Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Eficiența japoneză: Craterul de 15 metri adâncime - astupat în 48 de ore, toate utilitățile refăcute, strada redată circulației

Un crater uriaș care a înghițit o bucată de drum a fost astupat de autoritățile orașului japonez Fukuoka în doar 2 zile, o dovadă de eficiență japoneză, potrivit CNN

Groapa de 15 metri adâncime a înghițit semafoarele și stălpii de iluminat dintr-o intersecție și s-a umplut de apă provenită din conductele rupte, ceea ce a îngreunat lucrările de reparație. Mai mulți locuitori din zonă au fost evacuați, 170 de locuințe au rămas fără energie electrică, iar circulația pe cinci bulevarde a fost restricționată.

Doar 48 de ore le-au trebuit muncitorilor japonezi să umple craterul gigantic cu nisip și ciment și să reinstaleze toate utilitățile - curent electric, apă, canalizare, gaz și linii de telecomunicații. Autoritățile au anunțat că incidentul s-a produs în apropierea unor lucrări din subteran pentru extinderea unui tunel de metrou.

Primarul din Fukuoka, Soichiro Takashima, a declarat după terminarea reparațiilor că terenul în zona afectată este de 30 de ori mai rezistent decât înainte, datorită cimentului și nisipului cu care a fost umplută groapa. Autoritățile au deschis o anchetă pentru a afla cauzele prăbușirii drumului.

Înainte:

După:

Sursa foto: CNN

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  La noi dezastrul s-ar fi întins pe mai multe mandate a le primarului și cu niște costuri cu care japonezii acopereau Groapa Marianelor din Pacific.
  • Like 0
 • la noi numai un studiu de fezabilitate (ex:aut.Pitesti) dureaza cel putin 2 ani si astia fac totul in doar 2 zile?
  they are aliens?
  • Like 0
 • bluenavy check icon
  ... asta inseamna sa fii bun! Sa te gandesti la "cum pot face mai bine" si nu la "cate lucruri ma impiedica, cate lucruri pot sa evit sa fac, la cati dupa mine sa las sa mai manace o paine". Respect.
  • Like 0
 • Valentin check icon
  Nu se pricep! La noi o groapă de 15 cm se astupă în 48 de ani...
  • Like 0
  • @ Valentin
   bluenavy check icon
   ... sau nu :))))))
   • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult