Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Explozie la Uricani: Raed Arafat anunță că trei mineri cu arsuri sunt „în stare gravă” și vor fi transportați la București. Al patrulea miner a fost găsit mort

mineri raniti

(Foto digi24.ro)

O explozie a avut loc în această dimineață la mina Uricani din județul Hunedoara, anunță Digi24. Trei mineri sunt răniți, iar un al patrulea miner a fost găsit mort, după mai bine de trei ore de căutare.

După ce inițial cei trei mineri au fost declarați cu răni care „nu le pun viața în pericol”, la o a doua evaluare, medicii au constatat că starea lor s-a agravat. Raed Arafat a anunțat că cei trei sunt „în stare gravă” și că s-a luat decizia transportării lor cu elicopterul la București.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat, la Digi24, că doi dintre minerii aduși la spitalul din Petroșani sunt în prezent intubați și ventilați, pentru că le-au fost afectate căile respiratorii în urma exploziei. Al treilea miner are arsuri „pe mai bine de 30 la sută din suprafața corpului”. Către Petroșani a plecat un elicopter mare care îi va transporta către spitalele Bagdasar și de Arsuri din București.

Raed Arafat a explicat că inițial s-a spus că starea lor nu este gravă, pentru că era vorba de o examinare inițială, la fața locului, imediat după ce au fost scoși din mină. Însă ulterior, după ce au ajuns la spital și au fost dezbărcați și evaluați, s-a constatat care este adevărata lor stare, scrie sursa citată. În cazul exploziilor, afectarea căilor aeriene se poate dovedi ulterior a fi o consecință gravă, indiferent unde se petrece accidentul, a spus Raed Arafat.

Dintre cei trei mineri răniți, doi au arsuri de gradul al III-lea pe 50 la sută din suprafața corpului și arsuri ale căilor respiratorii. Ei sunt intubați și ventilați mecanic. Al treilea are arsuri pe circa 30 la sută din suprafața corpului. Autoritățile au deschis un dosar penal.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ce se întâmplă, doctore?
    Pare că se înmulțesc subit accidentele în Valea Jiului.
    • Like 0


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult