Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ludovic Orban anunță că și angajații din sectorul public vor intra, prin rotație, în șomaj tehnic: „Nu putem pune doar pe umerii celor de la privat suportarea acestei crize”

Ludovic Orban - sedinta de Guvern

Premierul Ludovic Orban a spus joi că și angajații din sectorul public vor intra, prin rotație, în șomaj tehnic. 

„Cred că solidaritatea trebuie să se manifeste în astfel de situații. Toți trebuie să preluăm din greutatea crizei provocate de această epidemie.

Sunt peste 1,5 milioane de angajați din mediul privat, la care adăugăm PFA-urile sau alte forme de activitate. Nu putem să lăsăm numai pe umerii lor suportarea acestei crize.

Am hotărât să găsim o soluție ca și în sectorul public să existe o preluare a acestei greutăți.

Angajații vor fi împărțiți jumate, astfel încât să se asigure funcționalitatea instituțiilor. Jumătate dintre angajați lucrează 15 zile și restul de 15 zile rămân într-o formă echivalentă șomajului tehnic. Practic perioada de 15 zile echivalează cu perioada de izolare. Putem și să diminuăm răspândirea virusului”,  a declarat acesta. 

Premierul a spus că o parte din angajații din sectorul bugetar vor veni 15 zile la serviciu, după care vor intra 15 zile în șomaj tehnic.

„Măsura trebuie dată și din rațiuni epidemiologice”, a spus Orban.

Anterior, premierul precizase că măsura îi va excepta pe angajații din sistemul sanitar, de ordine publică și de apărare, dar și pe profesori. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • IC Tosca IC Tosca check icon
  Ludo-vice, Ludo-vice, fi cu "bile", da-le bice...Numa'' nu uita: Mai intai sporul de stres, pentru situatii de urgenta, apoi sporul de "rusine" pentru masca pe figura, mintenas, sporul pentru cartusul de imprimanta neutilizat si hartia de xerox nefolosita la impachetat saorme...A nu se omite...sporul pentru parcat in curtea institutiei, in conditii de stres ( aglomeratie ) precum si sporul pentru mama soacra "vaduvita" de transportul gratuit cu masina institutiei, in urbea natala....Ludo-vice...Ludo-vice...Alinutza sa-ti de-a bice....
  • Like 1
  • @ IC Tosca
   DIGITALIZARE dle primministru.ca astfel Covid19 umpla de unul singur pe strada pana se aseaza pe cei care nu respecta atata Ordonante MILITARE.
   • Like 0


Îți recomandăm

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevă de liceu la examen

Dar dacă sărăcirea noastră este ceva ce am putea accepta, atentatul asupra valorilor și moralei ar trebui să fie acea limită pe care să nu o acceptăm. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult