
(Foto: captura video)
Antreprenorul Dragoș Anastasiu, șef al Camerei de Comerț Româno-Germane, fondator al gupului Eurolines România, a declarat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 că dacă până la Nădlac s-ar circula doar pe autostradă cursele cu autocarul spre Munchen ar fi mai ieftine cu 15%.
„Cu siguranță cu 15 la sută s-ar reduce. În România pierdem foarte mult timp, există pericolul de accidente, reparații etc. Aproape în fiecare lună e un parbriz spart. Pe autostradă nu se întâmplă nimic. 99 la sută din parbrizele sparte vin din România, nu din afară. Nu putem să fim competitivi. Toata lumea spune: măriți salariile. Ok. Și trebuie să adaug la biletele de autocar 50 la sută în plus. Și cine mai cumpără?”, se întreabă retoric antreprenorul Dragoș Anastasiu.
Fondatorul Eurolines spune că o majorare a salariilor, inclusiv a salariului minim, trebuie făcută „cu discernământ.”
În opinia sa, la stat sunt prea mulți angajați, iar „33% dintre ei nu fac aproape nimic”.
Moderator: „Sunt prea mulți angajati la stat?”
Dragoș Anastasiu: „Din punctul meu de vedere da. Am vorbit cu mulți oameni care s-au dus acolo și au revenit în privat. Ce aud: avem undeva la 33 la sută oameni care nu fac aproape nimic. (...) Dacă renunți la 30 la sută din aparatul bugetar nu se întâmplă mare lucru. Întrebarea e cum îi depistezi? Când vine șeful și zicem: «hai să ne despărțim de colegii care nu fac nimic » intervine mila”.
Emisiunea „În fața ta” de la Digi24 moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu poate fi urmărită sâmbăta și duminica după miezul nopții.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Modelului economic caracteristic anilor anilor '90 sau 2000 s-a terminat dar unii nu vor să priceapă,de fapt cei mai mulți antreprenori nu vor să priceapă iar asta va duce la un colaps pe piața forței de muncă.
Multora li se pare normala politica asta economica in care statul forteaza cresteri salariale in privat aruncand in piata bani destinati consumului sub forma de salarii bugetare.
Asa ajung cei platiti sa presteze servicii sa castige mai mult decat cei care produc plusvaloare.
Insa intro piata care nu produce ceea ce se consuma se ajunge pe aceasta cale la importuri.
Astfel, banii cu care guvernantii isi imagineaza ca stimuleaza productia prin marirea cererii se indreapta spre importuri.
Nu doar in turism, peste tot in economie este o penurie generalizata de forta de munca, atat necalificata cat si calificata pentru ca sectorul privat, cu precadere cel productiv, nu are cum sa ofere salarii atractive in fata celora de la buget.
Multi critica si dau sfaturi sectorului privat cum sa procedeze, putini dintre cei care fac asta au platit vreodata un angajat.
Daca sunteti atat de inspirati si de bine informati, intrati in competitie, puneti de o firma si veniti abia dupa aceea sa dati sfaturi sau sa criticati.
Ceea ce se intampla acum va fi decontat de cei ce inca n-au invatat sa scrie sau se afla pe bancile scolilor, in clasele mici !
Are mentalitate greșită: ca angajatul este dator să lucreze pe salarii mici.
Si apropo de marirea salariului minim cu 'discernamant". Domnule, suntem in anul 2018, si romanii castiga pentru munca lor un salariu minim de nici 350 euro. Dumneata traiesti cu banii acestia?!