Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Decizie în premieră a instanței. Vloggerul „Colo” nu mai are voie să publice conținut pe Facebook, Instagram, YouTube și Tik Tok pe perioada cât se află sub control judiciar

Vloggerul Colo - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Decizie în premieră a unei instanțe, privind postările pe rețele sociale. Vloggerul Alexandru Bălan, cunoscut sub numele „Colo”, eliberat miercuri după-amiază după ce fusese reținut pentru instigare la violență asupra minorelor, nu mai are voie să posteze conținut pe YouTube și rețelele sociale. Decizia se aplică timp de 60 de zile, pe perioada cât vloggerul se află sub control judiciar.

„Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul este obligat să respecte interdicţia prev. de art. 215 alin. 2 litera e) C.proc. pen. - să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta - postarea în spațiul online (de ex. YouTube, Instagram, Facebook, Tik Tok) de videoclipuri de tip live streaming, vlog”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, scrie Agerpres.

Procurorii au reţinut că, în luna august 2019, bărbatul ar fi realizat un videoclip de tip vlog/live streaming în care şi-ar fi instigat urmăritorii şi abonaţii să realizeze infracţiuni de viol cu precădere asupra persoanelor de sex femeiesc minore, considerând că aceste fapte sunt justificate având în vedere aspectul fizic al acestora şi vestimentaţia sumară, videoclip ce a fost înregistrat şi postat pe platforma online YouTube, videoclipul fiind vizualizat de aproximativ 77.000 de persoane. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Delia MC Delia MC check icon
    Mai bine mai târziu decât niciodată...
    • Like 1
  • Dorin check icon
    Numai atât??
    • Like 1
  • BRene check icon
    trebuie sa inteleg ca se pedepseste opinia?
    • Like 0
    • @ BRene
      Se pedepseste instigarea la viol. Plus ceva pedofilie, poate.
      • Like 4
  • Are sens. S-ar fi putut extinde interdictia si la alte platforme cum ar fi fb. sau twitter. Omul poate sa promoveze violul si pedofilia si in format text.
    • Like 1
    • @ Jonn Jonzz
      Bre, citeste cu atentie... e vorba de spatiul online, indiferent de platforma pe care posteaza!
      • Like 1
    • @ Ovidiu Grigore
      Am citit, dar se refera strict la videoclipuri: "să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta - postarea în spațiul online (de ex. YouTube, Instagram, Facebook, Tik Tok) de videoclipuri de tip live streaming, vlog" . Ziceam ca puteau sa ii interzica sa posteze si sub forma de text.
      • Like 1
    • @ Jonn Jonzz
      Delia MC Delia MC check icon
      Vă înșelați amarnic. Credeți că ăsta e în stare să posteze text?
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult