Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Directorul Direcției de Stabilitate din BNR: „Suntem într-o situație extrem de dificilă, politic și economic. Nu cred că avem resurse ca să mai rezistăm încă un an și jumătate”

Eugen Rădulescu (foto), directorul Direcției de Stabilitate din BNR, a avertizat că România este într-o situație extrem de dificilă în acest moment. 

„Suntem într-o situație extrem de dificilă, politic și economic. Nu cred că avem resurse ca să mai rezistăm încă un an și jumătate, până ce un nou guvern, rezultat din alegeri la termen, să poată începe să repare ce este acum stricat rău de tot. Chiar dacă actualul guvern nu va mai putea promova cine știe ce legi toxice, cum a făcut în ultimii aproape 3 ani, schimbarea lui în cadrul constituțional actual depinde de cât de mult vor acționa în această direcție parlamentării ieșiți (formal) din majoritate. Eu am mari îndoieli că se va putea ajunge la un vot care să dea jos guvernul actual, oricât de toxică este continuarea funcționării lui”, a scris, potrivit Hotnews, Rădulescu într-un grup de Facebook dedicat finanțiștilor.

Acesta a vorbit și despre ce ar trebui să facă un nou guvern, în cazul în care actualul Guvern va fi înlăturat. „Dacă totuși se va ajunge acolo, eu aș spera să se poată contura următorul scenariu. Un nou guvern, condus de PNL, dar format din oameni cu adevărat pricepuți, eventual din mai multe sau chiar toate partidele parlamentare și PLUS, să preia conducerea. Primul pas ar trebui să fie asumarea răspunderii pentru o lege care să abroge toate porcăriile promovate din ianuarie 2016: în primul rând, cele din justiție și alinierea riguroasă la recomandările Comisiei de la Veneția; cele care au ciuntit cu nerușinare puterile președintelui; cele economice, care au permis jefuirea banului public. Asumarea răspunderii pe o asemenea lege pune la zid pe cei care ar dori să se modifice, dar să nu se schimbe nimic: dacă votează împotrivă și guvernul cade, jocul poate fi repetat de trei ori, până se declanșează alegeri anticipate, undeva în iarnă. Dacă nu se ajunge aici, măcar legislația devine mai puțin toxică, deși problema imensă a deficitului bugetar rămâne".

Vor repara alegerile anticipate lucrurile? „Nu știu. Dar știu că nu avem resurse să rezistăm încă un an și jumătate în situația de acum”, a conchis directorul Direcției de Stabilitate din BNR.

Acesta a revenit ulterior cu o postare în care a explicat că, deși opinia lui nu reflectă opinia oficială a BNR, este un om liber și poate spune ceea ce crede în timpul în care nu este la Bancă.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ionel check icon
    Sunt mai multi domni de la BNR care ne tot dau lectii pe aceasta platforma. Nu au lucrat in viata lor in mediul privat si sunt mari specialisti si teoreticieni. De ce nu demisionati de la BNR si intrati in politica dl. Radulescu. Tare mult asi vrea sa va vad ministru de finante si sa vad ce faceti concret pentru tara !! In cei 30 de ani toti s-au perindat pe la putere, asa ca slabe sperante.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult