiecare cadru medical. În plus, datele sunt disponibile în sistem în timp real. 

Ce este „automatizarea semantică”

Daniel Dines a vorbit în fața audienței prezente recent la evenimentul din Las Vegas și despre conceptul de automatizare semantică. După cum a explicat el, roboții pot face multe astăzi, dar le lipsește deocamdată capacitatea de a înțelege. Acest decalaj complică implementarea automatizării. UiPath va deschide un nou drum, cu roboți care pot înțelege niveluri mai ridicate de abstractizare la nivelul datelor, aplicațiilor și proceselor pe care le folosesc. Daniel Dines a dat exemplu un proces de recomandare medicală pentru a ilustra acest punct. Când învățați un lucrător uman procesul, acesta poate identifica relații și similitudini și poate deduce cum să finalizeze sarcinile. Roboții UiPath vor evolua până la punctul în care vor putea face aceleași inferențe și vor îndeplini aceleași sarcini, a spus CEO-ul UiPath. 

Dines a punctat că introducerea procesului de automatizare semantică va fi un salt uriaș înainte. Acesta va accelera și simplifica dezvoltarea automatizării, spune el, va îmbunătăți fiabilitatea automatizărilor și va extinde zonele de utilizare a automatizării.

UiPath investeşte masiv în aşa-numita automatizare semantică, care presupune încorporarea în platformă a mai multor procese de inteligență artificială, permiţându-i să acţioneze şi să gândească în mod critic, asemenea oamenilor.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Super!
    Deci vom putea inlocui ministrii si parlamentarii cu roboti.
    Poate si pe mine, sa nu mai scriu comentarii aiurea :)
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult