Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Fost consilier în ministerul Transporturilor despre călătoria cu trenul: „Când pui mâna pe bară simți ceva lipicios. Mirosul de mochetă stătută și plină de praf îți amintește că ești într-un tren românesc”

Cătălin Urtoi, fost consilier onorific în ministerul Transporturilor pe vremea lui Lucian Bode și membru fondator al Asociaţiei Civice „Împreună pentru Autostrada A8”, a călătorit cu trenul de la Iași la București și a descris condițiile deplorabile din vagonul de dormit. 

Foto: Facebook Cătălin Urtoi

„De la urcare, când pui mâna pe bară sau orice mâner de la ușă simți ceva lipicios. Mirosul de mochetă stătută și plină de praf îți amintește că ești într-un tren românesc. Acest miros vă intra inclusiv în haine și nu vei scăpa de el decât după ce ajungi acasă și le speli.

Mai dificil este că mâine dimineață vă trebui să fiu îmbrăcat cu aceste haine la întâlnirile programate chiar la Ministerul Transporturilor. În cușetă același miros de mocheta neschimbată de ani de zile, mobilier vai de mama lui, cu multe accesorii pe care nu le mai poți folosi.

Cearceaful și fața de pernă curate, doar că sunt folosite de ani buni de zile și acest lucru se observă. De saltea ce să mai zic? Complicat cu salteaua... Chiuveta ruginită, toaleta curată dar nu inspiră încredere etc etc etc.

Drum bun cu trenurile românești!”, a scris fostul consilier.


Acesta a spus că ministerul ar trebui să controleze firmele care fac curățenie, iar CFR ar trebui să achiziționeze urgent lenjerie nouă, în contextul în care prețul unui bilet la vagonul de dormit este de hotel de trei stele.

Totodată, ar trebui înlocuite echipamentele defecte din cabină și toaletă, verificată instalația electrică și schimbate becurile care nu funcționează.

„Astea cred că ar fi câteva măsuri pe timp de vară, până veți reuși să achiziționați vagoane noi!

Nu sunt costuri care să reprezinte o avere, dar așa arătați un minim de respect domnilor Miniștri, Secretari de Stat, Directori Generali și ce grade mai aveți, față de călătorii care plătesc 100 euro pentru o cabină de două persoane la vagon de dormit pe ruta Iași - București, sau alte rute.

Vrem o mică schimbare și RESPECT!”, a scris Urtoi pe Facebook.

Sursa imaginilor: Facebook Cătălin Urtoi

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ion check icon
    Ferice de localitatea mea; de 2-3 ani nu mai trece nici un tren! Deasemnea nu m-am mai urcat intr-un autobuz full size de peste un deceniu. Au mai ramas doar nisste microbuze care circula cand vor ele. La noi in judet nu mai exista alternativa la automobilul personal. Voi vota impotriva oricarui partid sau politician care va scumpi automobilele second direct sau indirect. Voi vota impotriva oricarei cresteri de taxe, accize si oricarei taxe impuse de la Bucuresti sau Bruxelles pana nu voi avea din nou tren si inca unul decent si cu viteza normala.
    • Like 0
  • Nume check icon
    Atat ipocrizie la PNL si partizanii PNL. Parca sunt extraterestii si acum au picat pe Terra si incep ei sa ne explice cum ar trebui sa mearga treburile in acesta tara, ei are le stiu pe toate, sunt plini de profesionalism si performanta si numai oamenii rai de la USRPlus si PSD nu ii lasa sa ne uimeasca...
    Alo, dar de guvernarile PNL, USL si PDL nu ati auzit? Si apropo, demiurgul Orban nu a fost cumva ministrul Transporturilor acum ceva timp?
    • Like 0


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult