Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Directorul STB vrea să angajeze noi șoferi: „Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajaţi care au căzut pradă manipulării sindicatului”

Adrian Criț

Foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Directorul general al STB, Adrian Criţ, a anunţat, luni, că vrea să angajeze noi şoferi de autobuz. „Pe site-ul STB astăzi a fost publicat anunţul de angajare pentru şoferi de autobuze, Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajaţi care au căzut pradă manipulării sindicatului reprezentativ şi în continuare protestează fără să aibă nicio dorinţă”, a declarat Criţ, citat de News.ro.

Acesta susține că, din cauză că șoferii și vatmanii nu au lucrat, STB a pierdut zi de zi 4,8 milioane lei, iar angajații ar putea să nu-și mai primească salariile. „În momentul de faţă, prin manipularea unor lideri se doreşte doar demisia mea. Din păcate, situaţia financiară a companiei, urmare a acestor cinci zile de grevă, este serios afectată. Din păcate, ne vom afla în imposibilitatea plăţii salariilor. Cei care nu revin la locul de muncă sunt responsabili de acest lucru”, a afirmat Adrian Criț, potrivit sursei citate.

Directorul STB a anunțat că au fost depuse plângeri penale împotriva celor care au declanșat greva, iar angajații au primit notificări în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

„Aplicăm cu fermitate tot ceea ce este scris în Codul Muncii şi în contractul colectiv de muncă împotriva angajaţilor care nu şi-au dus la îndeplinire atribuţiile de serviciu obligaţie pe care o aveau faţă de bucureşteni”, a mai spsu Criț

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu inteleg de ce nu le desface contractul de munca. Sa vedeti cati se vor reangaja pentru ca au de platit gaze , curent electric. Imediat ce tribunalul a declarat greva ilegala trebuia desfacut contractul de munca si reluate angajarile. S-au daca directorului si primarului le e frica sa le satisfaca doleantele asa zisilor grevisti. Cu cat trece timpul cu atat sansele directorului si primarului de a ramane pe functie scad. Dar si ei ca si grevistii se cred de neinlocuit.
    • Like 1
  • Dorin check icon
    Păi e ceva normal,cu cei vechi mari amatori de ciordeli și descurcăreli ordinare și mai ales mulți bani pentru că De sunt angajații statului , nu prea mai ai ce să faci dacă vrei cu adevărat o schimbare în bine a companiei.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult