Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Eșecurile guvernanților sunt plătite de popor prin taxe mai mari

cartonas rosu - Guvern

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nu mai este criză. Nu mai există instabilitate politică. Au super-majoritate parlamentară. Degeaba: guvernanții nu fac nimic constructiv; în disperare de cauză, se gândesc tot la creșterea birurilor.

Azi o taxă nouă, mâine o creștere mică a impozitării, poimâine încă o taxă nouă. Pas cu pas, taxe mai mari. Ieri pentru antreprenorii care vor să scoată dividende și pentru băuturile răcoritoare, azi pentru anumiți bugetari, mâine pentru toată țara prin impozite mai mari pe venituri și pe proprietăți.

Deșteaptă-te, române! Nu vezi ce ți se pregătește? Nu vezi cum - culmea! - în cel mai fast moment al istoriei ei, când României îi sunt oferite zeci de miliarde de euro gratis sau cu dobândă extrem de mică, când investitorii străini se refugiază aici după ce au plecat din Rusia și din Ucraina, ei bine statul acesta parazitat de nomenclaturiști se gândește doar la reducerea veniturilor iobagilor și la creșterea taxelor?

Paradoxul este strigător la cer. Așa ceva nu a mai existat în istoria lumii. O țară care, conform spuselor ministrului de finanțe, "are mai mulți bani decât se crede", este bântuită tot de spectrul creșterii impozitelor și al reducerii veniturilor reale pentru majoritatea populației.

De ce? Pentru că nomenclaturiștii nu se opresc din furat, din căpușat, din hămeseala cu care se reped să rupă câte o halcă din banii strânși prin impozite.

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult