Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Florin Cîțu nu susține intrarea bugetarilor în șomaj tehnic: „Nu există așa ceva în discuție în Ministerul Finanțelor Publice”

Florin Cîțu - Foto Facebook / Ministerul Finanțelor Publice

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat la Digi24 că nu susține trimiterea bugetarilor în șomaj tehnic și că în acest moment nu există o astfel de discuție în ministerul pe care îl conduce. 

"Nu există așa ceva în discuție în Ministerul Finanțelor Publice și nu este ceva ce eu aș susține în acest moment. Astăzi este nevoie de fiecare om în administrația publică. (...) Eu știu discuțiile din spațiul public. Dar mereu am susținut o reformă a aparatului administrativ", a spus ministrul.

Afirmația lui contrazice intențiile premierului Orban care a vorbit în detaliu săptămâna trecută, chiar în ședință de Guvern, despre adoptarea acestei măsuri.

Potrivit lui Orban, angajații din sectorul public ar urma să intre în șomaj tehnic 15 zile pe lună, iar excepție ar urma să facă angajații din sistemul sanitar, din MAI și MApn, dar și profesorii. 

„Nu putem pune suportarea acestei crize doar pe umerii celor de la privat”, sublinia premierul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • AlexisZ check icon
  Ca de obicei, nimeni nu are curajul sa apuce taurul de coarne cand e vorba de voturi...Orban era pe cai mari si promitea ca va face marea cu sarea cand au venit liberalii la putere. Acum il scoate pe Catu la inaintare si o dau pe dupa colt...
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Păi trebuie să-i ținem că bubuie competență și profesionalismul in ei,se vede de la o poștă cât de bine gestioneză ei criza asta mulți stând acasă.Galbenii care ne conduc vor pierde multe voturi dacă nu vor face ordine în jungla bugetară (nici măcar nu se știe numărul celor care mănâncă bine de la stat???),mult mai multe decât cele aduse de PCR iștii,(pile , relații și cunoștințe ) angajați se pare pe viață la stat.
  • Like 1
 • Dorin check icon
  Sigur îi ținem pe toți cu salarii grase și sporuri că bubuie competență și profesionalismul in ei.Se vede de la poștă cât de, Bine, gestioneză criză asta .Galbenii dacă nu vor face ordine în jungla bugetară vor pierde multe voturi,mult mai multe decât cele aduse de PCR iștii (pile , relații și cunoștințe) angajați se pare pe viață la stat.
  • Like 1
 • In rpimul rand, parca tin minte ca a fost un referendum pentru 300 de parlamentari pentru Romania. Am fost si am votat pentru, referendumul a fost validat. Ei si? S-a aplicat cumva si nu stiu eu??? Ca daca ii raresti pe astia, care oricum sunt in marea lor majoritate penibili, faci economii nu numai cu salariile lor, ci si cu diurnele si alte facilitati..... Pe urma, ar trebui sa se taie in carne vie la companiile de stat cu pierderi uriase, care nu fac decat sa paraziteze pe cei care intr-adevar fac ceva la privat - fie doar ca si lucrator intr-un call center. Toti caraghiosii de la tarom cu salarii super grase, aia de la fostul Radet care si-au bagat toti banii in salarii in loc sa faca investitii in sistemul de incalzire.... exemplele ar putea continua (anaf-ul, etc).
  • Like 1
  • @ andreea dragusin
   Gr Mihai Gr Mihai check icon
   De la companiile de stat cu pierderi trebuie eliminate mai ales cei care le capuseaza.
   • Like 2
 • Casargoz check icon
  Vad in media o tendinta de lupta impotriva "bugetarilor". Nu prea da nimeni in clocot sa defineasca bugetarii, Lupta de clasa intre privat si stat. O tura de alegeri privatul este ala rau si hot care nu-si plateste taxele tura urmatoare de alegeri bugetarul este ala prost si rau care impiedica statul sa functioneze.
  In ultimele zile, lupta cu bugetarii a devenit revolutionara: sa dam jumatate afara.
  Exista insa si o pozitie de bun simt in USR: jumatate din ce?
  As vrea sa le amintesc celor care se proclama liberali ca forma anarhica este una de sorginte comunista, citez din Bakunin:
  It is worth noting that in Italy, as in Spain, the program of Marxist state communism has had absolutely no effect, while the program of the famous Alliance of revolutionary socialists [anarchist vanguard organization], which proclaimed uncompromising war against all domination, all tutelage and governmental authority, was overwhelmingly and enthusiastically accepted by the workers. (Statism and Anarchy- Michail Bakunin)
  Exista ideea ca bugetarii aunt niste imbuibati care sug sangele poporului:
  What does it mean that the proletariat will be elevated to a ruling class? Is it possible for the whole proletariat to stand at the head of the government? There are nearly forty million Germans. Can all forty million be members of the government? In such a case, there will be no government, no state, but, if there is to be a state there will be those who are ruled and those who are slaves.(Statism and Anarchy- Michail Bakunin)
  ....
  O minoritate privilegiata zic ei:
  Ultimately, from whatever point of view we look at this question, we come always to the same sad conclusion, the rule of the great masses of the people by a privileged minority.(Statism and Anarchy- Michail Bakunin)
  ....
  Representative democracy, however, harmonizes marvelously with the capitalist economic system. This new statist system, basing itself on the alleged sovereignty of the so-called will of the people, as supposedly expressed by their alleged representatives in mock popular assemblies, incorporates the
  two principal and necessary conditions for the progress of capitalism: state centralization, and the actual submission of the sovereign people to the intellectual governing minority, who, while claiming to represent the people, unfailingly exploits them.(Statism and Anarchy- Michail Bakunin)
  Nu exista commentarii care as nu spuna ca oamenii stiu mai bine:
  … No state, however democratic — not even the reddest republic — can ever give the people what they really want, i.e., the free self-organization and administration of their own affairs from the bottom upward, without any interference or violence from above, because every state, even
  the pseudo-People’s State concocted by Mr. Marx, is in essence only a machine ruling the masses from above, through a privileged minority of conceited intellectuals, who imagine that they know what the people need and want better than do the people themselves…(Statism and Anarchy- Michail Bakunin)

  Deci dragi tovarasi "antibugetari" daca nu putem niste objective de administrare eficienta a statului - ducem o lupta cu inamicul nevazut: bugetarul. Daca generalizam oamenii pe category, vom avea ceea ce meritam: un o anarhie ass cum a cost dorita de parintele anarhiei Michail Bakunin.

  Daca vehiculati aceste idei fara a veni cu nimic concert, veti obtine o revolutie social: jumatate de bugetari dati afar (de under si jumatate din ce)
  Dar viitorul suna bine o data daramat esafodajul stramb al statului veti avea ocazia as construiti o lime noua de la zero. Si and zic zero, e zero absolut:)
  • Like 2
  • @ Casargoz
   Leo check icon
   Jumătate de oriunde. Da, inclusiv spitale.
   Când plata unei taxe presupune ca o persoană să ți-o caute în sistem iar alta să ți-o încaseze, înseamnă că există 2 angajați plătiți pentru o activitate care se poate automatiza.
   De ce jumătate din medici pot zbura din spitalele de stat? Pentru că... nu avem nevoie de multe spitale de stat. Privatizăm sistemul asigurărilor și medicii se vor muta acolo unde vine cașcavalul, pentru că oamenii vor merge să se trateze acolo unde nu mai dau șpagă și unde nu le cad păianjenii peste răni.
   Asta înseamnă liberalism, nu ceva legat de bazaconiile debitate de tine.
   • Like 2
  • @ Casargoz
   Pai de unde nu se face nimic , si nu se produce nimic. Ex Tarom inchis, CNAIR 80% afara, administratii locale 50% , politie 90% afara si angajatii altii ca sa ajunga la 70% de acum, parlamentari 50% , secretari de stat , secretare , si 80% din angajatii din Casa Poporului., 100% din comisile care nu isi rostul ( ex institutul turismului ) , 50% din ANAF , 80% din justitie ca oricum lasam puscariasii afara din inchisori sau nici nu ajung acolo desi merita. 50 % din armata ca in situatia de fata ne poate cucerii oricine fara sa traga un foc de armata ci doar cu niste mite bine plasate .
   • Like 4
  • @ Silviu Pop Sese
   Casargoz check icon
   Imi place asta cu parlamentarii 90% am votat pentru unicameral.
   Si ce daca...
   Secretarii de stat ... afara...
   50% din anaf afara :)
   Si cine o sa ocupe posturi pentru o administratie performanta bazata pe competenta. Avem partide in care meritocratia se rezuma la lipit afise, si gargara...
   • Like 2
  • @ Leo
   Casargoz check icon
   Am o veste proasta pentru tine. Spitalele nu sunt chiar de stat :)
   Exista o casa de asigurari, si o gama larga de servicii.
   Singura diferenta este ca spitalele "private" isi cam aleg serviciile.
   Asta cu automatizatul :) Da fem un RPA, ca doar avem uipath. Dar cum folosesti uipath pentru fisetul metalic in care stau dosarele?
   Daca ar fi doar doi angajati ar fi bine. Cand urci un document in spv sau cnas au loc sute de validari. Si nu datoritasistemului IT ci datorita legislatiei care cere aceste validari fie electronic fie pe hartie.
   Placa asta cu privatizarea, imi place mai ales la Viorel catarama , care a invatat numai la stat si vrea sa privatizeze invatamantul.
   Sincer mie imi place mai mult sistemul nordic, in care pentru servicii de calitate platesti premium.
   Liberalism inseamna multe, liberalismul de care vorbesti tu era in secolul XIX. Intre timp a mai evoluat si liberalismul saracu...
   Piata serviciilor medicale :)
   Iti recomand sa citesti viata lui Freud, cum erau spitalele de stat in imperiul austro-ungar.
   Si ar mai trebu isa invatam istorie. Ce spitale erau in romanai inainte de aparitia bolnitelor finatate de biserica? Au aparul asa spitalele din neant?
   Mana nevazuta a pietei, fara interventia statului in domeniul sanatati nu va crea decat felceri si frizeri priceputi la scos masele.
   La aparitia spitalelor Asclepion in grecia antica, nu exista notiunea de profit.
   Anarhia promovata la nivel de liberalism, e doar o reinterpretare bolsevica a liberalismului de secol XIX, liberalism care a evoluat dupa o mare criza economica si doua razboaie mondiale.

   Promovarea acestui model liberal ( Mai tin minte si acum idea care imi place la acel moment de taierea cozii cainelui brusc - Dinu Patriciu si Tariceanu) nu va duce decat la continuare depopularii masive.
   Daca nu sper la servicii de calitate si oferta este un spital gen Medlife care limiteaza serviciile in pandemie, pai nu mai bine ma duc intr-un stat social gen suedia, si beneficiez ( parazitez de faptm, dar ce sa faci) de servicii sociale de calitate?
   Dar sa revenim la automatizare :)
   Legea cartii electronice de identitate este in vigoare din 2002.
   De ce este încă blocata la senat, propunerea de modificare și actualizare a unei legi care nu a fost aplicata de 18 ani?

   Bazaconiile nu sut debitate de mine: sunt mesaje ale unui anarhist, vehiculate in media in subsolurile cu comentarii. Iar cand acest lucru va fi scapat de sub control.. sa uitam de de teorii politice ..
   vom reveni la democratii originale.

   • Like 1
  • @ Leo
   Gr Mihai Gr Mihai check icon
   Cei carora le-a fost taiat deja jumate din creier evident considera ca nu au nevoie de multe spitale de stat. Ca doar "daca ei are bani mancati-as" ce mai conteaza milioanele de saraci care nu isi permit decat la stat ? O lectie pentru aceste specimene ar fi sa se trateze de covid in privatul USA pentru $40.000.
   • Like 1
  • @ Casargoz
   Tu ai impresia ca cineva din Casa Poporului ii pus pe meritocratie? Ce face anaful asa meritos ca trb sa ramana stufos? Cere bir la aia care muncesc. Ca cei care nu muncesc si fura oricum primesc amnistii fiscale. Eu daca intarzii cu platile la stat imi ingheata activele imediat. Cei care muncesc cinstit credema ca isi platesc darile si fara ajutorul ANAF. Ma intreb ce face ANAF cu persoanele care stau pe social dar au vila si BMW. Ce face anaful cu bugetarii care isi cumpara genti LV , Guggi , sau mai stiu eu ce. Asta ar fi treaba anafului. Pt ce face acum poate sa dea si 80% afara si nu ii nici o diferenta. Cat despre o "administratie performanta bazata pe competenta" viseaza mai departe.
   • Like 1
  • @ Casargoz
   Leo check icon
   Eu de povești sunt sătul de mult.
   Dacă-mi spui cum pot face să nu mai contribui la sistemul de asigurări sociale de sănătate administrat de statul român, cum pot direcționa contribuțiile aferente veniturilor mele către spitalele private - EXCLUSIV către spitalele private - și cum poate un spital privat încasa, de la casele de sănătate de stat, sumele corecte în schimbul tratamentelor oferite, avem un punct de discuție; altfel nu avem ce discuta cu privire la sistemul de sănătate din România.
   Eu nu te opresc pe dumneata să contribui la sistemul administrat de statul român, însă mă aștept ca și dumneata să-mi permiți să contribui la ce sistem de asigurări de sănătate doresc eu; poate că vreau să o fac la cel administrat de statul suedez, poate că vreau să contribui la o firmă privată, de ce trebuie să-i încredințez României - un stat care arată în fiecare zi că nu știe cum - sarcina protejării sănătății mele?

   Liberalismul - o repet de fiecare dată când văd presupuneri ridicole - consideră prioritar OMUL cu nevoile, dorințele, speranțele, drepturile sale, față de orice altceva, inclusiv puterea de stat.
   • Like 0
  • @ Gr Mihai
   Leo check icon
   De ce n-au bani și, dacă n-au, de ce le pretind celor care au să le plătească tratamentele medicale?
   De ce dezvoltă boli care pot fi preîntâmpinate, dacă nu-și permit tratamente medicale (de ce să-i plătească statul tratamentul de ciroză a unuia care, în loc să contribuie la sistemul de sănătate, dă bani pe/face în curte alcool)?
   Înțeleg că există un procent din populație care nu are capacitatea să fie util economic societății - și lui sunt de acord să-i subvenționăm tratamentele - însă de un puturos care nu VREA să muncească, să contribuie la efortul nostru colectiv de a construi o societate civilizată, de ce ar trebuie să-mi pese?

   Eu și cu jumătate de creier tot sunt mai inteligent decât media din România.
   • Like 0
  • @ Leo
   Gr Mihai Gr Mihai check icon
   Banii din taxe (pe care orice stat le are) se duc printre altele la casa de asigurari de sanatate care mai departe ofera diferite servicii asiguratilor. Nu inteleg ce este asa straniu pana aici. Nu suna niciun bolnav la usa dumneavoastra sa ii platiti tratamentul. Cine este asigurat este evident ca munceste, ca daca nu muncea nu era asigurat.

   In schimb am o veste buna: stiu cum puteti sa nu mai contribuiti la sistemul de asigurari administrat de statul roman: renuntati la cetatenia romana si desfasurati-va activitatea pe teritoriul altei tari.


   • Like 0
  • @ Leo
   Ma bucur sa aud ca toti romanii isi pot permite asigurari de sanatate la nivel CASCO, cu prime de malus dupa fiecare interventie. Romania a depasit UK, Germania si Franta, ajungem acusi la PIB per capita al SUA..
   • Like 0
  • @ Gr Mihai
   Leo check icon
   „Cine este asigurat este evident ca munceste”
   Habar n-aveți cum funcționează un sistem social de asigurări.
   Șomerii de exemplu nu muncesc însă beneficiază de asigurare; până în 2017 angajații plăteau o sumă asiguratorie pentru acest caz, însă de atunci aceasta nu mai există.
   Copiii nici ei nu muncesc.
   Pensionarii nu mai muncesc.

   Sigur că salariații care câștigă mai bine plătesc tratamentul unora care câștigă mai prost sau deloc (sistemul e făcut ca în loc să-mi bată ei în poartă, să bată la ușa statului care mă pune pe mine să le plătesc acestora facturile).
   Eu plătesc taxe pentru drumuri, nu pentru spitale (pentru spitale plătesc contribuții).

   „renuntati la cetatenia romana si desfasurati-va activitatea pe teritoriul altei tari.”
   Peste 5 milioane de români au adoptat una din cele două măsuri; sunteți siguri că vreți să mai plecăm încă 5 milioane?
   • Like 0
  • @ Leo
   Gr Mihai Gr Mihai check icon
   Atunci ce varianta sustineti, sa lasam toti copii si pensionarii fara asigurare medicala, sau sa reintroducem munca de la 7 ani si dupa 65 ca sa poata si pensionarii si copii sa fie asigurati ?

   In final am inteles: va deranjeaza ca banii dumneavoastra ii ajuta pe cei care au avut mai putin noroc in viata. Eh uite ca o mare parte din omenire a inceput sa depaseasca partial filozofia homo hominis lupus. Va asteptam si pe dumneavoastra.

   Sunt sigur ca vreau sa plece cei ca dumneavoastra. Unele valori sunt totusi mai importante ca banii.
   • Like 0
  • @ Gr Mihai
   Leo check icon
   Eu sunt de acord ca de banii dv să faceți ce doriți însă nu sunt de acord să decideți și în privința banilor mei.
   Sănătatea este un drept pe care trebuie să-l meriți și pentru care trebuie să plătești.
   Nu mă deranjează faptul că banii mei ajută acolo unde este necesar să ajute (cazul copiilor), mă deranjează că statul consideră oportun să-i irosească cu cei care refuză să contribuie la dezvoltarea societății în care trăim cu toții. Este împotriva legilor naturii să-l ajut să trăiască pe un trântor; nu înseamnă că ne apucăm să-l omorâm (ceea ce omenirea a făcut timp de mulți ani), însă nici n-avem de ce să „împărțim” cu el grâul pe care-l punem cu toții în hambarele statului nostru.
   Stau eu în calea unei vieți trăite potrivit valorilor pe care le doriți? Eu am doar grijă să vă creați valorile pe banii dv, nu pe ai mei.
   • Like 0
  • @ Leo
   Gr Mihai Gr Mihai check icon
   V-am inteles opinia. Eu am alt crez. Mi se pare moral ca cei care cred ca sanatatea este un drept pe care trebuie sa-l meriti de exmplu sa aiba toti banii confiscati si izolati impreuna cu cei care cred la fel, ca sa nu mai perturbe societatea cu cruzimea lor. Mai ales ca majoritatea celor care au astfel de credinte sociopate nu prea si-au facut "banii lor" in mod onest respectand legea, ci doar "legea naturii" pe care o venereaza.
   • Like 0
  • @ Gr Mihai
   Leo check icon
   Sigur, aveți firește acest drept.
   Însă țineți cont de faptul că oamenii care fac bani plătesc cercetătorii ca să descopere tratamente, tot ei plătesc arhitecții ca să găsească moduri de a construi case care nu se dărâmă peste locuitorii lor, ei muncesc pământurile ca să găsiți roșii în piețe.
   Când veți înțelege că poți avea drepturi doar când există bani ca să le plătească, ne va fi mai bine tuturor.
   • Like 0
  • @ Leo
   Gr Mihai Gr Mihai check icon
   Sunt constient de faptul ca in mitologia capitalista capitalistii sunt un fel de supereroi care fac bani, gasesc solutii, construiesc masini electrice sau rachete aproape de unii singuri, etc.

   Bineinteles in realitatea concreta lucrurile stau putin altfel. De exemplu in 1922 cercetatorii de la universitatea de stat din Toronto au vandut patentul pentru insulina pe suma simbolica de 1$ ca sa fie disponibila tuturor. In USA anului 2020 pretul de productie al insulinei este de aprox 3$ si pretul de vanzare aprox 300$ "datorita" iubitilor capitalisti.

   Cate case o sa se darame in Romania la urmatorul cutremur pentru ca in numele profitului multe case noi construite sunt de o calitate indoielnica se intelege de la sine.

   Iar pamantul este muncit din preistorie pana acum de muncitori, nu de capitalisti. Capitalistii doar pun un gard, spun "aici e pamantul meu" si cer un procent din productia muncitorilor in timp ce ei lenevesc.

   Banii sunt doar o conventie care trebuia sa faca schimbul de bunuri mai usor dar a devenit altceva, un instrument pervertit al puterii si manipularii, iar cauza principala este sistemul de rezerva fractionar. In orice caz nu mai reflecta de ceva timp munca sau valoarea.

   Fara muncitori nu ar exista nimic din ce vedeti in jurul dumneavoastra. Fara bani in schimb ar putea exista, pentru ca se pot gasi sisteme alternative de schimb al bunurilor.
   • Like 0
  • @ Gr Mihai
   Leo check icon
   Te pune cineva să plătești insulină cu 300$? N-ai decât să iei din Canada cu 1$.

   Eu votez, mă, partide de socialiști cărora le e frică să-i dea afară pe inspectorii șpăgari? Voi îi votați, pentru că vă promit 2 sarmale pe care nu sunteți în stare să le cumpărați singuri.

   Îmi pierd vremea, citindu-vă inepțiile, așa că vă doresc o viață frumoasă, așa cum vreți să o aveți, și mă retrag.
   Succes!
   • Like 0
  • @ Leo
   Gr Mihai Gr Mihai check icon
   Doar mergi cu masina mii de km din "paradisul tau capitalist" in alta tara "iad socialist" ca sa cumperi un medicament vital pentru supravietuirea ta bro. Oh wait, dar nu este legal sa treci insulina peste granita din Canada sau Mexic. Oh well daca nu stii sa fentezi legea la frontiera probabil meriti sa mori. Cred ca este momentul sa dai google la "cartel".

   Eu nu votez. Consider ca votul nu schimba niciodata nimic, este doar un spectacol ca sa aiba impresia si multimea ca conteaza si ea cu ceva.
   Consider ca adevarata schimbare cere masuri mai radicale. Politicienii pot fi reformati doar prin metoda pe care Mao a aplicat-o rentierilor.
   • Like 0
 • Leo check icon
  Dacă repet - ceea ce am spus deja de câteva ori pe aici - faptul că pnl NU este partid liberal, îndrăznește cineva să mă contrazică?
  • Like 0
  • @ Leo
   Gr Mihai Gr Mihai check icon
   Nici PSD nu e partid social, si nici USR nu salveaza Romania.
   • Like 1
  • @ Gr Mihai
   Leo check icon
   Ce treabă are sula cu prefectura?
   Aici vorbim de pnl - partidul aflat la guvernare - nu de alte partide.
   • Like 0
  • @ Leo
   Gr Mihai Gr Mihai check icon
   Faceam doar o remarca asupra universalitatii lipsei doctrinei consistente in spatiul politic romanesc.
   • Like 0
  • @ Gr Mihai
   Leo check icon
   Data viitoare când vreți să oferiți un răspuns la ceea ce scriu, faceți-o la subiect, pentru că cu mine nu merge să deviați discuțiile.
   Despre pnl aveți o părere? Dacă nu, vă rog să editați mesajele anterioare, irelevante.
   • Like 0
  • @ Leo
   Gr Mihai Gr Mihai check icon
   Da, PNL nu poate fi numit partid liberal dar nici socialist.
   • Like 0
  • @ Gr Mihai
   Leo check icon
   Dar adoptă măsuri și atitudini pe care eu le-am văzut doar la unul de socialism extrem (n-am să-i spun pe nume... încă).
   • Like 0
  • @ Leo
   Gr Mihai Gr Mihai check icon
   Cand o sa inceapa nationalizarea bancilor, fabricilor, etc si trimiterea la canal a milionarilor mai discutam.

   Pana atunci PNL e plin de oameni care au contribuit in trecut la inchiderea de spitale, taierea salariilor cu 25%, introducerea impozitului unic (toate masuri eminamente liberale si anti-sociale).
   • Like 0
 • Pai vin alegerile dupa criza , cum sa supere jumatate de tara. Lasa sa intre tara in colaps , cu io trebuie?
  • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult