Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Povestea CEO-ului UiPath și cartea care l-a ajutat să își găsească primul job

UiPath - Daniel Dines - getty

Foto: Getty Images 

La 18 ani a plecat din Onesti cu visul de a cuceri lumea. Și a cucerit-o și la propriu si la figurat. 

Ne-a arătat tuturor că nimic nu este imposibil dacă ai viziune și muncești cu tenacitate. Într-o vacanță de vară a citit cartea care i-a schimbat viața. Cartea se numeste „Cum să programezi în C++”

Deoarece nu avea calculator, a învățat să programeze pe calculatorul unui coleg din facultate. Această carte l-a ajutat să se angajeze la primul job. Primea 300 dolari / lună.

La 28 de ani a plecat în SUA. S-a angajat la Microsoft. Acomodarea în SUA a fost foarte grea. La ședințe înțelegea doar 50% din ce se spunea. 

S-a întors în România și a început afacerea, care va schimba lumea, într-un apartament de 3 camere din București.

Daniel Dines a creat cel mai valoros brand românesc. UiPath ne-a transformat pe toți în IT-isti fără să citim o carte de IT. Cu ei poți să dezvolți și să lansezi produse de 10 ori mai repede și de 10 ori mai ieftin decât o dezvoltare clasică.

Eu sunt client UiPath de un an de zile. Am mutat toate produsele pe platforma lor. Acest lucru m-a ajutat să economisesc 80.000 euro.

Citește cel puțin o carte pe săptămână.

Cartea preferată este „Un gentleman la Moscova” de Amor Towles.

Mulțumesc frumos pentru inspirație, Daniel.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult