Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Dragnei, grindeni, ponți și jieni...

1. În marile capitale occidentale, unde nu stă nimeni să deslușească ce e cu frustrările și obsesiile dragneilor, grindenilor, ponților sau jienilor, ce s-a petrecut la București se vede așa:

Partidul de guvernământ s-a dat singur afară de la guvernare, dărâmându-și printr-o însemnată sforțare propriul guvern, pus cu 6 luni în urmă, cu prețul afectării cursului monedei naționale, dezechilibrării economiei, scăderii încrederii investitorilor.

Sunteți de părere, stimați Republicani, că pot pricepe Bruxellesul și Washingtonul ce s-a petrecut aici în premieră europeană? 

2. Credeți că propunerea de premier cu care se va duce Dragnea la Cotroceni va fi capabilă să-și tragă niște perechi de palme când i-o cere dl Dragnea, și să-i mulțumească după aceea pentru că i s-a îmbunătățit circulația sângelui în obraji?

3. E posibil ca președintele Iohannis să respingă orice premier propus de PSD, invocând comportamentul antinațional și iresponsabil al acestui partid în tocmelile și șantajele pentru ca dl Dragnea să aibă din nou la cherem Palatul Victoria?

4. Poate să strige acum PSD: „Regele n-a murit! Trăiască Regele!”? 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult