Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

De ce se împuținează și se ticăloșește nația

Trebuie să autodenunț, stimați cititori ai Republicii, o infracțiune comisă din naștere a subsemnatului. Am copilărit într-o familie formată din două femei. Ilegală, deci, potrivit marii majorități a deputaților României, care vin să se așeze în fruntea armatei celor 3 milioane de viteji apărători ai familiei tradiționale, bărbat-femeie.

Rezultatul, îl vedeți: mama și bunica mea au crescut un monstru, un liber cugetător înrăit, demolator al Bisericii Ortodoxe Române și susținător al homosexualilor.

Există însă și cazuri mai grave: familii formate dintr-o singură femeie sau un singur bărbat, dintr-un om și un câine, o pisică sau o pasăre. 

Sau din nimeni: cu 40.000 de copii abandonați de genitorii lor bărbat-femeie, suntem și noi primii la ceva în Europa.

Dar nu acestea sunt pericolul la adresa poporului, identificat de aleși. Nația se împuținează și se ticăloșește din pricina posibilității, încă nejugulate, a familiei monosexuale. Nu spun homosexuale, pentru că majoritatea asta dodoloață a apărătorilor datinii cred cu tărie că homo vine de la om, adică bărbat, amor între bărbați și nu de la grecescul homo, care înseamnă „același”.

Adică, numărul românilor din România scade nu pentru că milioane au plecat din țară în ultimul sfert de veac, de bine ce le era pe aici.

Nu pentru că cuplurile heterosexuale sunt tot mai puțin dispuse să facă copii în statul român, sau dacă-i fac, îi aruncă la ghenă.

Nu pentru că mor cu zile tot mai mulți cetățeni prin spitalele patriei.

Nu, domnule, problema noastră arzătoare, flagelul care ne bântuie, e să nu carecumva să se unească două ființa umane de același sex.

Iar votul domnilor parlamentari e în primul rând de natură morală. Căci imorali nu sunt corupții până la măduvă, hoții, descreierații, mincinoșii, gușații care mișună prin Parlament, Guvern și partide, nenorocind zi după zi dreptatea, sănătatea, educația, bunul-simț în această țară. 

Nu, imorali sunt monosexualii. 

I-aș întreba, totuși, pe distinșii deputați: nu scrie în Constituție că discriminarea pe criterii sexuale a oamenilor în raport cu statul e interzisă? Și că, articolul 26 (2), „Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăși, dacă nu încalcă drepturile și libertățile altora, ordinea publică sau bunele moravuri”?

De asemenea, nu garantează Constituția dreptul la liberă asociere pentru toți cetățenii?

Prin urmare, puteți să-mi spuneți și mie, stimați familiști de două sexe și cu frica lui Dumnezeu, cu ce vă deranjează, vă primejduiește, vă strică viața o pereche bărbat-bărbat sau femeie-femeie care, uzând de drepturile omului, vrea să-și legalizeze legătura omenească în fața oamenilor?

P.S.

Nu vă obosiți să-mi aduceți drept contraargument pericolul adopției de copii de către cupluri monosexuale, cu asta n-am fost și nu voi fi de acord, pentru că s-ar încălca drepturile copilului. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult