Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Elon Musk, apariție surpriză la conferința directorilor Volkswagen

Elon Musk -

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a intrat prin apel video în conferința a 200 de directori Volkswagen, la invitația CEO-ului grupului auto german, Herbert Diess, care vrea să îi impulsioneze pe executivii săi să facă mai repede trecerea către producția de mașini electrice.

În timpul intervenției sale, neobișnuită din partea unui competitor de business, Musk a spus chiar că gigantul auto german va reuși să facă față cu brio trecerii către vehiculele electrice, scrie Bloomberg.

Sub Diess, Volkswagen încearcă să devină unul dintre cei mai mari producători de mașini electrice din lume, CEO-ul companiei îndemnându-i pe managerii prezenți la conferință să facă această transformare cât mai curând posibil.

Musk a explicat agilitatea Tesla în raport cu ceilalți producători auto prin stilul său de management: s-a definit drept inginer înainte de toate și a povestit că alocă mare atenție lanțului de aprovizionare.

La rândul său, Diess  s-a declarat impresionat de felul în care Tesla a gestionat criza globală a cipurilor, reușind să treacă la cipuri diferite în doar două-trei săptămâni, cu ajutorul unui software propriu.

„Avem nevoie de o nouă mentalitate la Volkswagen pentru a face față noii competiții”, a spus Diess într-o postare Linkedin. „Mă bucur să aud că până și cel mai puternic concurent al nostru crede că vom reuși tranziția dacă vom conduce transformarea cu toată puterea.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult
sound-bars icon