Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Elisabeta Lipă reacționează după ce gimnasta Ana Bărbosu a pierdut medalia de bronz în finala de la sol: „Este furt. Facem contestații”

Elisabeta Lipă face declaratii. Foto: Inquam Photos / Malina Norocea

Foto: Inquam Photos / Malina Norocea

Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport, a vorbit despre controversa din finala olimpică la gimnastică, în urma căreia sportiva Ana Maria Bărbosu a ratat medalia de bronz în concursul de la sol, scrie Golazo.ro.

Nu știu să vă spun dacă se mai poate schimba ceva sau nu. Cert e că facem toate demersurile necesare. Facem și contestații. Comitetul Olimpic se ocupă de asta. Vrem să demonstrăm că ei nu au dreptate. Este furt! Acum să vedem ce se va decide. Sportivul este la mâna arbitrului, din păcate. Nadia a fost lângă mine, în tribună. În momentul în care s-a terminat evoluția sportivei din SUA, nici nu se dăduseră rezultatele, Nadia s-a dus la fete. Eu nu pot intra acolo.

Sunt foarte revoltată! Muncești atâția ani... Era bronzul Anei. Nu-mi amintesc în toată cariera mea ca sportivă, și după aceea, să fie nedreptățită sau nedreptățit o sportivă, echipa sau un sportiv al Statelor Unite ale Americii”, a spus Elisabeta Lipă într-o intervenți pentru publicația sportivă GOLAZO.ro.

Potrivit specialiștilor din gimnastică, orice contestație nu mai poate schimba rezultatul stabilit, iar Ana Maria Bărbosu rămâne fără medalia de bronz.

Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea au ratat medalia de bronz de la Jocurile Olimpice, după ce au fost notate cu 13.700. Ana Maria Bărbosu s-a clasat pe locul 3 după încheierea competiției, însă americanca Jordan Chiles a făcut contestație și arbitrii i-au schimbat nota. 

Pe de altă parte, Monica Roșu, dublă campioană olimpică la Atena, în 2004, a lămurit situația acestei finale pentru GOLAZO.ro. Fosta sportivă a refuzat ideea unui furt sau greșeli în defavoarea sportivelor noastre.  

Diferența s-a făcut din zona artistică, după părerea mea. Cred că lui Chiles i-au adăugat bonificații pentru elementele artistice. Poate acolo s-a făcut diferența. (…) Îmi pare rău, dar mergi înainte. Nu poate face nimic. Ana nu are de ce să se învinovățească. Exercițiul ei a fost bun, curat. Asta e valoarea, până la urmă. Arbitrele nu i-au dat nici mai puțin, nici mai mult decât a meritat. Nu a furat-o nimeni! Dacă avea o linie în plus sau o dificultate mai mare, poate mai lua o zecime în plus și câștiga bronzul”, a spus Monica Roșu. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult