Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Elon Musk se oferă să cumpere Twitter, pentru 43 de miliarde de dolari

Elon Musk - twitter

Foto: Rafael Henrique/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Miliardarul Elon Musk s-a oferit să cumpere Twitter pentru 54,20 de dolari pe acțiune, preț care echivalează cu o evaluare a companiei la aproximativ 43 de miliarde de dolari, anunță CNBC și Reuters.

„Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi platforma pentru libertatea de exprimare pe tot globul și cred că libertatea de exprimare este un imperativ societal pentru o democrație funcțională”, a scris Musk într-o scrisoare trimisă președintelui Twitter, Bret Taylor.

Fondatorul Tesla și Space X deține în prezent un pachet de 9,2% din acțiunile Twitter și spune că platforma de social media trebuie transformată într-o „companie privată”, deoarece în actualul său mod de organizare nu poate „nici să prospere și nici să servească” libertății de exprimare. 

Oferta sa, de 54,20 de dolari per acțiune, în numerar, este mai mare cu 54% față de ziua de dinainte de a începe să investească în Twitter și cu 38% mai mare față de ziua de dinaintea anunțării publice a faptului că este investitor. „Oferta mea este cea mai bună și finală, iar dacă nu este acceptată, ar trebui să-mi reconsider poziția de acționar”, a adăugat Elon Musk.

Achizițiile de acțiuni Twitter ale lui Elon Musk au fost anunțate public 4 aprilie anul acesta, iar în ziua următoare i-a fost oferit un loc în consiliul de administrație al companiei, timp de doi ani. În schimb, Musk trebuia să se angajeze ca nu își va crește participația la Twitter peste 14,9%, iar omul de afaceri a respins oferta.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Eu in omul asta cu comportament histrionic , nu am incredere deloc. Parerea mea este ca are un caracter discutabil si s-ar putea sa fie si un pic dus cu pluta , intr-o permanenta lupta de a capta atentia prin orice mijloace .
    Cum se intampla sa cunosc marile sale planuri despre internetul planetar cu ajutorul satelitilor sai , pot sa spun cu certitudine , ca este un mincinos si un profitor.
    A incasat miliarde de la guvernul american cu promisiunea de conectivitate pentru toti in conditiile in care orice om cu cunostinte in domeniu stie ca un asemenea proiect poate dura cel putin 15-20 de ani cu investitii ametitoare la nivel financiar.
    A facut niste show-uri prin presa cu cativa utilizatori conectati la un satelit si a zapacit toata piata si cam atat. Deci numai zgomot si stricaciune cu foarte mare profit pentru el..
    Din tot circul asta o gramada de proiecte locale , viabile si cu pontential de implementare rapida au ramas nefinantate, caci banii guvernamentali au mers la traznaile lui Musk care oricum are bani sa-si finanteze singur jucariile.

    Ca sa nu mai mentionez cum si-a prostit nevasta , mama a celor 4 copii ai sai...
    Dupa ce ai 4 copii cu o femeie , sa ai grija ca nu cumva sa-ti ia niste bani la divort , este iarasi o dovada de mare caracter . Nici nu avea saracu de unde sa dea ...
    https://www.marieclaire.com/sex-love/a5380/millionaire-starter-wife/
    In rest nimeni nu-i neaga ambitia si inteligenta , dar si Putin este ambitios si foarte inteligent.
    Cred ca controlul acestui individ asupra oricarei platforme de socializare , nu ar aduce nimic bun.

    Nu m-ar surprinde sa-l vedem si-n politica in scurt timp , dar probabil trebuie sa-si puna la punct aparatul de propaganda.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult