Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ludovic Orban anunță că și angajații din sectorul public vor intra, prin rotație, în șomaj tehnic: „Nu putem pune doar pe umerii celor de la privat suportarea acestei crize”

Ludovic Orban - sedinta de Guvern

Premierul Ludovic Orban a spus joi că și angajații din sectorul public vor intra, prin rotație, în șomaj tehnic. 

„Cred că solidaritatea trebuie să se manifeste în astfel de situații. Toți trebuie să preluăm din greutatea crizei provocate de această epidemie.

Sunt peste 1,5 milioane de angajați din mediul privat, la care adăugăm PFA-urile sau alte forme de activitate. Nu putem să lăsăm numai pe umerii lor suportarea acestei crize.

Am hotărât să găsim o soluție ca și în sectorul public să existe o preluare a acestei greutăți.

Angajații vor fi împărțiți jumate, astfel încât să se asigure funcționalitatea instituțiilor. Jumătate dintre angajați lucrează 15 zile și restul de 15 zile rămân într-o formă echivalentă șomajului tehnic. Practic perioada de 15 zile echivalează cu perioada de izolare. Putem și să diminuăm răspândirea virusului”,  a declarat acesta. 

Premierul a spus că o parte din angajații din sectorul bugetar vor veni 15 zile la serviciu, după care vor intra 15 zile în șomaj tehnic.

„Măsura trebuie dată și din rațiuni epidemiologice”, a spus Orban.

Anterior, premierul precizase că măsura îi va excepta pe angajații din sistemul sanitar, de ordine publică și de apărare, dar și pe profesori. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • IC Tosca IC Tosca check icon
    Ludo-vice, Ludo-vice, fi cu "bile", da-le bice...Numa'' nu uita: Mai intai sporul de stres, pentru situatii de urgenta, apoi sporul de "rusine" pentru masca pe figura, mintenas, sporul pentru cartusul de imprimanta neutilizat si hartia de xerox nefolosita la impachetat saorme...A nu se omite...sporul pentru parcat in curtea institutiei, in conditii de stres ( aglomeratie ) precum si sporul pentru mama soacra "vaduvita" de transportul gratuit cu masina institutiei, in urbea natala....Ludo-vice...Ludo-vice...Alinutza sa-ti de-a bice....
    • Like 1
    • @ IC Tosca
      DIGITALIZARE dle primministru.ca astfel Covid19 umpla de unul singur pe strada pana se aseaza pe cei care nu respecta atata Ordonante MILITARE.
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult