Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

​Fost ministru al Educației: Propun să fie date aceleași teste PISA profesorilor. Veți avea o mare surpriză

Daniel Funeriu

Foto: Facebook/Daniel Funeriu

​Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, propune ca profesorii să fie evaluați cu aceleași teste PISA care au fost date elevilor și consideră că rezultatele ar putea fi „o mare surpriză”.

„Așa cum știți, eu sunt mai orientat pe soluții, nu povești. Așa că propun să fie date aceleași teste PISA profesorilor. Veți avea o mare surpriză. Ar trebui evaluați toți profesorii: celor sub nivel să li se livreze o formare adaptată timp de un an pentru a ajunge la nivel, iar dacă nu reușesc nici atunci... asta e. În loc de miliarde date oengeurilor de apartament mai bine am face un moment zero al reselecției profesorilor... Imbecilizarea adusă de pesedizare a cotropit de multă vreme universitățile, iar acum a ajuns la clasă și schimonosește mințile copiilor noștri”, a scris pe Facebook fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu.

Rezultatele la testarea PISA 2018 au fost afișate marți dimineață, pe site-ul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că rezultatele testelor PISA, unde România are cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani, „nu trebuie neapărat să ne îngrijoreze, pentru că accentul nu se pune neapărat pe ce ştiu elevii, ci pe ce aplică”. Declarațiile ministrului au stârnit un val de critici.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu știu cum este orientat în prezent domnul fost ministru al educației, Daniel Funeriu, cu fața la prova sau la pupa, dar sunt de acord cu domnia-sa. Cred că după 30 de ani de reformă în domeniu, inițiată de fel de fel de miniștri și alți specialiști, este cazul să dăm cu toții testelele PISA. Noi profesorii, dar și dumnealor, decidenții care au politizat sistemul și l-au umplut de otrepe din partid.
    • Like 1
  • D.le Funeriu, poate-i ajuta si pe ei "Pixelul albastru" asa cum v-a ajutat pe dvs. sa deveniti ministru, iar pe dl. Basescu sa iasa din necaz ! immmm, ce ziceti ?
    • Like 1
  • Eu nu cunosc testele PISA,dar fostul ministru ,,genunche" ce calificative ar obține? Eventual și fostul ,,per capita"
    • Like 0
  • Pai daca imi amintesc bine, si profesorii dau examene de evaluare. Si tot daca imi amintesc bine, o mare parte dintre ei, nu au luat note de trecere.
    • Like 1
    • @ Vladimir Marton
      Da, au dat, si, spre deosebire de elevi, li s-au evaluat cunostintele, nu aplicabilitatea. Eu cred ca d-nul Funeriu are dreptate: am avea o foarte mare surpriza....
      • Like 1
    • @ Sanda Albu
      ??? ..... Este probabil să fie ... posibil !”
      • Like 0
    • @ Sanda Albu
      Teodora check icon
      Se evaluează si aplicabilitatea lor: inspecție la clasa si partea de metodică la examenul scris.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult