Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Eșecurile guvernanților sunt plătite de popor prin taxe mai mari

cartonas rosu - Guvern

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nu mai este criză. Nu mai există instabilitate politică. Au super-majoritate parlamentară. Degeaba: guvernanții nu fac nimic constructiv; în disperare de cauză, se gândesc tot la creșterea birurilor.

Azi o taxă nouă, mâine o creștere mică a impozitării, poimâine încă o taxă nouă. Pas cu pas, taxe mai mari. Ieri pentru antreprenorii care vor să scoată dividende și pentru băuturile răcoritoare, azi pentru anumiți bugetari, mâine pentru toată țara prin impozite mai mari pe venituri și pe proprietăți.

Deșteaptă-te, române! Nu vezi ce ți se pregătește? Nu vezi cum - culmea! - în cel mai fast moment al istoriei ei, când României îi sunt oferite zeci de miliarde de euro gratis sau cu dobândă extrem de mică, când investitorii străini se refugiază aici după ce au plecat din Rusia și din Ucraina, ei bine statul acesta parazitat de nomenclaturiști se gândește doar la reducerea veniturilor iobagilor și la creșterea taxelor?

Paradoxul este strigător la cer. Așa ceva nu a mai existat în istoria lumii. O țară care, conform spuselor ministrului de finanțe, "are mai mulți bani decât se crede", este bântuită tot de spectrul creșterii impozitelor și al reducerii veniturilor reale pentru majoritatea populației.

De ce? Pentru că nomenclaturiștii nu se opresc din furat, din căpușat, din hămeseala cu care se reped să rupă câte o halcă din banii strânși prin impozite.

Aflați și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult