Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Elon Musk, apariție surpriză la conferința directorilor Volkswagen

Elon Musk -

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a intrat prin apel video în conferința a 200 de directori Volkswagen, la invitația CEO-ului grupului auto german, Herbert Diess, care vrea să îi impulsioneze pe executivii săi să facă mai repede trecerea către producția de mașini electrice.

În timpul intervenției sale, neobișnuită din partea unui competitor de business, Musk a spus chiar că gigantul auto german va reuși să facă față cu brio trecerii către vehiculele electrice, scrie Bloomberg.

Sub Diess, Volkswagen încearcă să devină unul dintre cei mai mari producători de mașini electrice din lume, CEO-ul companiei îndemnându-i pe managerii prezenți la conferință să facă această transformare cât mai curând posibil.

Musk a explicat agilitatea Tesla în raport cu ceilalți producători auto prin stilul său de management: s-a definit drept inginer înainte de toate și a povestit că alocă mare atenție lanțului de aprovizionare.

La rândul său, Diess  s-a declarat impresionat de felul în care Tesla a gestionat criza globală a cipurilor, reușind să treacă la cipuri diferite în doar două-trei săptămâni, cu ajutorul unui software propriu.

„Avem nevoie de o nouă mentalitate la Volkswagen pentru a face față noii competiții”, a spus Diess într-o postare Linkedin. „Mă bucur să aud că până și cel mai puternic concurent al nostru crede că vom reuși tranziția dacă vom conduce transformarea cu toată puterea.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult
sound-bars icon