Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

După atacurile premierului Tudose, acțiunile băncilor scad pe bursă

Afirmațiile premierului Mihai Tudose, care a spus că refuză să-și încaseze salariul pe card ca să nu dea băncii doi bani comision „pentru că nu merită”, au avut consecințe, iar acțiunie băncilor cotate la Bursa de Valori București au scăzut cu rapiditate, arată Hotnews

Astfel, acțiunile BRD au pierdut, joi, aproape 5%, iar cele ale Băncii Transilvania peste 5%.

Miercuri, acțiunile Băncii Transilvania se depreciaseră cu 3%, la 2,375 lei, în timp ce titlurile BRD scăzuseră cu până la 3,7% la 13,38 lei, acestea fiind cele mai abrupte scăderi de pe piața locală de capital, menționează sursa citată.

Ca să-și justifice aversiunea față de bănci, premierul Tudose a spus, marți seară, că ar fi avut la un moment dat o sumă de bani în bancă și aceasta ar fi dipărut din cont, iar el ar fi fost nevoit să plătească un comision de 10%.

„Eu am avut nişte experienţe cu băncile. Am avut un cont în bancă cu o sumă minoră, 500 de dolari, şi după doi ani m-a sunat banca să-mi spună nu doar că nu mai am am banii, ci că mai trebuie să mai dau eu 50 de dolari, că de fapt comisionul cu care au avut grijă de ei, i-au păzit, i-au dus la toaletă noaptea sau le-au dat să bea apă când le era sete, a mâncat fondul şi trebuie să mai aduc şi eu nişte bani de acasă. Din momentul ăsta eu am zis „Iertaţi-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun”, a susținut el. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu de la Tudose au scazut bancile ci de la Citu. Si cineva a pierdut la greu ca a dat 30 mil de TLV ca apoi cursul sa se refaca. Volum istoric.
    • Like 0


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult