Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

E timpul ca Putin să se uite peste umăr? Mercenarii Wagner vor să își răzbune șeful

Putin - Prigojin

Foto - AP/ Profimedia

Am scris tot pe Republica că Putin își va trimite asasinii după Prigojin. Era vorba de zile și au fost 60. Atât a durat ca Putin să organizeze o moarte spectaculoasă pentru cel care l-a înfruntat și l-a umilit.

Grupul Wagner e dezarmat, fără șefi (în avionul prăbușit era toată conducerea) și e dus în Africa, acolo de unde ne transmitea zilele trecute Prigojin, că s-a dus să facă Africa mai liberă și Rusia măreață. Nu a mai apucat să o facă. Nici Africa mai liberă, nici Rusia măreață.  

Tot ceea ce a reușit și nu din voința sa a fost să aibă o moarte spectaculoasă. Până la el mureau unii otrăviți și se specula că o fi fost sau nu o fi fost otravă, mai cădeau din balcon sau mureau rapid de cancer. El a fost aruncat din înaltul cerului, ca să vadă o lume întreagă ce face Putin cu cei care îl supără și aici nu e nevoie de speculații sau îndoieli. Cred că nici Putin nu vrea să avem, ci să știm clar. Îl superi pe tătuca Putin, zbori direct în iad.

Ce cred eu că se va întâmpla în continuare...

Grupul Wagner își iubea șeful. Îi asculta orbește ordinele. Erau cu toții camarazi. Prigojin îi ținea împreună.

Din cine e format grupul Wagner!? Din criminali, din pușcăriași, din indivizi extrem de periculoși cărora Prigojin le-a dat șansa să se simtă importanți. I-a cules din drojdia societății, le-a dat o armă în mâini și i-a dus la ucis. Le-a dat o putere, pe care nici nu o visau, când zăceau în așteptarea morții sau eliberării în pușcării întunecoase.

Din tot grupul în degringoladă și decapitat acum este imposibil să nu fie câteva zeci măcar care să jure că își vor răzbuna șeful...

După puciul lui Prigojin am scris că atât cât mai are de trăit trebuie să se uite mereu peste umăr. Probabil nu a făcut-o, căci la fel ca Putin se credea invincibil.

E timpul că Putin să se uite peste umăr? Mercenarii Wagner vor să își răzbune șeful.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • A murit Prigojin-șeful grupului alcătuit din pușcăriași și criminali, scursurile societății, așa cum subliniază și autorul articolului- nu e nici o pagubă! Era de așteptat, când îl superi Putin îți primești pedeapsa!Bine ar fi să îl ia și pe dictator după el, sper- încă sper- să apară odată și justiția divină! Dar, necunoscute sunt căile Domnului...
  • Like 0
 • Daniel00 check icon
  "Cum ai cazut din cer, luceafar stralucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborat la pamant, tu, biruitorul neamurilor! Tu ziceai in inima ta: "Ma voi sui in cer, imi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu, voi sedea pe muntele adunarii dumnezeilor, la capatul miazanoaptei, ma voi sui pe varful norilor, voi fi ca Cel Preainalt." Dar ai fost aruncat in Locuinta mortilor, in adancimile mormantului! Cei ce te vad se uita tinta mirati la tine, te privesc cu luare aminte si zic: "Acesta este omul care facea sa se cutremure pamantul si zguduia imparatiile, care prefacea lumea in pustiu, nimicea cetatile si nu dadea drumul prinsilor sai de razboi?" (Isaia 14.12:17)
  • Like 0
  • @ Daniel00
   Foarte frumos punctat. Respect!
   • Like 0
 • Ovidiu check icon
  Ca fost ofițer de informații, KGB, timp de vreo 16 ani, Putin are deja în reflex "uitatul peste umăr", pe care l-o fi deprins încă din perioada lui de instruire. Apoi, întrat în tumultuosul vârtej al vieții politice, încă de pe vremea lui Elțîn, "trasul cu ochiul în spate" i-a fost ceva mai mult decât necesar. Faptul că toți cei care au cârtit ori l-au trădat au întrat în neant sau în închisori, demonstrează că la Putin. acest reflex de autoconservare funcționează excelent, la fel ca la mai toți dictatorii. Dar asta nu înseamnă că va avea parte de un final, neapărat, natural. Dacă ar exista Iadul, acolo ar putrezi, trimis, în final, de Judecata de Apoi a unui Dumnezeu care i-a îngăduit totuși crimele. Dacă nu, se va stinge și el ca oricare altă ființă vie, atunci când îi va veni sorocul, reintrând în neantul din care a apărut. O istorie îl va consemna ca un mare patriot al Sfintei Rusii, Rusiei Eterne sau A treia Romă, apărator al Bisericii Pravoslavnice a Prea Fericitului Kiril, alta, ca un asasin al oponenților politici sau civici si un criminal de război.
  "E timpul ca Putin să se uite peste umăr?" La Putin, uitatul peste umăr e un foarte vechi reflex.
  • Like 0


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult