Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Drulă: Rădoi, s-a terminat!

Catalin Drula - Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Rădoi, s-a terminat!”, a fost mesajul tranșant transmis vineri după-amiază de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, către liderul Sindicatului de la metrou, Ion Rădoi. Ministrul le-a cerut scuze bucureștenilor pentru că azi nu au putut circula cu metroul, după ce câteva sute de sindicaliști au coborât în subteran la Piața Unirii, blocând circulația trenurilor.

Cătălin Drulă a vorbit într-o scurtă conferință de presă despre „un buboi enorm” lăsat de miniștrii transporturilor să se formeze la metroul bucureștean.

„Câtă vreme sunt eu aici vă asigur că statul nu va ceda niciun milimetru în fața mafiei, e vorba de o grupare care se comportă mafiot și atunci când interesele îi sunt atinse recurge la santaj”, a adăugat Cătălin Drulă.

„Liderul de cartel Ion Rădoi a decis că bucureștenii nu contează, a decis că singurul lucru ce trebuie să conteze sunt banii firmei pe care o controlează. Și îi spun, foarte clar: Rădoi, s-a terminat! Ce ai făcut zeci de ani nu mai merge, e inadmisibil ca o infrastructură critică să fie blocată, ca șinele să fie ocupate”, a spus ministrul Transporturilor, care a anunțat că a făcut greviștilor o plângere penală pe care a înaintat-o la DNA. Cele mai grave abateri fiind santajul și zădărnicirea combaterii bolilor, după ce bucureștenii au fost nevoiți vineri să se înghesuie în mijloacele de transport în comun la suprafață.

„Ați dat un oras peste cap. Păi voi unde vă credeti? V-a mers până acum. Nu vă mai merge”, a continuat ministrul Transporturilor, amintind că pagubele de milioane de lei de la metrou, din cauza grevei de azi, vor trebui recuperate de la cei responsabili de protestul ilegal.

„E absolut imperativ ca metroul să circule din nou,  urgent. Autoritățile de ordine publică trebuie să își facă datoria, numai ele pot să elibereze șinele de acești ilegaliști. Cer autorităților responsabile cu ordinea publică să restabilim circulația metroului”, a solicitat ministrul Transporturilor.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dorin check icon
  Nesimțire și mârlănie bugetară la specimenele astea care au blocat un oraș întreg. Ceva șuturi în fund de la conducere pentru ei?
  • Like 2
  • @ Dorin
   Conducerea Metrorex îi invita la negocieri ieri, iar pe timpul negocierilor promitea că nu vor fi „acțiuni administrative”. De la sclavii ăia vrei să dea șuturi lui Rădoi? :)))))
   • Like 0
 • În plină și dezastruoasă pandemie, acesta este un atac direct la siguranța națională. Președintele Iohannis să instituie imadiat STAREA DE URGENȚĂ pe teritoriul Bucureștiului, iar Parchetul să ancheteze, pe lângă alte aspecte, și ASOCIEREA ÎN VEDEREA COMITERII DE INFRACȚIUNI.Iar serviciile secrete să scoată la iveală toată organizarea acțiunii!
  • Like 2


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult