Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Educație prin frică și strâns cu ușa

CTP - foto

 ●După ce a pierdut la 1000 de voturi în fața lui Cîțu-Iohannis, Ludovic Orban ne anunță că alegerile au fost măsluite de „Servicii” la ordinul lui Iohannis. Astfel, fostul președinte PNL intră în clubul select al lui Dragnea, al formațiunii tumorale AUR, precum și al personajelor de pe la A3, RTV, Realitatea, „Vorbeții Statului Paralel”. 

Într-un compartiment de tren, un cetățean studia atent aerul din fața lui, apoi, din când în când, smucea brațul și închidea pumnul. Îl ducea la ureche, asculta, pe urmă îl deschidea și o lua de la capăt. Un vecin îl întreabă: „Nu vă supărați, ce prindeți?”. Omul duce degetul la buze: „Sst! Prind congoți. Nu mai vorbiți, că îi speriați”. Vecinul se încăpățânează: „Totuși, cum arată congoții ăștia?”. Vânătorul răspunde agasat: „Nu știu, deocamdată n-am prins niciunu”.

Așa și Orban. Nu dă niciun nume, nu aduce nicio dovadă, nu explică cum au acționat „Serviciile”: au hipnotizat 3000 de votanți peneliști, au schimbat urnele cu unele aduse de ei umplute la unitate? Sau majoritatea delegaților liberali erau pur și simplu congoți acoperiți? Așa și colegii lui de club, vorbeții, care n-au probat niciodată, nici cu o iotă, litaniile lor despre securiștii paraleli. 

Există însă o explicație. Matematică. Statul Paralel este o axiomă, aidoma Axiomei Paralelelor, a cincea în Elementele lui Euclid. Și axiomele nu se demonstrează.

●După o axiomă, un silogism, tot specialitate a grecilor antici. Aflăm de la d. Barna că d. Cioloș e Omul Sistemului. Aflăm de la d. Cioloș că d. Barna, numit Secretar de Stat de d. Cioloș în guvernul său din 2016, este, deci, Complicele Sistemului. Pe cale de consecință, indiferent cine va fi ales președinte vineri, USRPlus e o bucată din Sistem.

●Un cadru medical care nu se vaccinează e ca un pompier care își aprinde o țigară în vreme ce lucrează la stingerea unui incendiu într-o benzinărie. Pentru el, „Întâi de toate, să nu faci rău” e propagandă a lu ăștia, iar Hippocrate, un agent al lui Bilgheiț. Prin urmare, nu mi se pare corect ca acești inși să fie concediați – ar trebui, pe lângă a fi dați afară, să li se interzică să mai lucreze vreodată în sistemul sanitar. Iar profesorilor antivacciniști să li se ofere posibilitatea de a preda la Academia lui Șoșoacă.

●Odată cu creșterea înfiorătoare a numărului infectaților pe zi și al morților de covid în ATI-urile pline, crește și rata de vaccinare a românilor, după ce luni de zile a tins spre zero. E posibil ca pe unii dintre nevaccinații care s-au hotărât într-un târziu a se imuniza să îi apese și faptul că le este restricționat accesul la cârciumă, în vreme ce vaccinaților, nu. Deci, nenumăratele informări și lămuriri televizate ale specialiștilor infecționiști și microbiologi, adică educație, n-au făcut nici pe departe cât fac acum frica și strânsul cu ușa.

●Vă întreb, stimați Republicani: dacă pandemia se declanșa în anii `80 și Ceaușescu decreta vaccinarea generală obligatorie, câți dintre refuznicii vaccinului de astăzi s-ar fi înțepat fără să zică cârc?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Daniel check icon
  Aș emigra în Singapore sau Norvegia sau Danemarca, numai să scap de mentalități de oameni demenți cum e CTP și nebunii ăia din Guvernul României.
  Se poate... Vezi, următorul link:
  https://youtu.be/_ItkYhFiGBI
  Mai sunt și oameni sănătoși la cap, pe continentul european, nu sunt toți urmașii lui Stalin, cum e CTP, sau al lui Htiler, cum e Cîțu.
  Derbedei bolnavi psihic!
  • Like 0
 • Daniel check icon
  Domnule CTP, întrebarea de la finalul articolului arată că regretați vremea lui "Nea Nicu".
  Tot comunist sunteți și veți rămâne un comunist sinistru!
  Restrângerea drepturilor și libertăților fundamentale cetățenești vă provoacă satisfacții lăuntrice dintre cele mai mârșave cu putință.
  Sunteți doar un mare ticălos, domnule CTP.... Un propagandist securistoid arogant și infatuat... De fapt aceste caracteristici sunt pleonasme pentru securiștii de teapa dumitale.
  Nu veți spune niciodată că vaccinații pot fi la fel de contagioși ca și cei nevaccinați, pentru că la dumneata e pe bază de manipulare și ură "de clasă"...
  Ce-i cu atâta libertate? Să vină comunismul... dar să-i "înfierăm" pe cei care nu sunt de acord că sunt "rusofili"...
  Deh... Propagandă grețoasă de om bolnav la cap!!!
  • Like 1
 • Same1 check icon
  Pentru ctp si "obligativitatea" vaccinului

  https://mw3.news/after-taking-the-pfizer-vaccine-for-covid-19-nigerian-jummai-nache-had-her-legs-and-hands-amputated/

  Ce ziceti, ar fi de ajuns? Eh, un fleac...,

  https://www.dailyveracity.com/2021/08/19/covid-vaccine-causes-womans-skin-to-rot-according-to-doctors/?__cf_chl_jschl_tk__=pmd_g7xqseMxzsEuJN5zyuvAvDsHlKRAZJKRjUM5nPkfvrM-1633129188-0-gqNtZGzNAiWjcnBszQd9

  asta cum o mai fi?

  Eh, pana la urma beneficiile vaccinului tot cantaresc acolo.. mai mai mult decat ororile. De aici rezulta, pe scurt, obligativitatea! (o fidela consecinta a lobotomiei... ).
  • Like 0
 • Silogismul ala nu prea e silogism ; sau e un silogism stramb, daca o fi existand așa-ceva.
  1. Se enunța un adevar general ( de ex. : toți useriștii fac parte din Sistem).
  2. Se enunța un adevar particular (Barna și Cioloș sunt useriști).
  3. Se trage concluzia ( Barna și Cioloș fac parte din Sistem).
  4. Nu era mai bine daca era și asta tot o axioma ?
  • Like 0
 • profun check icon
  S-o spunem mai direct, cine vrea s-o facă pe prostu, trebuie lăsat, că dreptul lui.

  Că Sică Orban a vorbit sau nu în cunoștință de cauză, nu mă interesează.

  Să mă fac însă că nu știu că au fost date publicității documentele pe baza cărora „serviciile” au penetrat prin toate părțile sistemul de justiție, că n-am auzit de confesiunea specimenului infect, Băsescu, despre statul mafiot și modul explicit prin care acesta-i „aranja” deciziile judecătorești împotriva adversarilor săi politice, ar însemna prea mult. Nu și pentru CeTePe, fiindcă el știe că oameni ca el, cameleonici și fără scrupule, pot fi utili unei puteri așișderea.

  Un mic silogism, dacă 99% din cetățenii din 1989 îi cunoșteau, din vedere, drept securiști, doar pe flăcăii aceia cu costume stas și tunsori militărești care ocupau trotuarele în intersecțiile prin care trecea „tovarășul” și... în fapt, nici despre aceia, nici despre alții nu au văzut măcar un document explicit, puteau oare trage concluzia că Securitatea era doar o gogoriță care se rezuma la atât!?

  N-o mai lungesc, „bag” o scurtă parafrază, că tot îl... roade grija de pandemie pe CTP:

  „Vă întreb, stimați Republicani: dacă pandemia se declanșa în anii `80 și Ceaușescu” făcea un congres cu 5000 de oameni, ce impact ar fi avut, pentru corecta înțelegere a gravității situației, în rândul cetățenilor obișnuiți?
  • Like 1
  • @ profun
   Un răspuns: Pînă la data cînd Ceaușescu „făcea un congres cu 5000 de oameni” întreaga populație ar fi fost vaccinată de mult.

   Alt răspuns: Dacă nu ar fi existat un vaccin n-ar fi avut nicio importanță. Ceaușescu ar fi găsit oricînd 5000 de oameni cu care să organizeze congresul.

   Încă un răspuns: Nici vaccinul nu ar fi contat decît în măsura în care ar fi folosit ca propagandă pentru regim.

   Un ultim răspuns: Pe timpul lui Ceaușescu a existat o epidemie serioasă de gripă, prin '78, mi se pare. Majoritatea, ca și acum, au fost asimptomatici. Dar spitalele au fost pline și mulți au murit. S-a comunicat ceva populației? Eu am aflat de ea nu de mult.
   Comparați cu ce s-a întîmplat la Wuhan. unde tot așa a fost pusă batista pe țambal.

   Corolar: Dacă adepții USR-ului îl invocă pe Ceaușescu în sprijinul obsesiilor lor... ne-am procopsit.
   • Like 2
  • @ Nelu Mares
   check icon
   Dacă de-alde profun au ajuns adepți ai USR, apăi chiar că ne-am pricopsit!!
   • Like 2
  • @ Nelu Mares
   profun check icon
   Nea Nelu, „răspunzându-mi” la patru întrebări pe care... eu nu le-am pus și adăugând o inepție precum aceea că la Wuhan s-a pus batista pe țambal și suge-rând (sic!) apoi, că elucubrațiile tale s-ar constitui chiar într-o închipuită teoremă, pe baza căreia să mai formulezi și un corolar tâmpit, nu constituie decât demonstrația implicită că nu ești nici măcar un sfertodoct, ci doar un... jalnic analfabet funcțional.

   • Like 0
  • @ profun
   Delia MC Delia MC check icon
   Nu suntem troli psd și nici de alte culori.
   Dacă vă plac ghicitorile, puneți întrebarea corect.
   Răspunsul meu: zero.
   • Like 1
  • @ profun
   Descoperirea asta trebuie publicata intr-o revista de specialitate.
   • Like 0
 • Susținătorii USR-ului îl acuză vehement pe CTP că e părtinitor. Că ține partea PNL-ului, vîndut „sistemului” dominat de „servicii” etc, etc.
  Eu, care încerc să țin balanța opiniilor în echilibru, argumentînd de partea PNL, constat că CTP înclină spre USR în ultima vreme.
  Ceea ce înseamnă că CTP este neutru.
  Iar toți acuzatorii lui sunt infectați de principiul leninist: „Cine nu e cu noi e împotriva noastră.
  • Like 3
 • "Ludovic Orban ne anunță că alegerile au fost măsluite de „Servicii” la ordinul lui Iohannis. "-SA-L CREDEM PE CUVANT,in loc sa ne intrebam de ce dl.Johannis cu onorat Sef a SRI (Helvig)numit de dansul,cand au de gand cu CSAT - in frunte SA PREDEA TOATE DOASARELE LA STUDIU catre CNSAS ????
  • Like 0
 • Multe din cele scrise de CTP te fac sa te intrebi daca autorul este carent sau partinitor/subiectiv. La fel si in legatura cu subiectul dezbatut. Este evidenta realitatea celor sustinute de catre Orban. Iar aici nu e cazul sa discutam despre un sistem in sensul de stat paralel, ci de utilizarea serviciilor de stat in scopul unor avantaje personale si de grup, dar private. In speta, este evident ca alegerile PNL au fost masluite prin interferenta, pe de o parte, a „puterii guvernamentale” in sensul influentării (practic a „mituirii” cu bani de la Guvern) decidentilor/primari etc. in stabilirea delagatilor participanti la vot si, in final a votului efectiv in favoarea celui care detine parghiile guvernamentale, anume Citu. Pe de altă parte, masluirea alegerilor respective s-a produs, iar asta este flagrant, prin implicarea directa a presedintelui Iohannis in alegEri, participand efectiv la congres si sustinand expressis verbis un candidat in defavoarea celuilalt. Acest lucru este inadmisibil intr-un stat de drept, intrucat reprezinta o vadita incalcare a Constitutiei, care, nepermitand calitatea de membru al unui partid in cazul presedintelui, nu permite nici interventia statului prin reprezentantul sau legal, presedintele statului, in activitatea unei entitati private, astfel cum este un partid politic, in scopul influentarii decisive a rezultatului unui proces electoral in cadrul acestei entitati private (ceea ce a savarsit indubitabil Iohannis). In concluzie, este evident ca alegerile PNL au fost masluite prin mijloacele sistemice anteprecizate. La fel de evident este ca, cei care nu accepta acest lucru sunt profund partinitori, subiectivi si nu fac altceva decat sa admita si sa-si asume practici similare cu cele pe care le acuza la partide blamate si blamabile, precum PSD (dar este cumva natural, avand in vedere ca acest PNL este, in fapt, un PDL primenit, frate geaman al PSD, ambii proveniti direct din defunctul FSN).
  • Like 1
 • Să le luăm pe rând.
  - Termenul de ”deep state” (statul subteran) provine de la partenerul strategic. Or fi și ei niște fraieri cu închipuiri ciudate? Dacă e un stat paralel, sau subteran (chestie de denumire) e același lucru. Oricum nu se vede la o privire superficială. El își face simțită prezența prin acțiuni de o ciudată coincidență. Cum ar fi, de exemplu, arătarea pisicii penale lui Barna, tocmai acum, înainte de votul moțiunii. Sau pisica către Orban mai demult când vroia să candideze la primăria capitalei stricând alte ploi. Sau în cazul pesediștilor de mai demult, nu mai zic...Sau... Sau....etc. CTP cere dovezi. Dovezi beton, ca cele cerute în justiție nu o să fie, poate, niciodată, dar există ”suspiciuni rezonabile”, care sunt tot un fel de dovezi. Pentru observatorii fini și inteligenți sunt mai mult decât suficiente. Dar observatorii partizani, propagandiști oficiali ai statului ”la vedere”, chiar dacă inteligenți, ca CTP, se fac că nu știu nimic, că nu văd nimic. De fapt ei fac jocurile statului paralel. Unul dintre primele obiective ale statului paralel este să inducă public ideea că el nu există, că deciziile oficiale se iau ”la vedere”, onest, de către instituțiile oficiale conform atribuțiilor lor și nu în spatele ușilor închise, de către oameni concreți, care dețin puterea informală, obținută prin corupția opiniilor, șantaj, amenințare cu pușcăria etc. Johannis este reprezentantul statului paralel, care l-a și ajutat de 2 ori să câștige alegerile, în intenția de coabitare ulterioară. Fiindcă e necesară simbioza dintre statul paralel și cel la vedere. Unul are puterea efectivă, informală, iar celălalt are atributele legale, oficiale, deci poate formaliza legal, poate pune în practică ce se vrea. Câțu este omul lui Johannis, ales să administreze PNL-ul în locul său și pentru sine. Deci toate astrele (stelele) s-au aliniat și au lucrat pe toate căile pentru ca Câțu ”să se aleagă”. Înțelegem forța ocultă la adevărata valoare dacă observăm că PSD-ul (deci opoziția) a conlucrat la asta și în general doar mimează opoziția. Ba chiar și Curtea Constituțională e sub papuc, dacă a dat decizia despre moțiune DUPĂ Congresul PNL, pentru a-l favoriza pe Câțu. La Congresul PNL delegații au fost desemnați pe sprânceană de către organizațiile județene, dintre cei ”convinși” să fie pro-Câțu. Convingerile s-au făcut și cu zăhărelul banilor și cu pisica arătată (dosare în justiție), după caz. Deci acest stat paralel cuprinde un grup de interese, format din anumite persoane cu funcții de conducere sau cu capabilități în domeniile: Servicii, Justiție, plus alte grupuri de interese românești, într-o unitate de interese cu cele economice străine. Din păcate. Dacă CTP face pe niznaiu și spune că nu se vede așa ceva înseamnă posibil doar 2 lucruri: ori e un observator extrem de slab, care degeaba se dă atotcunoscător, ori e conștient de cum stau lucrurile dar le face jocul, adică, direct sau indirect e parte din Sistem. Eu inteligența nu i-am pus-o niciodată la îndoială. Dar buna-credință, da. La fel și alte însușiri sufletești, nu mai insist. Deci rămân la varianta a doua.
  - Referitor la silogism: Cioloș=om al sistemului, Barna=om în guvernul Cioloș, rezultă că și Barna=om al sistemului, deci toată conducerea USR+ e a sistemului. Răspuns: DA, categoric DA. De multă vreme se spune, ironic, despre USR+ că e (sanchi) partidul anti-sistem, creat de sistem....O spun din proprie convingere, nu ca să-i fac pe plac CTP-ului. Fiindcă CTP-ul acum, când în Sistem e război civil între Johannis/PNL și USR+, iar face propagandă oficială, adică adică pro Johannis/PNL și anti USR+.
  Totuși să nu ne repezim doar pe cei din fosta alianță de guvernare că ar fi ai Sistemului. Infiltrați, adică agenți de influență, sunt în toate partidele. De exemplu PSD-ul actual e copleșit total de securiști și sunt foarte șantajabili, vulnerabili, de aia nici nu fac nicio opoziție, doar dau din gură și mimează pentru fraieri.
  - Eu zic că medicii nevaccinați nu numai că ar trebui să fie dați afară, cum zice CTP, ci să fie și torturați, uciși, să li se taie capul și să li se pună sare :):):) (umor negru, nu vă repeziți!!!)
  - Da, la oamenii obișnuiți, care nu sunt eroi, nu sunt martiri, dar nu sunt nici de blamat, frica poate fi mai convingătoare decât convingerile anterioare ”la rece”. Dar nu înțeleg care e concluzia autorului, vrea doar să împroaște cu noroi sau ce? Rezistența opiniilor și în cazul greutăților apărute este un plus, în cazul oamenilor deosebiți. De aia există și sfinți martiri și disidenți politici care sfârșesc suprimați etc. Dar eu m-am referit la oamenii simpli, pe care nu-i putem acuza că nu sunt eroi martiri, așa cum încearcă CTP să insinueze.
  - În aceeași notă ca mai sus, da, pe vremea lui Ceaușescu, din frica de represiune în dictatură, oamenii s-ar fi vaccinat fără să crâcnească, fie că le-ar fi convenit fie că nu. Și oricum n-ar fi ”beneficiat” de atâtea informații contradictorii, care să-i confuzeze pe cei mai slabi de înger. Ar fi găsit o justificare în propria conștiință și s-ar fi împăcat cu ideea. Nu zic că e ceva bun lipsa de informare și propaganda comunistă oficială, dimpotrivă. Dar am expus cum cred că ar fi stat lucrurile.
  Dar în aceeași ordine de idei, mă întreb acum altceva: dacă CTP era jurnalist pe vremea lui Ceaușescu ar fi scris ce se cerea în dictatura comunistă sau ar fi scris ca acum? Oooops! Stai că CTP face propagandă pentru puterea oficială chiar și acum, când ar avea posibilitatea să nu o facă, fără nicio represiune. Deci, ce să mai zicem...
  • Like 1
 • Domnule CTP sunt de acord cu afirmațiile pe care le faceți despre Ludovic Orban dar Florin Câțu ce calități de lider are domnule ca să conducă guvernul? Oare PNL ul sta intr-un singur om? Dacă USR vrea refacerea coaliției fără Câțu premier este așa de greu?
  • Like 0
  • @ Gabriel Grigore
   Nu este greu, este foarte greu fiindcă asta ar însemna să se dea satisfacție totală USR-ului, care nu va pierde ocazia să se împăuneze cu simțul lor politic și justițiar.

   Ar însemna că cel/cei care vor accepta această pretenție USR (profund abuzivă în fondul ei) sunt lipsiți de cel mai elementar simț politic.
   • Like 1
  • @ Nelu Mares
   Si ar mai insemna ca usr plus sa reinceapa sicanele daca noul premier nu le va satisface pretentiile. In special daca nu-l va considera pe infatuatul de barna premier peste ministrii usr plus. Cum a facut-o si cu citu.
   • Like 3
  • @ Mircea Zugravu
   Exact.
   • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult