La proba de Limba și literatura română a examenului de Evaluare Națională din acest an, absolvenții au avut de făcut o compunere despre apartenența la genul epic a unui fragment dat, de redactat o narațiune în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate și de rezolvat o serie de cerințe după lecturarea a două texte.
Varianta de subiecte extrasă a fost cea cu numărul 5.
Elevii au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva subiecctele.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Meditatorul ştie EXACT ce e nevoie pentru atingerea baremului, care sunt clişeele pe care elevul să le înveţe pe de rost ca să rezolve problema. Pentru compuneri circulă chiar variante standard, care sunt aplicate în funcţie de situaţie. Critica literară e rezolvată şi ea cu nişte clişee care nu dau greş. Şi aşa se face educaţia în România.
Cu voioşie.
De unde rezulta cum "se face" educatie in Romania? De unde rezulta ca ar exista un singur standard, din moment ce am cazut de acord ca acel unic standard... tocmai ca nu exista?
P.S.: Hm, se pare că opiniile despre educaţie s-au înteţit în ultima vreme. Cereaţi dovezi despre persoane implicate în educaţie care blamează sistemul. Aţi avut timp să parcurgeţi linkurile pe care vi le-am oferit? Ceva comentarii?
Ceream dovezi despre multe aspecte, nu despre existenta persoanelor din sistem care blameaza "sistemul" (termen foarte general, m-ar interesa aspecte punctuale; si eu la randul meu critic anumite aspecte ale sistemului de invatamant). Ca asemenea persoane exista multumesc, stiam, exista insa si persoane de pareri opuse, unele care chiar s-au exprimat in spatiul public de-a lungul timpului.
La care linkuri va referiti, mai exact? Am mai comentat asupra mai multor linkuri pe care le-ati postat pe republica de-a lungul timpului.