Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Ludovic Orban anunță că și angajații din sectorul public vor intra, prin rotație, în șomaj tehnic: „Nu putem pune doar pe umerii celor de la privat suportarea acestei crize”

Ludovic Orban - sedinta de Guvern

Premierul Ludovic Orban a spus joi că și angajații din sectorul public vor intra, prin rotație, în șomaj tehnic. 

„Cred că solidaritatea trebuie să se manifeste în astfel de situații. Toți trebuie să preluăm din greutatea crizei provocate de această epidemie.

Sunt peste 1,5 milioane de angajați din mediul privat, la care adăugăm PFA-urile sau alte forme de activitate. Nu putem să lăsăm numai pe umerii lor suportarea acestei crize.

Am hotărât să găsim o soluție ca și în sectorul public să existe o preluare a acestei greutăți.

Angajații vor fi împărțiți jumate, astfel încât să se asigure funcționalitatea instituțiilor. Jumătate dintre angajați lucrează 15 zile și restul de 15 zile rămân într-o formă echivalentă șomajului tehnic. Practic perioada de 15 zile echivalează cu perioada de izolare. Putem și să diminuăm răspândirea virusului”,  a declarat acesta. 

Premierul a spus că o parte din angajații din sectorul bugetar vor veni 15 zile la serviciu, după care vor intra 15 zile în șomaj tehnic.

„Măsura trebuie dată și din rațiuni epidemiologice”, a spus Orban.

Anterior, premierul precizase că măsura îi va excepta pe angajații din sistemul sanitar, de ordine publică și de apărare, dar și pe profesori. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • IC Tosca IC Tosca check icon
  Ludo-vice, Ludo-vice, fi cu "bile", da-le bice...Numa'' nu uita: Mai intai sporul de stres, pentru situatii de urgenta, apoi sporul de "rusine" pentru masca pe figura, mintenas, sporul pentru cartusul de imprimanta neutilizat si hartia de xerox nefolosita la impachetat saorme...A nu se omite...sporul pentru parcat in curtea institutiei, in conditii de stres ( aglomeratie ) precum si sporul pentru mama soacra "vaduvita" de transportul gratuit cu masina institutiei, in urbea natala....Ludo-vice...Ludo-vice...Alinutza sa-ti de-a bice....
  • Like 1
  • @ IC Tosca
   DIGITALIZARE dle primministru.ca astfel Covid19 umpla de unul singur pe strada pana se aseaza pe cei care nu respecta atata Ordonante MILITARE.
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult