Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

E timpul ca Putin să se uite peste umăr? Mercenarii Wagner vor să își răzbune șeful

Putin - Prigojin

Foto - AP/ Profimedia

Am scris tot pe Republica că Putin își va trimite asasinii după Prigojin. Era vorba de zile și au fost 60. Atât a durat ca Putin să organizeze o moarte spectaculoasă pentru cel care l-a înfruntat și l-a umilit.

Grupul Wagner e dezarmat, fără șefi (în avionul prăbușit era toată conducerea) și e dus în Africa, acolo de unde ne transmitea zilele trecute Prigojin, că s-a dus să facă Africa mai liberă și Rusia măreață. Nu a mai apucat să o facă. Nici Africa mai liberă, nici Rusia măreață.  

Tot ceea ce a reușit și nu din voința sa a fost să aibă o moarte spectaculoasă. Până la el mureau unii otrăviți și se specula că o fi fost sau nu o fi fost otravă, mai cădeau din balcon sau mureau rapid de cancer. El a fost aruncat din înaltul cerului, ca să vadă o lume întreagă ce face Putin cu cei care îl supără și aici nu e nevoie de speculații sau îndoieli. Cred că nici Putin nu vrea să avem, ci să știm clar. Îl superi pe tătuca Putin, zbori direct în iad.

Ce cred eu că se va întâmpla în continuare...

Grupul Wagner își iubea șeful. Îi asculta orbește ordinele. Erau cu toții camarazi. Prigojin îi ținea împreună.

Din cine e format grupul Wagner!? Din criminali, din pușcăriași, din indivizi extrem de periculoși cărora Prigojin le-a dat șansa să se simtă importanți. I-a cules din drojdia societății, le-a dat o armă în mâini și i-a dus la ucis. Le-a dat o putere, pe care nici nu o visau, când zăceau în așteptarea morții sau eliberării în pușcării întunecoase.

Din tot grupul în degringoladă și decapitat acum este imposibil să nu fie câteva zeci măcar care să jure că își vor răzbuna șeful...

După puciul lui Prigojin am scris că atât cât mai are de trăit trebuie să se uite mereu peste umăr. Probabil nu a făcut-o, căci la fel ca Putin se credea invincibil.

E timpul că Putin să se uite peste umăr? Mercenarii Wagner vor să își răzbune șeful.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • A murit Prigojin-șeful grupului alcătuit din pușcăriași și criminali, scursurile societății, așa cum subliniază și autorul articolului- nu e nici o pagubă! Era de așteptat, când îl superi Putin îți primești pedeapsa!Bine ar fi să îl ia și pe dictator după el, sper- încă sper- să apară odată și justiția divină! Dar, necunoscute sunt căile Domnului...
  • Like 0
 • Daniel00 check icon
  "Cum ai cazut din cer, luceafar stralucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborat la pamant, tu, biruitorul neamurilor! Tu ziceai in inima ta: "Ma voi sui in cer, imi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu, voi sedea pe muntele adunarii dumnezeilor, la capatul miazanoaptei, ma voi sui pe varful norilor, voi fi ca Cel Preainalt." Dar ai fost aruncat in Locuinta mortilor, in adancimile mormantului! Cei ce te vad se uita tinta mirati la tine, te privesc cu luare aminte si zic: "Acesta este omul care facea sa se cutremure pamantul si zguduia imparatiile, care prefacea lumea in pustiu, nimicea cetatile si nu dadea drumul prinsilor sai de razboi?" (Isaia 14.12:17)
  • Like 0
  • @ Daniel00
   Foarte frumos punctat. Respect!
   • Like 0
 • Ovidiu check icon
  Ca fost ofițer de informații, KGB, timp de vreo 16 ani, Putin are deja în reflex "uitatul peste umăr", pe care l-o fi deprins încă din perioada lui de instruire. Apoi, întrat în tumultuosul vârtej al vieții politice, încă de pe vremea lui Elțîn, "trasul cu ochiul în spate" i-a fost ceva mai mult decât necesar. Faptul că toți cei care au cârtit ori l-au trădat au întrat în neant sau în închisori, demonstrează că la Putin. acest reflex de autoconservare funcționează excelent, la fel ca la mai toți dictatorii. Dar asta nu înseamnă că va avea parte de un final, neapărat, natural. Dacă ar exista Iadul, acolo ar putrezi, trimis, în final, de Judecata de Apoi a unui Dumnezeu care i-a îngăduit totuși crimele. Dacă nu, se va stinge și el ca oricare altă ființă vie, atunci când îi va veni sorocul, reintrând în neantul din care a apărut. O istorie îl va consemna ca un mare patriot al Sfintei Rusii, Rusiei Eterne sau A treia Romă, apărator al Bisericii Pravoslavnice a Prea Fericitului Kiril, alta, ca un asasin al oponenților politici sau civici si un criminal de război.
  "E timpul ca Putin să se uite peste umăr?" La Putin, uitatul peste umăr e un foarte vechi reflex.
  • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult