Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

De ce n-avem Cântarea Americii

Popoarele lumii așteaptă pacea! (Afiș din 1962- Dezarmarea completă sub strict control internațional)


Că senatorul PSD Șerban Nicolae minte de-ngheață sângele, mi-e și greață să demonstrez. Să spui „Churchill și Stalin, în egală măsură doi criminali” vine direct din propaganda național-comunistă, din neatârnismul care așeza după 1965 totalitarismul sovietic pe același plan cu democrațiile occidentale – USA, Uniunea Sovietică Ailaltă –, deasupra lor ridicându-se falnic stejarul din Scornicești.

Să pui semnul egal între un paranoic care a omorât zeci de milioane de cetățeni ai propriei țări și salvatorul politic al poporului britanic, rămas singur în fața hoardelor lui Hitler, ar fi o crasă idioție, dacă n-ar fi o mârșăvie.

Dar cum să mai califici afirmația zisului senator cum că: „Rezistența anticomunistă din munți slăbea capacitatea de apărare a României”? Apărare împotriva cui?

Dușmanul României era în România ocupată, nu în afara ei, pregătea canalul și lagărele de exterminare după modelul, ce să vezi, al lui Stalin, nu al lui Churchill. Trupele de securitate române care îi atacau pe partizanii ascunși prin păduri erau supervizate de comisari ruși.

Sau poate că senatorul Nicolae se referă la Statele Unite, Franța, Anglia, adică la imperialiștii care voiau să saboteze tânăra noastră democrație populară, și atunci d-sa se afirmă ca un demn exponent, în 2017, al propagandei bolșevice de după război.

Dar nu istoria anilor `50 îl interesează pe domnul Nicolae, nu de aceea sloboade asemenea porumbei pe gură. O face cu gândul la interesele la zi ale Partidului. Ce dorește să vâre în capul românilor este ideea unui Occident criminal, care de decenii vrea să subjuge țărișoara noastră, folosindu-se de șpioni secreți: „Dacă-mi spuneți că era un lucru bun că CIA organiza operațiuni de slăbire a capacității de apărare a României sub pretextul că o fac împotriva regimului comunist, este mai degrabă ticăloșie”.

Puneți Soroș, multinaționalele și Bruselu în locul CIA, numiți-i pe Maior și Coldea cozile lor de topor, și suntem în plină ideologie PSD actuală.

De ce însă înjură Occidentul alde Nicolae și întreg PSDragnea, când România este membru deplin NATO și UE, când șeful Dragnea s-a dus să-l chelnerească pe Trump la o sindrofie în Washington, doar-doar îl bagă și pe el în seamă?

Dintr-un motiv foarte simplu. Vesticii nu le permit să fure și să batjocorească după pofta inimii. De sute de ani, regula, pe aceste meleaguri, a fost așa: Înalta Poartă, fie ea otomană, austro-ungară sau rusească, atâta vreme cât primea ce voia, politic și economic, nu se amesteca în politica internă românească. Stăpânirea băștinașă putea să calce toate drepturile omului, și orice legi, juridice și morale, să se înavuțească torturându-și sălbatic propriul popor. Kremlinul nu era interesat de abuzurile îngrozitoare ale nomenclaturii din România, câtă vreme materii prime și bunuri curgeau spre Uniunea Sovietică în flux continuu și ordinea comunistă nu era pusă în discuție.

Îți recomandăm

Dacă ambasadorul Klemm n-ar mai ieși ca cucul din cutie să susțină Justiția și lupta anticorupție, dacă și-ar vedea doar de scutul de la Deveselu și manevrele NATO în Marea Neagră, pupându-se pe lângă obraji la ocazii cu Dragnea și Tăriceanu, o!, ce ode!, ce cântarea Americii am auzi din Kiseleff până-n Parlament!

S-ar răsuci în groapă A. Toma, poetul până ieri preferat de PSD-ALDE pentru nemuritoarele versuri: „Imperialist american, cădea-ți-ar bomba în ocean!”. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult