Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Mama Sabrinei Voinea anunță retragerea din gimnastică a fiicei ei, după finala de la sol: „Atât am putut suporta!”

Sabrina Voinea

Foto: Andre Weening / AFP / Profimedia

Camelia Voinea, antrenoarea și mama gimnastei Sabrina Maneca Voinea, a făcut publică decizia de retragere a acesteia din lumea gimnasticii. Anunțul vine pe fondul dezamăgirii profunde trăite de echipa României, care a pierdut medalia de bronz la sol în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, în urma unei contestații depuse de echipa Statelor Unite.

„Sabrina nu a ieșit din covor la nici o linie acrobatică, sunt toate aici, merita medalie! Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut Atât am putut suporta!”, a scris Camelia Voinea, pe Facebook.

Aflați și:

Și Nadia Comăneci a postat un mesaj de susținere pentru Sabrina Voinea.

Sabrina Maneca Voinea a terminat luni pe locul 5 finala de la sol, cu un punctaj de 13,700. Românca a depus contestație, însă arbitrii nu au acceptat-o. În schimb, contestația făcută de antrenorii americani în privința punctajului gimnastei Jordan Chiles a fost acceptată, iar americanca a obținut astfel medalia de bronz, care inițial îi revenise Anei Bărbosu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Trandafirii sunt pentru toată lumea, dar rebuie sa te lupți pentru ei. Dacă tu nu lupți pentru tine, un străin nu o va face de bunăvoie. Trebuie să-l plătești pentru a o face dar angajezi un legionar. Două contestații au fost depuse. Ambele au fost investigate. Una a fost acceptată (a americancei), cealaltă a fost respinsă (a româncei). Ambele decizii au fost motivate. Pentru mine, cel din afara fenomenului, am nevoie de un expert să-mi "traducă". Nadia Comăneci a făcut-o, pentru cine dorește să fie informat corect. Eu o consider pe N. Comăneci o persoană care cunoaște foarte bine regulile din concursurilor de gimnastică și poate avea o opinie avizată asupra acestui subiect. Declarația Nadiei Comăneci există pe site-ul Digi Sport. Insinuarea din articol, și anume că una dintre contestații a fost acceptată deoarece vine din partea SUA, care ar avea puterea de a influența anumite decizii ale arbitrilor, rămâne o simplă insinuare făcută la cald, imediat după eveniment, care evident a creeat emoții puternice. Să nu uităm că americanii o aveau pe S. Biles pe locul 2, la 0.033 puncte de locul întâi. Personal, dacă aș avea puterea de a influența deciziile arbitrilor fără a avea dreptate, aș face-o pentru medalia de aur, nu pentru cea de bronz.
    • Like 1
  • Amadeus check icon
    "Trandafirii sunt pentru cei bogați!"
    • Like 0
  • Ana Gia Ana Gia check icon
    Nu se pot face plangeri la un for mai mare?! Luptati cum a luptat Simona Halep, pana in panzele albe!
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult