Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Ministrul Cătălin Drulă a depus plângere penală la DNA împotriva sindicaliștilor care au blocat vineri circulația metroului

Cătălin Drulă - Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că a depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean. Printre posibilele infracțiuni sesizate de Drulă se numără zădărnicirea combaterii bolilor, abuz în serviciu, trafic de influență, folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane, folosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani, bunuri și foloase necuvenite, șantaj și infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate.

Poză din subteran postată pe Facebook de sindicaliștii de la metrou

„Cerem procurorilor să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanță civilă. Prejudiciul este în curs de cuantificare.

Acțiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităților și din partea justiției.

Metroul trebuie eliberat și trebuie să revină în circulație. Abia atunci se poate organiza un dialog adevărat despre problemele metroului.

Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog și nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”, a scris Drulă pe Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Paul check icon
  Aceasta nu a fost o greva, ci doar o încălcare a contractului de munca. Cei care au participat la acest protest ar trebui concediați, nu numai urmăriți penal.
  • Like 1
 • Minte....Nu l-a amenitat nimeni cu moartea...A fost amenintat doar cu justita...
  • Like 3
 • Maron_S check icon
  Tara asta e aparata de cineva ? face ministrul transporturilor plangere penala ?
  la aproape 7 la 1000 , pensionarul acela de la sindicat blocheaza un oras de 3 mil de locuitori ? Parca faceau dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor la orice amarastean care nu avea masca si acum asta inghesuie Bucurestiul in autobuze fara ca nimeni sa reactioneze ? Ce trebuie sa faca cetatenii? sa sune ei la NATO ?
  • Like 4


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult