Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Dragnei, grindeni, ponți și jieni...

1. În marile capitale occidentale, unde nu stă nimeni să deslușească ce e cu frustrările și obsesiile dragneilor, grindenilor, ponților sau jienilor, ce s-a petrecut la București se vede așa:

Partidul de guvernământ s-a dat singur afară de la guvernare, dărâmându-și printr-o însemnată sforțare propriul guvern, pus cu 6 luni în urmă, cu prețul afectării cursului monedei naționale, dezechilibrării economiei, scăderii încrederii investitorilor.

Sunteți de părere, stimați Republicani, că pot pricepe Bruxellesul și Washingtonul ce s-a petrecut aici în premieră europeană? 

2. Credeți că propunerea de premier cu care se va duce Dragnea la Cotroceni va fi capabilă să-și tragă niște perechi de palme când i-o cere dl Dragnea, și să-i mulțumească după aceea pentru că i s-a îmbunătățit circulația sângelui în obraji?

3. E posibil ca președintele Iohannis să respingă orice premier propus de PSD, invocând comportamentul antinațional și iresponsabil al acestui partid în tocmelile și șantajele pentru ca dl Dragnea să aibă din nou la cherem Palatul Victoria?

4. Poate să strige acum PSD: „Regele n-a murit! Trăiască Regele!”? 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult

Cluj Napoca.

Persoanele care au în derulare credite cu dobândă variabilă, majorată ca urmare a creșterii indicilor de referință în funcție de care se calculează aceasta, ar putea avea parte de o perioadă în care ratele să nu mai crească atât de puternic, începând din a doua jumătate a anului. Foto: Andras Ferencz

Citește mai mult