Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

David Popovici a împlinit azi 19 ani. Tânărul campion și-a donat ziua de naștere: „Fără susținere, un copil nu poate excela, oricât și-ar dori de mult”

David Popovici - Inquam Photos / Alexandru Busca

Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

David Popovici a împlinit azi 19 ani. Deținătorul recordului mondial la proba de 100 de metri liber a anunțat, la începutul acestei luni, că își donează ziua de naștere pentru ca cinci frați muzicieni să aibă parte de o locuință a lor. 

„Se apropie ziua mea, împlinesc 19 ani. Și nu pot să nu mă gândesc la câte am realizat, dar mai ales că mereu, mereu, lângă mine au fost doi părinți care au putut să îmi ofere tot ceea ce am avut nevoie pentru a face performanță. Pentru că, fără susținere, un copil nu poate excela, oricât și-ar dori de mult”, a spus recent David Popovici. 

Donațiile se pot face aici până pe 30 septembrie. Cei cinci frați - Andrei, Matei, Bogdan, David și Teodor - sunt crescuți doar de mamă. Andrei cântă la vioară şi a absolvit Conservatorul; Matei şi Bogdan studiază pianul, trec în anul II la Conservator; Teodor şi David, în clasa a XII-a la canto clasic, respectiv chitară, se pregătesc amândoi pentru aceeași facultate, scrie News.ro.

La finalul campaniei (4 - 30 septembrie 2023), unul dintre donatori va câştiga, prin tragere la sorţi, o întâlnire cu David Popovici.

Pentru ca cei cinci fraţi să îşi poată urma pasiunea fără nesiguranţa zilei de mâine, este necesară strângerea sumei de 45.000 de euro. Iniţiativa Fundației Hope and Homes for Children, al cărei ambasador este David Popovici, îşi propune să le ofere celor cinci frați liniştea unui cămin al lor şi şansa de a avea propriul drum către lumea muzicii.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult