Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Explozie la Uricani: Raed Arafat anunță că trei mineri cu arsuri sunt „în stare gravă” și vor fi transportați la București. Al patrulea miner a fost găsit mort

mineri raniti

(Foto digi24.ro)

O explozie a avut loc în această dimineață la mina Uricani din județul Hunedoara, anunță Digi24. Trei mineri sunt răniți, iar un al patrulea miner a fost găsit mort, după mai bine de trei ore de căutare.

După ce inițial cei trei mineri au fost declarați cu răni care „nu le pun viața în pericol”, la o a doua evaluare, medicii au constatat că starea lor s-a agravat. Raed Arafat a anunțat că cei trei sunt „în stare gravă” și că s-a luat decizia transportării lor cu elicopterul la București.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat, la Digi24, că doi dintre minerii aduși la spitalul din Petroșani sunt în prezent intubați și ventilați, pentru că le-au fost afectate căile respiratorii în urma exploziei. Al treilea miner are arsuri „pe mai bine de 30 la sută din suprafața corpului”. Către Petroșani a plecat un elicopter mare care îi va transporta către spitalele Bagdasar și de Arsuri din București.

Raed Arafat a explicat că inițial s-a spus că starea lor nu este gravă, pentru că era vorba de o examinare inițială, la fața locului, imediat după ce au fost scoși din mină. Însă ulterior, după ce au ajuns la spital și au fost dezbărcați și evaluați, s-a constatat care este adevărata lor stare, scrie sursa citată. În cazul exploziilor, afectarea căilor aeriene se poate dovedi ulterior a fi o consecință gravă, indiferent unde se petrece accidentul, a spus Raed Arafat.

Dintre cei trei mineri răniți, doi au arsuri de gradul al III-lea pe 50 la sută din suprafața corpului și arsuri ale căilor respiratorii. Ei sunt intubați și ventilați mecanic. Al treilea are arsuri pe circa 30 la sută din suprafața corpului. Autoritățile au deschis un dosar penal.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ce se întâmplă, doctore?
    Pare că se înmulțesc subit accidentele în Valea Jiului.
    • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult