Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Povestea CEO-ului UiPath și cartea care l-a ajutat să își găsească primul job

UiPath - Daniel Dines - getty

Foto: Getty Images 

La 18 ani a plecat din Onesti cu visul de a cuceri lumea. Și a cucerit-o și la propriu si la figurat. 

Ne-a arătat tuturor că nimic nu este imposibil dacă ai viziune și muncești cu tenacitate. Într-o vacanță de vară a citit cartea care i-a schimbat viața. Cartea se numeste „Cum să programezi în C++”

Deoarece nu avea calculator, a învățat să programeze pe calculatorul unui coleg din facultate. Această carte l-a ajutat să se angajeze la primul job. Primea 300 dolari / lună.

La 28 de ani a plecat în SUA. S-a angajat la Microsoft. Acomodarea în SUA a fost foarte grea. La ședințe înțelegea doar 50% din ce se spunea. 

S-a întors în România și a început afacerea, care va schimba lumea, într-un apartament de 3 camere din București.

Daniel Dines a creat cel mai valoros brand românesc. UiPath ne-a transformat pe toți în IT-isti fără să citim o carte de IT. Cu ei poți să dezvolți și să lansezi produse de 10 ori mai repede și de 10 ori mai ieftin decât o dezvoltare clasică.

Eu sunt client UiPath de un an de zile. Am mutat toate produsele pe platforma lor. Acest lucru m-a ajutat să economisesc 80.000 euro.

Citește cel puțin o carte pe săptămână.

Cartea preferată este „Un gentleman la Moscova” de Amor Towles.

Mulțumesc frumos pentru inspirație, Daniel.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult