Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

De la 1 august, în cluburi, discoteci sau săli de jocuri vor avea acces doar persoanele vaccinate. Care vor fi condițiile de desfășurare pentru nunți, botezuri și festivaluri

club - Foto: Pavel Ovsík / PixPO / Profimedia

Foto: Pavel Ovsík / PixPO / Profimedia 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat noi măsuri de relaxare care urmează să intre în vigoare de luna viitoare. 

Astfel, de la 1 august, CNSU propune ca activităţile culturale, artistice şi de divertisment să poată fi organizate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, cu obligativitatea purtării măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Participanţii vor fi persoane vaccinate împotriva SARS-CoV-2, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării cu COVID-19.

În acelaşi timp, activităţile culturale vor putea fi organizate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane, care vor purta măşti de protecţie, condiția fiind ca incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate să fie mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori, iar toţi participanţii să fie persoane vaccinate, testate sau care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive) va fi permisă cu participarea a maximum 150 de persoane în spaţii deschise sau cu participarea a maxim 100 de persoane în spaţii închise, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi sunt respectate măsurile de protecţie sanitară, în intervalul orar 5,00 - 02,00.

CNSU a mai propus ca desfăşurarea activităţii din baruri, cluburi, discoteci şi săli de jocuri să poată fi posibilă până la 70% din capacitatea maximă a spaţiilor închise în intervalul orar 5,00 - 02,00, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi până la capacitatea maximă dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori. În acest caz participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare.

Citiți aici lista întreagă a noilor măsuri de relaxare

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult