Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dominic Fritz: Din 1 miliard de lei pentru orașele și comunele României, Timișoara nu a primit niciun leu. Miroase a răzbunare politică

Dominic Fritz - Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că din suma de un miliard de lei, alocată de guvern autorităților locale, în ultima ședință, Timișoara și celelalte localități din Timiș conduse de primari USR PLUS nu au primit niciun leu. 

„Miroase a răzbunare politică. Dar cu ce sunt de vină timișorenii pentru ce se întâmplă la București?”, scrie Fritz într-o postare pe Facebook.

Nevoia urgentă a momentului, pentru Timișoara, este susținerea din bugetul de stat a costurilor pentru continuarea termoficării orașului, adaugă edilul. „Cvadruplarea (!) prețului de gaz nu va putea fi suportată doar de bugetul local și nici de abonații Colterm. E matematic imposibil. Dacă vrem să avem căldură în spitalele, școlile și gospodăriile Timișoarei în această iarnă, Guvernul va trebui să își asume o parte a poverii”, scrie Dominic Fritz.

Și primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa (USR PLUS) s-a arătat nemulțumit că orașul nu a primit bani din miliardul distribuit de premierul Cîțu către primari. 

„Este un abuz, o discriminare pe față. O să vedem dacă este legal modul în care s-au împărțit aceste fonduri, după ce criterii. Orice bani trebuie alocați în funcție de niște criterii, să vedem care sunt acelea. Nu știu dacă am mai văzut așa ceva, la modul acesta. Adică o împărțire a fondurilor exclusiv politică” a declarat Gabriel Pleșa, notează G4Media. Dintr-un document consultat de aceeași publicație reiese că din 41 de localități și sectoare conduse de primari USR, doar cinci au primit bani din miliardul distribuit din Fondul de rezervă. 

Potrivit Europa Liberă, primăriile conduse de social-democrați au primit doar aproximativ 25% din suma alocată, deși PSD are cel mai mare număr de primari și șefi de consilii județene.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Bai fratilor stiti cum imi suna acest articol ?. undeva o oaie striga ca vrea 1 mld. in Timisoara !!. replica din desenul animat fiind : "undeva in Brooklin creste un copac" !!
  • Like 1
 • Pare ca o mare parte din populatia acestei tari nu plateste taxe dupa mintea acestui bezmetic . Gagiul este dus cu pluta rau de tot si probabil si-a pierdut si ultima bruma de luciditate. Ori stie ca e pe faras si a dat mita promisa pentru alegerea in functie.
  Eu cred ca prostiile astea sunt bine de vazut de catre toata lumea , caci sunt o imagine a ceea ce ar fi fost guvernarea Citu.
  Poate se trezesc si oamenii cu mintea la cap din PNL si trimit echipa castigatoare sa se odihneasca un pic , ca altfel ne dezbraca pe toti in chiloti , astia care mai scapa dupa valul 4 .
  • Like 1
 • Filbert check icon
  Timisoara nu face parte din #echipacîțigătoare, ghinion (am inchis citatu')!
  • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult