Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Farage, sfidător spre eurodeputați: „N-ați avut un job adevărat în viața voastră!” Le Pen: „Terminați cu Europa voastră tehnocrată!”

Liderii partidelor extremiste din Europa s-au dezlănțuit, marți, în Parlamentul European. 

„Niciunul dintre voi nu ați avut vreo slujbă adevărată în viața voastră și nici nu ați lucrat vreo afacere sau în comerț și nu ați creat vreo slujbă”, le-a spus liderul UKIP, Nigel Farage, europarlamentarilor prezenți.

„Când am venit acum 17 ani în fața voastră și am spus că vreau să conduc o campanie care să scoată Marea Britanie din UE, toți ați râs de mine. Ei, bine, acum nu mai râdeți, nu-i așa? Motivul pentru care sunteți atât de supărați este că voi, ca proiect politic, sunteți în faza de negare”, a susținut Farage, 

„Sunteți în negare cu privire la faptul că apelul doamnei Merkel potrivit căruia cât mai mulți oameni posibil să treacă Mediterana și să intre în UE a dus la divizare masivă între țări și în interiorul țărilor. Dar cea mai mare problemă și motivul pentru care Marea Britanie a votat ieșirea din Uniunea Europeană este că le-ați impus pe ascuns, prin înșelătorie, fără să spuneți niciodată adevărul o uniune politică britanicilor și europenilor”.

Liderul UKIP a susținut că Marea Britanie și-a recăpătat prin votul de săptămâna trecută independența și că nu va fi singurul stat care va ieși din Uniunea Europeană.

Marine Le Pen, liderul partidului extremist Frontul Național, a lăudat decizia britanicilor de a se rupe de UE și s-a declarat decisă să urmeze „calea libertății” pentru Franța. „Terminați cu fețele alea îmbufnate și supărate și bucurați-vă de libertatea și emanciparea poporului britanic”, le-a spus Le Pen europarlamentarilor reuniți în sesiune de urgență pentru a discuta consecințele Brexit. „Terminați cu Europa voastră tehnocrată și costisitoare!”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Billy Mv Billy Mv check icon
  Brexitul este, dragii mei, doar inceputul; începutul sfârșitului Uniunii Europene, o "uniune" proiectata încă din capul locului ca baza pentru un viitor stat federal, un stat care s-ar fi încadrat, dacă nu s-ar fi destrămat intre timp, pe traseul creării nwo, atât de dorita și visata de unii din elitiștii acestei lumi.

  Sa speram ca astfel ne întoarcem pe calea cea corecta, a bunului simt și a firescului, către o lume de egali, ori cel putin o lume multipolara, formata din națiuni complementare și reciproc avantajoase una alteia.
  • Like 2
 • Au inceput sa devina personali. Va urma o perioada vesela din care nu se stie cum vom iesi.
  • Like 0
 • Valentin check icon
  Proiectul european e ca un autobuz în care intră un număr fix de călători. Teoretic pot urca, dar pot şi coborî, ca în orice autobuz. Numai că imaginea e incorectă. Autobuzul de care vorbim nu se află pe stradă, ci pe marginea unei prăpăstii. Cei dinăuntru îşi ţin respiraţia, încercând să se mişte cât mai puţin. Sunt şi pasageri care coboară, însă se pune întrebarea câţi pasageri pot părăsi autobuzul fără ca acesta să cadă în prăpastie. Suntem într-o criză economică gravă şi tările din proiectul european sunt atât de strâns legate încât ar trebui să se gândească în primul rând la supravieţuire.
  • Like 0
 • Da am intrat în etapa în care instinctul politic primar s-a trezit, alimentând frustrări uitate în Europa libertatilor și a democrației. Naționalismul economic își face loc în perioada în care Europa abia își revenișe după ultima criza economica de proporții. Teama de globalizare , offshoring de jobs și de automatizare a activităților care utilizează intensiv munca fizica au surescitat probabil un segment de populație care a acoperit prin zgomote oamenii raționali, calmi ce au câștigat de pe urma modelului economic din epoca globalizării și al revoluției din comunicații.
  • Like 0
 • in general fiecare tanar provenit dintr-o familie instarita are o inclinatie naturala si devine, urmand studii la cele mai bune universitati, arhitect, jurist, inginer, arhitect, IT, ... muncitor calificat, dar exista si persoane jalnice cu pasuni care le califica pt marginea societatii, acestia sunt trimisi in comitetele, consiliile, adunarile, parlamentele locale ... si incet incet urca pe scara catre pozitii in ministere si guverne sub sustinerea partidului si familiei ... pramatiile astea conduc cam in toate tarile ... intrati sa studiati familia presedintilor Kennedy in us, in uk House Le Despencer la dat in final pe bautorul Sir Winston Leonard Spencer-Churchill si pe Diana, Princess of Wales ... David Cameron premierul cu brexitul i-si are obarsia din Lady Elizabeth Fitz Clarence fica nelegitima a regelui William IV (1765 – 1837) si metresei lui Dorothea Jordan, in alta linie este al 9-lea stranepot al lui Sir Edmund Sawyer, functionar in cadrul tezaurului regelui James VI and I (1566 – 1625)
  • Like 0
 • raimond check icon
  Da' Farage asta a avut vreun job adevarat si/sau a creat locuri de munca? Ca eu nu stiu chestii de astea intime din politica britanica.
  • Like 3
 • N-au existat în Europa personaje mai sinistre decât Farage și Le Pen, în ultimii 25 de ani. Chiar și Putin pare un lider democrat, în comparație cu cei doi. Iar Monsieur Juncker, cu "glumițele" lui cu Farage și Orban, pare un Ponta puțin mai bine îmbrăcat.
  • Like 2
 • Are dreptate.
  • Like 1
  • @ Ionut(un ateu)
   golan check icon
   Pai cu alta ocazia acuza UE ca e compusa din tehnocrati. Ori are dreptate ca nu au avut o slujba niciunii dintre ei, ori ca la UE sunt angajati profesionisti din domeniile lor? Ehm?
   Mai degraba, minte in draci...
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult