Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Dragnea: Am auzit zvonuri cum corporații multinaționale și naționale au finanțat și au îndemnat propriii angajați sa iasă la manifestații

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a reluat, duminică, la România TV, acuzaţiile potrivit cărora corporaţiile multinaţionale, şi chiar naţionale, şi-au „stimulat" şi îndemnat angajaţii să protesteze, comentând că aşteaptă de la şeful Comisiei SRI din Parlament, Adrian Ţuţuianu, informaţii suplimentare pe această temă, potrivit news.ro.

„Mie personal mi s-a părut ciudat cum un şef de bancă cu capital străin protestează împotriva Guvernului. Am auzit tot felul de zvonuri la televiziune cum corporaţii multinaţionale, şi chiar şi naţionale, au finanţat şi au stimulat şi au îndemnat proprii angajaţi să iasă la aceste manifestaţii", a afirmat Dragnea, citat de news.ro.

Şeful comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, a declarat pe 6 februarie că va cere Serviciului Român de Informaţii (SRI) răspunsuri cu privire la suspiciunile sale că multinaţionalele ar fi sprijinit protestele antiguvernamentale din România, explicând că acest lucru ar încălca legea securităţii naţionale.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Si mie mi se pare ciudat ca indemnul la proteste pasnice ar putea incalca legea securitatii nationale, mai ales ca articolul 39 al constitutiei protejeaza astfel de evenimente:

  "Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme."

  Cum poate fi indemnul la desfasurarea de activitati legale impotriva legii?
  • Like 0
 • Sunt zvonuri ca numitul condamnat penal dragnea ar fi inteligent si cinstit. Deocamdata nu au fost gasite niciun fel de dovezi care sa sustina aceste zvonuri. Ba chiar unii spun ca, prin condamnarea numitului dragnea, se dovedeste exact contrariul cinstei. Iar declaratiile publice ale numitului se pare ca ar contrazice si partea zvonului referitoare la inteligenta.
  • Like 0
 • Noi am auzit zvonuri precum ca Dragnea si-ar fi facut o feuda personala de mii de mp de spatii comerciale, achizitionate la preturi de nimic (1 $/mp). Am auzit zvonuri potrivita carora copii d-sale au companii cu cifra de afaceri de zeci de milioane de euro ( la nici 30 de an)...am auzit zvonuri cum ca locuina sa este un adevarat palat/domeniu cu piscine si terenuri de sport de mii de mp., deh...zvonuri ... Pe astea de ce nu le verifica SRI-ul, DNA-ul, ANAF-ul, sau cine o fi in drept sa le verifice? Mai este si zvonul ca ar dori sa scape de urmarire/condamnare penala prin modificarea legislatiei penale in directia asta....pe astea le vom verifica noi, cei care vom rezista.
  • Like 2
 • Simona check icon
  Si eu am auzit zvonuri ca dracnea , tariceanu si acolitii lui vor ajunge dupa gratii, vor plati cu varf si indesat pt toate nelegiurile pe care le au facut, le fac si vor sa le faca in continuare,sper sa se adevereasca cat mai curand!
  • Like 0
 • Aurel check icon
  Dati-mi voie pentru ca sa ma intreb si eu.
  "Şeful comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, a declarat pe 6 februarie că va cere Serviciului Român de Informaţii (SRI) răspunsuri cu privire la suspiciunile sale că multinaţionalele ar fi sprijinit protestele antiguvernamentale din România"
  Adica cum vine treaba asta?
  Ce/cum si in ce fel SRI va proceda pentru a afla "adevarul"?
  Care sunt actiunile specifice unui serviciu special pentru a afla raspunsul la o astfel de provocare?
  Si, ca sa ma intreb pana la capat, cum ar putea oferi serviciul raspunsuri cu privire la actiuni trecute?
  • Like 0
 • check icon
  1. Care sunt acele televiziuni de care pomenește hoțul suprem?Propriile tembeliziuni de partid?E penibil dar nu se prinde?Ca să nu mai vorbim că TOȚI pseudo-manifestanții pro PSD sunt aduși la demonstrații ca pe timpul lui Ceașcă,nu din proprie inițiativă.Deci, ce vrea hoțul șef?
  • Like 0
 • E incredibil cum presedintele celui mai mare partid, care mai este si Seful Cam Dep, lanseaza acuzatii foarte grave pe baza de zvonuri. Chiar nu-l intreaba nimeni: din ce surse oficiale aveti aceste informatii? Dl Dragnea nu e ziarist, sa invoce confidentialitatea surselor. Ganditi-va ca sunteti manager de investitii la Oracle sau Amazon:oare nu va ganditi de 100 de ori inainte sa luati o decizie de extindere a operatiunilor in Romania, in conditiile in care seful partifului de guvernamant vorbeste in halul asta? Cum de nu se scandalizeaza nimeni cand Seful Comisiei de Control SRI arunca niste date fara nicio sustinere: 85% din oamenii din piata sunt manipulati. De unde dracu stie? nuu-l intreaba nimeni?
  • Like 2
 • "Am auzit zvonuri"...Sa imi para rau ca nu are surse credibile? Cf. Factual cam ce a cuvantat Tutuianu pe subiectul acesta este cam pe alaturi de realitate. Ceea ce Dragnea nu intelege, bugetar fiind, este ca in "multinationale" una dintre regulile de ordine interioara este urmatoarea: in cadrul companiei nu se discuta politica sau religie. Ca se iese la o tigara in care se vorbesc vrute si nevrute, asta este informal. Adica nu conteaza. Dar, sa vina Directorul de Operatiuni sau un Team Leader, sa zica sa iesim la protest?!? Asta e o gogomanie. Si mai este o chestie - contractul individual de munca te si stoarce dar te si protejeaza. Nu este ca la "buget" unde depinzi de partid. Adica depinzi de "Tatuca".
  • Like 1
 • Si eu cred că e o amenințare la siguranța națională...Dragnea și PSD-ul lui
  • Like 2
 • Ca de obicei, problema devine alta si e deturnata. Nu se mai pune problema ca m-ati prins cand sa bag ratele in sac. Acum va acuz eu pe voi ca mi-ati pus lanterna in ochi noaptea - cand s-a petrecut "actiunea" ordonanta.
  • Like 2


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult