Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ministrul Cătălin Drulă a depus plângere penală la DNA împotriva sindicaliștilor care au blocat vineri circulația metroului

Cătălin Drulă - Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că a depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean. Printre posibilele infracțiuni sesizate de Drulă se numără zădărnicirea combaterii bolilor, abuz în serviciu, trafic de influență, folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane, folosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani, bunuri și foloase necuvenite, șantaj și infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate.

Poză din subteran postată pe Facebook de sindicaliștii de la metrou

„Cerem procurorilor să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanță civilă. Prejudiciul este în curs de cuantificare.

Acțiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităților și din partea justiției.

Metroul trebuie eliberat și trebuie să revină în circulație. Abia atunci se poate organiza un dialog adevărat despre problemele metroului.

Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog și nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”, a scris Drulă pe Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Paul check icon
  Aceasta nu a fost o greva, ci doar o încălcare a contractului de munca. Cei care au participat la acest protest ar trebui concediați, nu numai urmăriți penal.
  • Like 1
 • Minte....Nu l-a amenitat nimeni cu moartea...A fost amenintat doar cu justita...
  • Like 3
 • Maron_S check icon
  Tara asta e aparata de cineva ? face ministrul transporturilor plangere penala ?
  la aproape 7 la 1000 , pensionarul acela de la sindicat blocheaza un oras de 3 mil de locuitori ? Parca faceau dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor la orice amarastean care nu avea masca si acum asta inghesuie Bucurestiul in autobuze fara ca nimeni sa reactioneze ? Ce trebuie sa faca cetatenii? sa sune ei la NATO ?
  • Like 4


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult