Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

De la Guvern, președintele Klaus Iohannis anunță restricții dure la nivel național: lockdown pe timpul nopții, toate școlile trec în online, masca obligatorie afară, toate firmele care pot trec la telemuncă

„Sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemie”, a declarat joi seară președintele Klaus Iohannis, înaintea ședinței de Guvern.

„Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri pe plan național. Școlile să treacă toate în online, angajații și din public, și din privat să treacă în telemuncă, peste tot unde e posibil. Magazinele să fie închise la ora 21:00, circulația să fie restricționată în timpul nopții. Petrecerile publice sau private trebuie interzise, târgurile închise. Portul măștii trebuie să fie obligatoriu, în toate locurile publice, în interior și în exterior. Portul măștii trebuie să fie generalizat și firmele și autoritățile să decaleze programul de funcționare. 

Vrem să dă șanse medicilor să trateze cazurile grave în spitale”, a declarat Iohannis.

Măsurile vor intra în vigoare de luni, a completat Ludovic Orban.

Klaus Iohannis a pledat pentru susținerea alegerilor parlamentare la termen. oferind exemplul SUA, unde alegerile prezidențiale s-au ținut cu o prezență record, în ciuda numărului mare de cazuri de Covid. „Vă invit să vă implicați total pentru a garanta organizarea în cele mai bune condiții a alegerilor și în condiții de siguranță sanitară. Este posibil, am dovedit-o la alegerile locale”, i-a transmis șeful statului premierului Orban.

AFLAȚI MAI MULTE: 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cu toate masurile, nu se va termina nimic, daca va dispare Covid-19 va fi inlocuit cu alti virusi ori bacterii letale si mutante din rezervorul naturii starnite de schimbarile climatice.
  • Like 0
 • Închidem magazine, noaptea nu ai voie afara dar alegeri facem ca suntem noi pe plus... Cata ipocrizie.
  • Like 0
 • Cat de ipocrit trebuie sa fii sa ceri impunerea unor masuri drastice de limitarea a diferitelor libertati, dar in acelasi timp sa organizezi alegeri si sa ceri iesirea la vot!? Este crima sa organizezi alegeri in perioada asta, cazurile de covid vor exploda. Ca si in cazul alegerilor locale, cauza principala a inmultirii cazurile de acum. Cea mai importanta masura anticovid este indubitabil marirea grabnica a parcului pt mijloacele de transport in comun, mediul in care se imprastie cel mai mult virusul. Cei care circulam zilnic cu astfel de mijloace de transport cunoastem realitatea, anume zero eficienta masuri in astfel de mijloce ultra aglomerate, cu distantare zero intre calatarori.
  • Like 2
 • Nu mai avem nici o șansă, suntem pierduți ! Asta dacă populația și specialiștii în medicină acceptă ceea ce ni se „îndeasă” pe gât drept soluții salvatoare.

  Dacă nu se elimină sursa cea mai importantă de diseminare a virusului care este naveta cu mijloacele de transport în comun prin suplimentarea acestora prin achiziții ( rame de metrou, vagoane și locomotive de tren ) și/sau detașări de la instituțiile de forță și prin închirieri de la firmele de turism și de transport persoane.
  În plus toate spațiile de lucru închise trebuie dotate urgent cu sisteme de ventilare și sterilizare a aerului.
  Pentru a suplimenta necesarul de personal medical ar trebui activată Crucea Roșie cu voluntariat și activarea personalului militar medical rezervist.
  • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   Aberezi, amice!
   Ai idee cat timp poate trece, chiar daca ai banii, intre lansarea unei licitatii pentru un numar de "rame" (asa cum zici dumneata) de metrou, pana la punerea lor pe sine, efectiv?
   Nu mai "abera" pe aici, si sunt sigur ca o faci la fel si prin alte parti, si mergi de produ' ceva util societatii !
   Cum ar fi, de ex., sa maturi 1 mp de strada.
   • Like 1
  • @ Ovidiu Grigore
   Aberant este comportamentul tău și modul infect în care mi te adresezi ! Asta faci tu, mături străzi, măcar de ai face asta, dar cred că mături paltoanele șefilor !
   • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult