Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

După atacurile premierului Tudose, acțiunile băncilor scad pe bursă

Afirmațiile premierului Mihai Tudose, care a spus că refuză să-și încaseze salariul pe card ca să nu dea băncii doi bani comision „pentru că nu merită”, au avut consecințe, iar acțiunie băncilor cotate la Bursa de Valori București au scăzut cu rapiditate, arată Hotnews

Astfel, acțiunile BRD au pierdut, joi, aproape 5%, iar cele ale Băncii Transilvania peste 5%.

Miercuri, acțiunile Băncii Transilvania se depreciaseră cu 3%, la 2,375 lei, în timp ce titlurile BRD scăzuseră cu până la 3,7% la 13,38 lei, acestea fiind cele mai abrupte scăderi de pe piața locală de capital, menționează sursa citată.

Ca să-și justifice aversiunea față de bănci, premierul Tudose a spus, marți seară, că ar fi avut la un moment dat o sumă de bani în bancă și aceasta ar fi dipărut din cont, iar el ar fi fost nevoit să plătească un comision de 10%.

„Eu am avut nişte experienţe cu băncile. Am avut un cont în bancă cu o sumă minoră, 500 de dolari, şi după doi ani m-a sunat banca să-mi spună nu doar că nu mai am am banii, ci că mai trebuie să mai dau eu 50 de dolari, că de fapt comisionul cu care au avut grijă de ei, i-au păzit, i-au dus la toaletă noaptea sau le-au dat să bea apă când le era sete, a mâncat fondul şi trebuie să mai aduc şi eu nişte bani de acasă. Din momentul ăsta eu am zis „Iertaţi-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun”, a susținut el. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu de la Tudose au scazut bancile ci de la Citu. Si cineva a pierdut la greu ca a dat 30 mil de TLV ca apoi cursul sa se refaca. Volum istoric.
    • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult