Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Povestea CEO-ului UiPath și cartea care l-a ajutat să își găsească primul job

UiPath - Daniel Dines - getty

Foto: Getty Images 

La 18 ani a plecat din Onesti cu visul de a cuceri lumea. Și a cucerit-o și la propriu si la figurat. 

Ne-a arătat tuturor că nimic nu este imposibil dacă ai viziune și muncești cu tenacitate. Într-o vacanță de vară a citit cartea care i-a schimbat viața. Cartea se numeste „Cum să programezi în C++”

Deoarece nu avea calculator, a învățat să programeze pe calculatorul unui coleg din facultate. Această carte l-a ajutat să se angajeze la primul job. Primea 300 dolari / lună.

La 28 de ani a plecat în SUA. S-a angajat la Microsoft. Acomodarea în SUA a fost foarte grea. La ședințe înțelegea doar 50% din ce se spunea. 

S-a întors în România și a început afacerea, care va schimba lumea, într-un apartament de 3 camere din București.

Daniel Dines a creat cel mai valoros brand românesc. UiPath ne-a transformat pe toți în IT-isti fără să citim o carte de IT. Cu ei poți să dezvolți și să lansezi produse de 10 ori mai repede și de 10 ori mai ieftin decât o dezvoltare clasică.

Eu sunt client UiPath de un an de zile. Am mutat toate produsele pe platforma lor. Acest lucru m-a ajutat să economisesc 80.000 euro.

Citește cel puțin o carte pe săptămână.

Cartea preferată este „Un gentleman la Moscova” de Amor Towles.

Mulțumesc frumos pentru inspirație, Daniel.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult