Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Eșecurile guvernanților sunt plătite de popor prin taxe mai mari

cartonas rosu - Guvern

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nu mai este criză. Nu mai există instabilitate politică. Au super-majoritate parlamentară. Degeaba: guvernanții nu fac nimic constructiv; în disperare de cauză, se gândesc tot la creșterea birurilor.

Azi o taxă nouă, mâine o creștere mică a impozitării, poimâine încă o taxă nouă. Pas cu pas, taxe mai mari. Ieri pentru antreprenorii care vor să scoată dividende și pentru băuturile răcoritoare, azi pentru anumiți bugetari, mâine pentru toată țara prin impozite mai mari pe venituri și pe proprietăți.

Deșteaptă-te, române! Nu vezi ce ți se pregătește? Nu vezi cum - culmea! - în cel mai fast moment al istoriei ei, când României îi sunt oferite zeci de miliarde de euro gratis sau cu dobândă extrem de mică, când investitorii străini se refugiază aici după ce au plecat din Rusia și din Ucraina, ei bine statul acesta parazitat de nomenclaturiști se gândește doar la reducerea veniturilor iobagilor și la creșterea taxelor?

Paradoxul este strigător la cer. Așa ceva nu a mai existat în istoria lumii. O țară care, conform spuselor ministrului de finanțe, "are mai mulți bani decât se crede", este bântuită tot de spectrul creșterii impozitelor și al reducerii veniturilor reale pentru majoritatea populației.

De ce? Pentru că nomenclaturiștii nu se opresc din furat, din căpușat, din hămeseala cu care se reped să rupă câte o halcă din banii strânși prin impozite.

Aflați și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult