Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Farage, sfidător spre eurodeputați: „N-ați avut un job adevărat în viața voastră!” Le Pen: „Terminați cu Europa voastră tehnocrată!”

Liderii partidelor extremiste din Europa s-au dezlănțuit, marți, în Parlamentul European. 

„Niciunul dintre voi nu ați avut vreo slujbă adevărată în viața voastră și nici nu ați lucrat vreo afacere sau în comerț și nu ați creat vreo slujbă”, le-a spus liderul UKIP, Nigel Farage, europarlamentarilor prezenți.

„Când am venit acum 17 ani în fața voastră și am spus că vreau să conduc o campanie care să scoată Marea Britanie din UE, toți ați râs de mine. Ei, bine, acum nu mai râdeți, nu-i așa? Motivul pentru care sunteți atât de supărați este că voi, ca proiect politic, sunteți în faza de negare”, a susținut Farage, 

„Sunteți în negare cu privire la faptul că apelul doamnei Merkel potrivit căruia cât mai mulți oameni posibil să treacă Mediterana și să intre în UE a dus la divizare masivă între țări și în interiorul țărilor. Dar cea mai mare problemă și motivul pentru care Marea Britanie a votat ieșirea din Uniunea Europeană este că le-ați impus pe ascuns, prin înșelătorie, fără să spuneți niciodată adevărul o uniune politică britanicilor și europenilor”.

Liderul UKIP a susținut că Marea Britanie și-a recăpătat prin votul de săptămâna trecută independența și că nu va fi singurul stat care va ieși din Uniunea Europeană.

Marine Le Pen, liderul partidului extremist Frontul Național, a lăudat decizia britanicilor de a se rupe de UE și s-a declarat decisă să urmeze „calea libertății” pentru Franța. „Terminați cu fețele alea îmbufnate și supărate și bucurați-vă de libertatea și emanciparea poporului britanic”, le-a spus Le Pen europarlamentarilor reuniți în sesiune de urgență pentru a discuta consecințele Brexit. „Terminați cu Europa voastră tehnocrată și costisitoare!”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Billy Mv Billy Mv check icon
    Brexitul este, dragii mei, doar inceputul; începutul sfârșitului Uniunii Europene, o "uniune" proiectata încă din capul locului ca baza pentru un viitor stat federal, un stat care s-ar fi încadrat, dacă nu s-ar fi destrămat intre timp, pe traseul creării nwo, atât de dorita și visata de unii din elitiștii acestei lumi.

    Sa speram ca astfel ne întoarcem pe calea cea corecta, a bunului simt și a firescului, către o lume de egali, ori cel putin o lume multipolara, formata din națiuni complementare și reciproc avantajoase una alteia.
    • Like 2
  • Au inceput sa devina personali. Va urma o perioada vesela din care nu se stie cum vom iesi.
    • Like 0
  • Valentin check icon
    Proiectul european e ca un autobuz în care intră un număr fix de călători. Teoretic pot urca, dar pot şi coborî, ca în orice autobuz. Numai că imaginea e incorectă. Autobuzul de care vorbim nu se află pe stradă, ci pe marginea unei prăpăstii. Cei dinăuntru îşi ţin respiraţia, încercând să se mişte cât mai puţin. Sunt şi pasageri care coboară, însă se pune întrebarea câţi pasageri pot părăsi autobuzul fără ca acesta să cadă în prăpastie. Suntem într-o criză economică gravă şi tările din proiectul european sunt atât de strâns legate încât ar trebui să se gândească în primul rând la supravieţuire.
    • Like 0
  • Da am intrat în etapa în care instinctul politic primar s-a trezit, alimentând frustrări uitate în Europa libertatilor și a democrației. Naționalismul economic își face loc în perioada în care Europa abia își revenișe după ultima criza economica de proporții. Teama de globalizare , offshoring de jobs și de automatizare a activităților care utilizează intensiv munca fizica au surescitat probabil un segment de populație care a acoperit prin zgomote oamenii raționali, calmi ce au câștigat de pe urma modelului economic din epoca globalizării și al revoluției din comunicații.
    • Like 0
  • check icon
    in general fiecare tanar provenit dintr-o familie instarita are o inclinatie naturala si devine, urmand studii la cele mai bune universitati, arhitect, jurist, inginer, arhitect, IT, ... muncitor calificat, dar exista si persoane jalnice cu pasuni care le califica pt marginea societatii, acestia sunt trimisi in comitetele, consiliile, adunarile, parlamentele locale ... si incet incet urca pe scara catre pozitii in ministere si guverne sub sustinerea partidului si familiei ... pramatiile astea conduc cam in toate tarile ... intrati sa studiati familia presedintilor Kennedy in us, in uk House Le Despencer la dat in final pe bautorul Sir Winston Leonard Spencer-Churchill si pe Diana, Princess of Wales ... David Cameron premierul cu brexitul i-si are obarsia din Lady Elizabeth Fitz Clarence fica nelegitima a regelui William IV (1765 – 1837) si metresei lui Dorothea Jordan, in alta linie este al 9-lea stranepot al lui Sir Edmund Sawyer, functionar in cadrul tezaurului regelui James VI and I (1566 – 1625)
    • Like 0
  • raimond check icon
    Da' Farage asta a avut vreun job adevarat si/sau a creat locuri de munca? Ca eu nu stiu chestii de astea intime din politica britanica.
    • Like 3
  • N-au existat în Europa personaje mai sinistre decât Farage și Le Pen, în ultimii 25 de ani. Chiar și Putin pare un lider democrat, în comparație cu cei doi. Iar Monsieur Juncker, cu "glumițele" lui cu Farage și Orban, pare un Ponta puțin mai bine îmbrăcat.
    • Like 2
  • check icon
    Are dreptate.
    • Like 1
    • @
      golan check icon
      Pai cu alta ocazia acuza UE ca e compusa din tehnocrati. Ori are dreptate ca nu au avut o slujba niciunii dintre ei, ori ca la UE sunt angajati profesionisti din domeniile lor? Ehm?
      Mai degraba, minte in draci...
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult